Втори инцидент на жп прелез днес, този път с джип

Двама участници в офроуд състезание са леко ранени
Обновена: 14 ное 2014 17:10 | 14 ное 2014 17:09, Веселина Йорданова
6
Втори инцидент на жп прелез днес, този път с джип
Снимка: БТА

За втори път днес водач на автомобил предизвиква инцидент на жп прелез, съобщиха от НК "Железопътна инфраструктура".

Шофьор на джип "Сузуки" е предприел забранено преминаване на жп прелез със задействана сигнализация, показваща идването на влак.

Още по темата
Инцидентът е станал по обяд между гарите Образцов чифлик и Ястребово, близо до спирка Червена вода, в жп участъка Русе – Самуил.

Ударът е с преминаваща машина за ремонт и поддържане на жп инфраструктурата. Влекачът е влачил близо 150 метра джипа, докато успее да спре, допълва БТА.

При инцидента са пострадали двама участници в офроуд състезание - 29-годишният шофьор на джипа и с три години по-големия от него навигатор, и двамата от Стара  Загора. Те са откарани с кола на Спешна помощ в русенската болница с леки натъртвания по тялото, но без опасност за живота.

Машинистът обяснил на полицаите, че е подал и звуков сигнал, преди да наближи прелеза. Във влекача имало още трима души от работната група от жп секцията в Горна Оряховица, която извършвала ремонт по жп линията и се прибирала обратно към Русе. Служителите и машинистът не са пострадали.

В рамките на днешния ден това е втори случай на грубо неспазване на правилата при преминаване през жп прелез, отбелязват от НКЖИ.

Преди седем часа на жп прелез в междугарието Добрич-Вълчи дол, при спуснати бариери, водач на лек автомобил се блъсна в преминаващ влак. Инцидентът станал, след като един от пътниците в колата вдигнал собственоръчно бариерните греди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
18
 
! Отговори
киртак преди 9 години
ууупст ,булхар почна да се репчи и на влаковете вече.какво племе само---хахахахаха
4
0
 
18
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
И това са офроуд състезатели, с милиони претенции, че са "шофьори" над шофьориге!?!? На това се казва балкански манталитет! Да се оправят в болницата побързо, че друг прелез ги чака с преминаващ бърз влак!
3
1
 
21
 
! Отговори
floko преди 9 години
Тоя дето вдигнал бариерата заслужава да го обесят на нея !
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tova sa tapanari.
1
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия не разбраха ли, че с влак на гоненица не се играе.