Нивото на Тунджа в Ямбол спада, край Елхово остава високо

Залети са над 60 къщи в селата Веселиново и Завой
Обновена: 12 дек 2014 11:34 | 12 дек 2014 11:34, Веселина Йорданова
4
Нивото на Тунджа в Ямбол спада, край Елхово остава високо
Снимка: БТА

Нивото на река Тунджа край Ямбол е спаднало през тази нощ с 12 сантиметра и е 515 сантиметра при критични 6 метра. Сутринта в 9.00 часа в Елхово са измерени 432 сантиметра, три сантиметра по-ниско от достигнатия максимум преди два дни, съобщават за БТА от областната служба "Пожарна безопасност и защита на населението".

Височината на водния стълб в Елхово премина критичните 395 сантиметра преди седмица. Постепенно бяха залети улици, дворове, мазета, постройки, животновъдни ферми, предприятия в индустриалната зона и земеделски земи.

Още по темата
Частично са залети пътищата Елхово - с. Изгрев и Елхово - с.Трънково, които са затворени за леки автомобили и са под полицейско наблюдение.

Кметът на общината Петър Киров поиска да бъде обследван един от мостовете до село Изгрев поради опасност от срутване.

В Ямбол под вода остават части от квартал "Каргон", индустриалната зона, както и помпените станции за питейна вода, което наложи въвеждането на режим на водоснабдяването.

Тежка остава ситуацията и в селата Веселиново и Завой, въпреки спрелите валежи и спада на водата през последните часове, съобщиха от община Тунджа. Залети са повече от 60 къщи, обществени и производствени сгради.

През последните четири дни екипи на пожарната непрекъснато изпомпват водата от ниските части на Елхово, от улици и сгради в Ямбол и в селата Кабиле, Завой и Веселиново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Ямбол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Орлов преди 9 години
Ямбол винаги е красив: и сега, и преди.Не случайно в песента се казва: "О, Ямбол, Ямбол, ти най-красивото градче, в теб слънце сияй, а Тунджа бавно тече..."
2
0
 
4
 
! Отговори
Ушанка преди 9 години
Едно време когато в Елхово имаше Два полка с 1500 войници и всичко се оправяше за 2-3 дни след бедствие ! Сега ще си останат без къщи за месеци и години !
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Красив е Ямбол сега от въздуха-много вода много нещо...