ЧЕЗ: 15 хиляди домакинства са без ток в област Видин

100 аварийни екипа ще дежурят в новогодишната нощ
30 дек 2014 12:55, Анисия Иванова
7
ЧЕЗ: 15 хиляди домакинства са без ток в област Видин
Зимата във Видинско. Снимка БТА

15 хиляди домакинства са без ток в област Видин заради тежката метеорологична обстановка, съобщиха от "ЧЕЗ Разпределение България".

От вчера в областта е обявено бедствено положение поради усложнената зимна обстановка. Силният вятър повреди съоръжения на компанията и дружеството мобилизира аварийни екипи от съседни области, за да помогнат в засегнатия район. Служителите на ЧЕЗ работиха до 03:30 ч. сутринта и възстановиха електрозахранването навсякъде, където можеха да достигнат, уточняват от дружеството.

Още по темата
Непроходимите пътища не позволиха на екипите да достигнат до 6 села в община Бойница.

Без ток останаха около 2 хил. клиенти в селата Бориловец, Градсковски колиби, Каниц, Периловец, Раброво, Шипкова махала.

Прекъснато все още е електрозахранването и във видинското с. Шишенци. Засегнати от тежката метеорологична обстановка остават 3 села в Община Угърчин, област Ловеч – Гонец, Киркова махала и Микре. Очаква се в рамките на работния ден авариите да бъдат остранени навсякъде.

"В новогодишната нощ дежурни ще бъдат 100 аварийни екипа. Надяваме се времето да бъде благосклонно на празника и нашите клиенти да го прекарат в уют и с усмивка“, каза Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ЧЕЗобласт Видин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
мен преди 9 години
Е-и им мамата на домакинствата,важно е депутатчетата да ик е добре.Затова всички заминаха да празнуват в чужбина,няма да си развалят празниците хората я.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Умници, аварийните екипи дето мръзнат по жиците, техниците и служителите на ЧЕЗ са българи, а не чехи. Проумейте го най-сетне. Чехи са само 2-*** от висшите мениждъри на компаният.
4
3
 
2
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
Ами подай си жалба бе човек, има си Центрове за Обслужване на клиенти - от плачене по форумите файда няма. А това за храненето на чешките пенсионери е един от митовете на Болен Лидеров.ЧЕЗ прибира 0.87лв на 100лв сметка. Ако с тези стотинки се поддържаше мрежа и се хранеха пенсионери, добре щеше да е, ама не става дори само за първото.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен A сега като не е соц. енергото, ЧЕЗ на ден ми спират тока по 5-6 пъти, както си искат и обяснения не дават. Като в дискотека. Съсипват ми цялата техника у дома, но нали трябва да хранят чешките пенсионери и да получават десетки хиляди евра заплати за наша сметка!! Къде е държавата ни? А пожарникаря нали щеше да им взема лиценза още преди 2 г.??! Хах
2
2
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
30 ст
1
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правят каквото могат момчетата, но срещу природата в повечето случаи сме безсилни.Пак добре, че не е Соц-Енергото, защото при тоя студ половин България щеше да е без ток.