500 работници от "Дунарит" се вдигнаха на протест

"Дунарит" го е имало 112 години, ще го има и без ВАС"!
11
500 работници от "Дунарит" се вдигнаха на протест
Снимка: БТА

Работници от военния завод "Дунарит" АД в Русе организираха мирен протест в района на "Дунав мост". Според синдикатите са се включили повече от петстотин души.

Още по темата
Протестиращите не блокираха граничния пункт, а застанаха в зелената площ в кръговото кръстовище.

Те издигнаха плакати с надписи - "Дунарит" го е имало 112 години, ще го има и без ВАС", "Не гонете младите от страната!", "Искаме да работим в България", и скандираха "Оставка".

"Дошли сме тук, защото искаме да запазим работните си места, за да издържаме семействата си. Служителите са подложени на стрес, а ние работим с взривни материали, за което се изисква спокойствие", казаха председателите на синдикалните структури на КНСБ и на КТ "Подкрепа" в дружеството Дияна Георгиева и Стоил Георгиев, цитирани от БТА.
 
Те заявиха, че остават в готовност за нови протести, и отправиха покана към премиера и към министъра на икономиката да посетят дружеството.

Изпълнителният директор на "Дунарит" АД Кръстю Кръстев обясни, че вчера Административният съд в София е излязъл с определение, с което се спира предварителното изпълнение на решението на Междуведомствения съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към Министерския съвет за спиране на лиценза.

В момента Междуведомственият съвет може да обжалва в седемдневен срок определението на съда.

Кръстев обясни, че е изпратено писмо и след потвърждение на Междуведомствения съвет ще може да се изнася продукция.

"От спирането на лиценза една експедиция вече бе провалена, като същото ще се случи и с още две, които предстоят. До момента загубите се изчисляват на около 2 млн. лева, като до края на месеца те ще нараснат на най-малко 4 млн. лева", каза Кръстев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
ЯВОРЧО преди 9 години
Браво за протеста !!!! ГЕРБ съсипа всичко!!!! ОСТАВКА,СЪД И СМЪРТНИ НАКАЗАНИЯ!!!!
7
3
 
12
 
! Отговори
морски преди 9 години
Ей така се фалира работещо предприятие в България.В неделя всички на протест от 12ч. пред президентството!ГЕРБ унищожиха България!
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Намирисва яко.... политическа поръчка, разчистване на сметки..
5
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NA BALGARIA NE I TRIABVA PROIZVODSTVO NA SMART,A TEZI NEGODNIZI DA VZEMAT MOTIKATA I NA POLETO DA PORABOTIAT.
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Елате на жълтите павета, пък да вземем и ние тоягите! Този наглец Боцко само тоягата го плаши!
3
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Горките хорица не знаят , че заповед от ЦРУ .. България е плацдарм за война с Русия , на плацдарма не трябва да има военни заводи ..
2
4
 
34
 
! Отговори
Фалит преди 9 години
Да нашите могат да фалират всички заводи и да оставят хората без работа. Колониалното робство продължава. А да питам аз, защо народа гласува отново за Бойко? Ако трябва през ден ще сменяме правителства и конституцията, стига народа да живее по-добре. Глупав народ слаба държава!
1
2
 
36
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
А, познайте кой ще лапне пазара на този отрасъл който умишленно го затриват, както и много други печеливши такива в България за последните 25 г.