В бургаската болница пресяват – по-спешен, най-спешен

Сестри разпределят още на вратата кой да чака и кой не
18
В бургаската болница пресяват – по-спешен, най-спешен
Снимка: Булфото, архив

Медицински пост посреща пациентите в Спешното отделение на МБАЛ Бургас, съобщиха от болницата.

Медицински сестри от отделението разпределят случаите по тежест и спешност, придружават пациентите до Шокова зала или специализираните кабинети.

Постът е въведен пилотно от април и досега за няколкото дни, през които работи, е доказал своята ефективност- напрежението в спешното отделение е намаляло, смятат екипите в Спешно отделение.

Идеята е на изпълнителния директор на МБАЛ Бургас д-р Георги Матев. Целта е всеки посетител да бъде посрещнат още на вратата, да бъде преценено състоянието му, ако не е спешно - да изчака, а ако се налага - да влезе в Шокова зала веднага.

Присъствието на медицинския супервайзор успокоява пациентите и сега те чакат реда си без да роптаят, ако в Шокова зала се обработват спешни случаи.

"Всеки смята, че е спешен и оттам най-често идват проблемите.Затова решихме медицинските супервайзори да бъдат медицинските сестри от Спешно отделение - те са специално обучени в преценката на случаите. Имаме положителни отзиви още от първите дежурства - когато колегите поговорят с пациентите, успокоят ги, не ги оставят сами да чукат по кабинетите, са спокойни и пострадалите, и лекарите вътре в залата", смята главната медицинска сестра на болницата Татяна Пейчева, която отговаря пряко за работата на супервайзорите.

Медицинският пост работи 24 часа, 7 дни в седмицата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
Омерзен преди 9 години
Предлагам на входа да има и няколко офиса на траурни агенции. Така при разпределението ще се пести време ... мамка ви алчна ...
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А иначе платените еврейски медии тръбят по цял ден за "най-добрия град за гивеене " а простия гербераски избирател вярва ли вярва ...
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
що не ги разстрелвате направо на входа с калашник, ами им губите времето на тия пациенти
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това,че Бургаската болница е душегубка е стар факт.по едно време сериозно си мислех дали там не са комбина с трафикантите на донори и на погребалните фирми.а за избирателното приемане-така е,но не трябва да се изражда дотам че ако не се видиш симпатичен или благонадежден откъм кеш на някоя начумерена сестра от приемното,ще агонизираш с часове в коридора,където е пълно с бременни"ромки" и глъчката от загрижените им неизброими роднини е непоносима.М/у другото те са основни клиенти там.
5
3
 
10
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Вече вижам и първия скандал.На някой му е леко лошо и сестрата му казва да изчака, а той умира в чакалнята, защото сестрата не е преценила добре случаят му.Въпрос на време е да стане това и да започне скандал.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Звучи добре но се притеснявам да не стане царя дава ама падаря не, хора лежали по болници знаят за какво говоря
3
0
 
12
 
! Отговори
до номер 2 преди 9 години
Сигурен ли си че е само в българия?Аз съм на друго мндние Работя в Германия и когато затворят лекарските кабинети спешното започва да се пълни със случаи които въобще не са спешни Така че коментара ти че само в бг е така не е правилен Хипохондъри има навсякъде
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една добра практика в болниците : ) Само в България всеки тича към спешното, като смята, че е най-належащия случай... (и то в условията на такъв дефицит на медици...). Адмирации!
1
5
 
3
 
! Отговори
Georgi преди 9 години
Skoro shte kato po dokumentalnite filmi v Afrika, 1 lekar, 2 sestri i 100 pacienta ako si v speshna situaciq po dobre da kopash vmesto da chakash lekar.