Пострадал при боя в Гърмен: Даваме на ромите седмица!

Екшънът в събота тръгна заради забележка за силна музика
25 май 2015 09:16,
319
Пострадал при боя в Гърмен: Даваме на ромите седмица!
Снимка: bTV

Даваме им една седмица. Ако не се вземат мерки, поемаме нещата в наши ръце, обяви пред bTV Георги, който е един от сериозно пострадалите при съботното меле в Гърмен.

Нощният екшън, в който се включиха стотина, тръгна заради забележка за силна музика.

Пред заведение в кв. "Кремиковци" на село Марчево група българи играели карти, а до тях роми пиели и си пуснали от паркирания наблизо микробус музиката докрай. На забележката да я намалят, ромите отвърнали със сопи, колове, брадви и ножове.

Още по темата

Четирима са пострадали при мелето, а осем души бяха задържани.

"Нямам какво да кажа. Всичко стана за секунди. Но трябва да се вземат мерки. Ако държавата и органите не предприемат мерки, ние ще вземем", каза Георги.

Майка, на друг пострадал при боя в Гърмен, бе крайно настроена срещу ромите.

"Тази сган трябва да влезе в правя път. Ако къщите им са законни, да останат. Ако ли не, по закон. Както аз не мога да строя където си искам, така и за тях", обясни жената.

Междувременно кметът на Гърмен Минка Капитанова обяви, че само една ромска къща е с издадено разрешително за строеж.

По думите й конфликтът е от години, където в квартал "Кремиковци" се заселват хора от всички части на страната.

Предстои среща между областната администрация и началника на РДНСК-Благоевград днес. В 10 часа пък областният управител свиква заседание по същия казус.

Местните хора, които настояват за изселване на незаконно живеещите хора, ще окупират сградата на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
44
 
! Отговори
Чакаме багерите преди 9 години
*** живеят само ако гостоприемника ги търпи и няма превенция.
90
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Гласувайте ! )65НЕЩО ЖЕСТОКО СИ СЕ ОБЪРКАЛ И ЗАБЛУДИЛ С ПАРИЧНИЯ ФОНД! ВЗЕМИ СИ СВЕРИ ЧАСОВНИКА С АТАКА!ПАТРИОТИЧНИЯ ФРОНТ НИКОГА НЯМА ДА ИЗЛЕЗНАТ ОТ ТАЗИ КОАЛИЦИЯ! ТАМ ЛАПКАТ И СИ ИМАТ СТРАШНИ ДОГОВОРКИ С БОКО И КОМПАНИЯ! ХИЧ НЕ СЕ НАДЯВАЙ НА ТЯХ!
89
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не се залъгваме. Всичко ще отшуми и пак по старому. Българите сме едни офчици, сърдете ми се, но факт.
88
3
 
12
 
! Отговори
Ленин преди 9 години
ако имаше държава, ред и закон, това нямаше да се случи! и още много неща! Проблема е мафията, т. е. държавата, евросъюза, "демокрацията". И те искат да се махнат от България! И мигрантите също! Кой нормално мислещ ще живее със статуквото?!
87
0
 
1
 
! Отговори
До 112 преди 9 години
Стана ми интересно, че коментираш капанците и капанския край. Аз лично съм от този край и изключително се гордея с това. Изказването ти обаче е малко силно, от къде тази информация, от какви източници?
86
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някак все ми се иска българската полиция да е малко по-агресивна към подобни индивиди, защото те действително имат чувство за безнаказаност и нямат страх ни от власти, ни от закона, от нищо! Вместо това българите живеят в страх, че видиш ли, пак извадили някоя брадва. Това нормално ли е? Абе скръцнете малко със зъби, вие органи на реда ли сте, какво сте? Пф...
85
0
 
18
 
! Отговори
Историк преди 9 години
До Няма да са без дом> Работа на село има. Има и отдавна изоставени села - там няма от кого да крадат. Да се изкупят от наследниците тамошните къщи, които и без това са оставени на произвол. Там да настанят бездомните роми, със задължението постепенно да изплатят на държавата къщите, в които са настанени. И да си изкарват хляба със земеделие!Напрегнах си паметта и установих че за полвека живот - земеделец още не съм виждал. Към земеделието се минава след каменната ера (в която са те)
84
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един добре отгледан от слугите на дявола, проблем. Неразрешим проблем с хора от пещерното общество.
83
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съобщение от Конго:- Същзът на Обединените маймуни в щата Калахари заявява, че няма нищо общо с кражбите на селскостопанска продукция в Гърмени моли да не ги приравнявате с ромите от Кремиковци.Благодаря Ви за вниманието.вожда Урко
82
3
 
71
 
! Отговори
NE SYM RASIST преди 9 години
ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ОТВАРЯТ ПЕЩИТЕ НА КРЕМИКОВЦИ И ДА СЕ ИНТЕГРИРА ТАМ РОМСКОТО ОБЩЕСВТО /*** ДОЛНИ/.
81
2
 
8
 
! Отговори
аноимен преди 9 години
ХАХАХА.Това за траките от македонците ли го прихванахте.....???
80
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мен ме изтриха само както се доближих до името на великия бг. Костов гуруто на приватизацията и настоящата мизери
79
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СапортокВ България "българи" има само в Капанския край,всичко останало са тракийци!Султаните не са посягали да ги ислямизират,уважавали са ги,и са ги считали за големи бойци!Капанците също емигрират,отдавна не съм ходил там,и не знам как е положението,но вече са много малко!"Българите" ще ги търсиш в Унгария,Сев.Италия,Южна Франция,чак в Испания има българи,а тук всичко е "траки"-всеки е "сам юнак на коня",завист,мързел,кражби,липса на държавност...
78
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
поправете ме ако греша не съм математик ноако през 2000 г. имаме двама българи на по 25 г.през 2025 г. те създадат потомство ще станат 2 *** на 50 г. и 4 *** на 25 г.през 2050 г. и те създадат потомство ще станат 2 *** на 75 г. 4 *** на 50 г и 8 на 25 г. т.е. общо 14 българисега ако през 2000 г. имаме 2 *** *и на по 16 гте раждат на 16 и създават по 4 деца т.е. през 2016 г. ще станат 2 *** на 32 г. 4 *** на 16 г.след още 16 г. т.е. 2032 г ще станат 2 *** на 48 г. 4 *** на 32 г. и 64 на 16 г
77
1
 
32
 
! Отговори
5kov преди 9 години
Според мен е безмислено да се чака политиците да решават проблемите, то е ясно че ще отлагат отлагат докато утихнат нещата...... иначе няма да се оправят нещата ... къде е волен и патриотите да организират протестите ... няма ли един войвода
76
6
 
36
 
! Отговори
Сапорток преди 9 години
Само *** се срамува от българския си произход и се прави на тракиец.Само *** нарича турското робство присъствие,върховничество.Само *** твърди че Васил Левски и Христо Ботев били всъщност терористи и така трябвало да се пренапишат новите учебници по история за подрастващото поколение.Само *** се опитва да пренаписва вече написаната история.
75
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комуинизма създаде Гета в България , само един човек е виновен , Тодор Живков и неговия ромски режим
74
0
 
7
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Еми нормално така ще е....
73
4
 
24
 
! Отговори
9 преди 9 години
До Трябва смел кметБ.Б има дупе само за Еврогейския съюз!
72
0
 
56
 
! Отговори
Unknown преди 9 години
Вина за това има само и единствено ДЪРЖАВАТА.Защо им се позволява тази свободия? Спрете детските на необразованите. Да започват да работя - не означава да работят по офис сгради. Могат да обработват зема и да гледат животни. Който кривне от правия път - съд и в затвора. Обаче в затвора да не лежи по цял ден, а да работи като роб, за да не иска да влезе втори път там. Не като сега, в затвора на курорт. Ядене и спане. ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО ДА СЕ НАПРАВИ????????ПИТАМ - ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО???