Пострадал при боя в Гърмен: Даваме на ромите седмица!

Екшънът в събота тръгна заради забележка за силна музика
25 май 2015 09:16,
319
Пострадал при боя в Гърмен: Даваме на ромите седмица!
Снимка: bTV

Даваме им една седмица. Ако не се вземат мерки, поемаме нещата в наши ръце, обяви пред bTV Георги, който е един от сериозно пострадалите при съботното меле в Гърмен.

Нощният екшън, в който се включиха стотина, тръгна заради забележка за силна музика.

Пред заведение в кв. "Кремиковци" на село Марчево група българи играели карти, а до тях роми пиели и си пуснали от паркирания наблизо микробус музиката докрай. На забележката да я намалят, ромите отвърнали със сопи, колове, брадви и ножове.

Още по темата

Четирима са пострадали при мелето, а осем души бяха задържани.

"Нямам какво да кажа. Всичко стана за секунди. Но трябва да се вземат мерки. Ако държавата и органите не предприемат мерки, ние ще вземем", каза Георги.

Майка, на друг пострадал при боя в Гърмен, бе крайно настроена срещу ромите.

"Тази сган трябва да влезе в правя път. Ако къщите им са законни, да останат. Ако ли не, по закон. Както аз не мога да строя където си искам, така и за тях", обясни жената.

Междувременно кметът на Гърмен Минка Капитанова обяви, че само една ромска къща е с издадено разрешително за строеж.

По думите й конфликтът е от години, където в квартал "Кремиковци" се заселват хора от всички части на страната.

Предстои среща между областната администрация и началника на РДНСК-Благоевград днес. В 10 часа пък областният управител свиква заседание по същия казус.

Местните хора, които настояват за изселване на незаконно живеещите хора, ще окупират сградата на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
6
 
! Отговори
само преди 9 години
азис и волен под ръководството на станишев и местанще пеят на евровизиятадпс и атака победаааа
50
1
 
30
 
! Отговори
Да строим затвори преди 9 години
А "великият" вожд на индианците от ГЕРБ мълчи като... Обикновено не можеш да му запушиш устата. Сега се е скрил като мишка. Ако беше българин, къщите щяха да са съборени вече, а по гетата полиция и специални части щяха да правят проверки и да арестуват масово. Само така можем да се оправим с тези "братя роми" ! Полиция, специални части и терор. Със сигурност по гетата има и наркотици, и незаконни оръжия, и търговци на деца, и педофили, сутеньори и всякакви други за арестуване.
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Георги ЛамбуровДаже не до трето , адо второ!
48
1
 
16
 
! Отговори
Hiter преди 9 години
Ден до пладне няма кой да махне римляните от там. Нмяа
47
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 9 години
До онбашията,после ще свирят на оформените кавали.
46
6
 
7
 
! Отговори
комунист преди 9 години
дпс и атака победааада живее корана исляма путин ердоган и дяволадпс и атака победаааа
45
4
 
9
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
дават им седмица и после какво не разбрах?
44
7
 
25
 
! Отговори
Гласувайте ! преди 9 години
Българи, нека на следващите избори гласуваме масово. Тогава и купените гласове ще станат излишни и ДПС ще е избутана в ъгъла. И най-важното, гласувайте за партия, която е показала, че се грижи за българите. ГЕРБ и БСП показаха, че не влизат в това число. Атака само дрънкат и не правят нищо. Патриотичният фронт има възможност да докаже на чия страна стои. Ако са българи, ще се махнат от Четворната коалиция на Боко и на следващите избори ще имат 3 пъти повече гласове. Но, нека ги видим и тях.
43
1
 
25
 
! Отговори
дидо преди 9 години
ДА БУТАТ ВСИЧКО И ДА НЕ НИ РАЗПРАВЯТ КАК ЗА ДА ГИ БУТАТ, ТРЯБВА ДА ИМ ДАДАТ ОБЩИНСКИ ЖИЛИЩА???? ТЕ ТЕЗИ ОТ МАРС ЛИ ИДВАТ И СЕ ЗАСЕЛВАТ, ИЛИ ПРОСТО КАТО ОКРАДАТ НАСЕЛЕНОТО МЯСТО ГО СМЕНЯТ С НОВО???? КОЙ ИМ ДАВА АДРЕСНИ РЕГИСТРАЦИИ, ГОСПОЖО КМЕТ, КАТО СТЕ ЗНАЕЛИ, ЧЕ ИМА 1 ЗАКОННА КЪЩА??? А ПАРТИДИ - ДЕТО И ТАМ ИМ ПЛАЩАМЕ КРАЖБИТЕ??? А ЛЕЧЕНИЕ - ДЕТО И НЕГО ИМ ПЛАЩАМЕ??? И ТОВА ВСИЧКОТО ЗА ЕДНИ НЕЗАКОННИ ЗАСЕЛНИЦИ??? Е, ТОВА МОЖЕ ЛИ ДА Е ДЪРЖАВА??? Я КАК СИ ГИ БУТАТ С ПАЛАТКИТЕ ВЪВ ФРАН
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много са, защото климатът за виреене е подходящ..70% от т.нар. българи са същите, само по-светли. слушат кючеци, държат се примитивни, достатъчно е да видите 'абитурентите'. не мога да разбера това лицемерие, какво се правят някои на ощипани моми? не може да хвърляш банкноти да ти пеят на ухо, да друсаш шкембята в мазен гьобек и после да се чудиш защо се чувствали добре. имат си поне 2 телевизии, свиквайте..
41
0
 
14
 
! Отговори
42 преди 9 години
ДО 62ТО, ЗАРАДИ ТАКИВА С НИСКО САМОЧУВСТВИЕ И ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ КАТО ТЕБ НИКОГА НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ОПРАВИМ. ПОСЛЕ ИСКАМЕ ДА СМЕ ДОСТОЙНА НАЦИЯ, А ПЪК ТИ ПРЕДЛАГАШ ДА СИ ВКАРАМЕ ШВЕД ИЛИ ГЕРМАНЕЦ ЗА ЦАР. НИЕ, БЪЛГАРИТЕ НЕ СМЕ ВТОРА КАТЕГОРИЯ ХОРА. А ПЪК И СЕ УТОЧНИ КАКЪВ ШВЕД ИСКАШ РУС ИЛИ ***, ИЛИ ОТ АРАБСКИ ИЛИ ПАКИСТАНСКИ ПРОИЗХОД. НЕ СТАВАЙ СМЕШЕН.
40
38
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо трябва да насаждат етническо напрежение във ситуацията? А ако тези със силната музика и брадвите бяха българи какво? Нали виновните са ги задържали.
39
0
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
проблемът ще става с всяка следваща година по-голям, ако не се вземат бързи мерки в цялата странарешението е политиците да спрат за си затварят очите
38
15
 
2
 
! Отговори
мръсен циганин преди 9 години
Като гледам коментарите виждам как работите и се радвам това значи че правите пари , лека работа и приятен ден!!
37
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 42Сериозно ли искаш цар българин!?:) Аз предпочитам швед, немец, холандец:)
36
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Двама се карат ,третият печели.Едва ли подобни екшъни водят до правилни решения и подобряване начина на живот.Важното е да се изострят страстите, благодарение ,на което някой пак добре ще се уредят .Разделяй и владей.Обикновените хорица ще продължат да страдат от набезите на крадците ,били то от малцинствата или от ония ,чийто банкови сметки нарастват в геометрична прогресия.
35
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ама верно ли е казал "даваме на РОМИТЕ седмица!"
34
0
 
25
 
! Отговори
42 преди 9 години
ЗАЩО БЕ, ЯСТРЕБЧО ДА Е КЪСНО? ПО- ДОБРЕ КЪСНО ОТКОЛКОТО НИКОГА.
33
0
 
19
 
! Отговори
Крайно време е - 2. преди 9 години
Държавата има пълното право принудително да настанява на работа (в нашия случай - в земеделието) всеки, който не може да докаже с какви законни средства разполага, за да се издържа без да работи. Така всички останали граждани ще бъдат защитени от евентуалните посегателства на огладнелия безпаричен индивид.Никой няма да бъде насила закрепостяван към един адрес, но ако ще се мести, да се регистрира навременен адрес. Така ще може да се контролира дали се издържа по законен или по незаконен начин.
32
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е да им дадем седмица но не само в Гърмен а в цяла България! Качили са ни се на главите и ние продължаваме да търпим. Живеят на наш гръб-ток вода не плащат. Онея от НПОтата дето ги защитават директно да се обявят за незаконни и работещи срещу България! Ако много знаят в затвора за измяна!