Пострадал при боя в Гърмен: Даваме на ромите седмица!

Екшънът в събота тръгна заради забележка за силна музика
25 май 2015 09:16,
319
Пострадал при боя в Гърмен: Даваме на ромите седмица!
Снимка: bTV

Даваме им една седмица. Ако не се вземат мерки, поемаме нещата в наши ръце, обяви пред bTV Георги, който е един от сериозно пострадалите при съботното меле в Гърмен.

Нощният екшън, в който се включиха стотина, тръгна заради забележка за силна музика.

Пред заведение в кв. "Кремиковци" на село Марчево група българи играели карти, а до тях роми пиели и си пуснали от паркирания наблизо микробус музиката докрай. На забележката да я намалят, ромите отвърнали със сопи, колове, брадви и ножове.

Още по темата

Четирима са пострадали при мелето, а осем души бяха задържани.

"Нямам какво да кажа. Всичко стана за секунди. Но трябва да се вземат мерки. Ако държавата и органите не предприемат мерки, ние ще вземем", каза Георги.

Майка, на друг пострадал при боя в Гърмен, бе крайно настроена срещу ромите.

"Тази сган трябва да влезе в правя път. Ако къщите им са законни, да останат. Ако ли не, по закон. Както аз не мога да строя където си искам, така и за тях", обясни жената.

Междувременно кметът на Гърмен Минка Капитанова обяви, че само една ромска къща е с издадено разрешително за строеж.

По думите й конфликтът е от години, където в квартал "Кремиковци" се заселват хора от всички части на страната.

Предстои среща между областната администрация и началника на РДНСК-Благоевград днес. В 10 часа пък областният управител свиква заседание по същия казус.

Местните хора, които настояват за изселване на незаконно живеещите хора, ще окупират сградата на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С протести, размирици и бой няма да се оправят нещата, а най много да стане по-лошо и да се сбъднат желанията на някои външни интереси. Има си законов начин, чрез който може да се пресекат всички чужди мераци в тая страна! Просто внимавайте за кого гласувате! И помнете - НАТО не са тук, за да ни пазят от каквото и от когото и да било, те са тук, за да налагат "демокрация" !!! Хайде със здраве!
70
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз вече писах : цска ,левски , локо пловдив и ботев трябва да останат в А- група заради агитките и да минат на заплата към МВР. Няма да е по скъпо от издържането на 50000 полицай.
69
0
 
3
 
! Отговори
www преди 8 години
Долният ми коментар беше към поста на анонимен 104!? Както и да е...
68
0
 
23
 
! Отговори
Вран преди 8 години
Браво ,Георги ,не оставяйте тази пародия на човешко същество да властства в този хубав край на България !
67
0
 
3
 
! Отговори
www преди 8 години
До Анонимен 107Абсолютно съгласен, така е! Но това е основата, над която политиците надграждат.
66
3
 
17
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
До Анонимен ЗАДЬРЖАЛИ НАХРАНИЛИ И ПОИЛИ ТРИ ДНИ И НОЩИ И ПУСНАЛИ С ХИЛЯДИ ИЗВИНЕНИЯ ЗА БЕЗНОКОЙСТВОТО--НА ОРЬЖИЕ БРАТЯ БЬЛГОРИ СТИГА РОБСТВОИ УНИЗИТЕЛЕН ЖИВОТ
65
1
 
17
 
! Отговори
www преди 8 години
Аз все още чакам неприятната за правителството на ГЕРБ новина, която етническите вълнения са орисани да прикрият в новинарските емисии. Разберете - няма вариант огромната ни полиция да не може да озапти две хулигански групички от по пет-шест лица, та да се налага масово напрежение между етносите, блокади по пътища и най-важното за Бойко - присъствие в новините! Също така продължавам да чакам включването на Миролюба Бенатова. Тя обикновено се използва като изнервящ инструмент при такива инциденти
64
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
съжалявам, но основните виновници за развихрилата се напаст, както я наричат някои, не са политиците! сами сме си виновни - мълчим като се заселват, ползваме евтина работна без осигуровки, направихме им 2 телевизии с кючеци, купуваме контрабанда от тях, каним ги на конкурси, строим им жилища, лекуваме ги безплатно, събираме милиарди с смс-и за 'деца без родители', хвърляме си *** по улицата, гледаме да минем 'по втория начин', функционираме на същия шуро-баджанашки принцип???
63
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този сайт поголовни се трият неудобни коментари,под неудобни коментари се има предвид коментари насочени срещу обратни и срещу САЩ,иначе ако се пише нещо срещу България,или Русия ,може и най вулгарни думи да се използват ,но тогава не се трие.
62
4
 
3
 
! Отговори
леко преди 8 години
искам местан и сидеров в анадола заедно с путин и станишевох кеф какъв турлюгювеч ще си спретнем с тази бандичкаобичм бсп дпс и атака орешарски къдеси многе ме кефихте с пеевски и скров
61
1
 
25
 
! Отговори
Урко до Вулгар преди 8 години
АТАКА предложи в миналото събрание да се спрат помощите на непълнолетните майки- ГЕРБ, БСП и ДПС НЕ ГО ПРИЕХА!След което овчия БГ народ избра точно тези три партии, които днес са и 3-те най-големи в парламента.ЩО РЕВЕТЕ СЕГА БЕ ОВЦЕ? Кротувайте и ги издържайте
60
2
 
13
 
! Отговори
да не ти пука брат преди 8 години
ДажеЛЕВСИ изклати цяла империя?как изкаш да го наричат от бсп ,атака и дпс естествено че за тях е престъпник
59
9
 
2
 
! Отговори
оххххх преди 8 години
липсват ми пеняванета на местан и станишев дирижарани от сидеровах как обичам орешарски грубия секс и баницасамо азис дпс и атака *** и ердоган победаааа
58
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българи в Гърмен ние сме с вас.
57
3
 
35
 
! Отговори
Трябва смел кмет преди 8 години
Докато е Бойко Борисов на власт няма да бутнат и една незаконна къща. Като кмет на София не можа да бутне 7 незаконни къщи в "Баталова воденица". Няма дупе за нищо. Само слухти какво ще му прошепнат он Брюксел, Вашингтон или Анкара. А по отношение на статията - какво е това "... кв. Кремиковци на село Марчево ..."? Селото може да има махали, но квартали...
56
0
 
24
 
! Отговори
ист преди 8 години
Проблема с битовата престъпност в САЩ са го решили - използваш огнектрелно оръжие, когато ти крадат продукцията или жилището. СТРАХ ЛОЗЕ ПАЗИ . След два, три случая, всеки ще се замисли дали да краде или да работи. Противниците на това са част от престъпният контингент.
55
0
 
6
 
! Отговори
обикновен преди 8 години
До Гласувайте !Да Патриотичен фронт преди изборите се разделят от коалицията и след изборите се прегръща, колко обнадеждаващ коментар си писал , а дали си вярваш и ти не знаеш?????
54
0
 
32
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
За българите няма ли хелзински комитет? Братя на оружие!
53
3
 
4
 
! Отговори
горановски преди 8 години
само чалга азис дпс путин атака ердоган дпс и атракааа победааааааа
52
0
 
27
 
! Отговори
RAD преди 8 години
Като не искат мира, да поемат секира!