На границата: Автоматичен режим и спокойна обстановка

И осемте трасета работят, каза Ваньо Танов
Обновена: 1 юни 2015 10:42 | 1 юни 2015 10:36,
10
На границата: Автоматичен режим и спокойна обстановка
Снимка: Булфото, ахрив

Във връзка с огромното струпване на ТИР-ове в последните няколко дни, на шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов му се наложи буквално да нощува на границата. Към този момент обаче опашките достигат едва половин километър и обстановката е нормална. За сравнение преди седмица колоните се виеха между 10 и 20 км от границата.

Ваньо Танов обясни трудното преминаване през граничния пункт с внедряването на нова система за проверки.

"Внедряваше се нова система, която изискваше първо време, настройка, която напълно автоматизира процесите по изтегляне теглото на автомобила – това става автоматично. Ако има претоварване, тя го изчислява. Отделно има камери, които четат предния и заден номер на автомобила. Така че целия процес на вход по отношение на пътните такси, е абсолютно автоматизиран", обясни Ваньо Танов пред Нова телевизия.

Той се похвали, че приходите от пътни такси през първите 10 дни са нараснали 17 пъти, а сега са повече от 20 пъти. "И осемте трасета работят на автоматичен режим", каза още шефът на Агенция "Митници".

Според него се засилва и транзитния контрол. Това означава, че ТИР-овете, които пътуват от Истанбул за Европа, ще са проверени щателно на нашата граница.

"Понеже България става гарант за тази стока, ние сме врата на Европейския съюз, няма как ние да пломбираме камиона, без да е извършена проверка. Извършва се сканиране, както и физическа проверка, за да се уверим, че това е стоката, че няма контрабандна стока, и по този начин ставаме гарант като слагаме българска митническа пломба", добави той.

Ваньо Танов добави, че сега се обработват около 450 автомобила на вход, като за цялата смяна бройката се увеличава на 900. Той прогнозира, че при добра организация и от турска страна, броят на обработените автомобили може да достигне и до 1500.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Позитано 20 са в траур. Просто закриват партията поради липса на пари , пардон митница . Е другари и добре да крадеш идва края .
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС: Има Митничарско село - няма Шенген, няма Митничарско село - има Шенген !
7
2
 
5
 
! Отговори
икономист преди 8 години
Сега стана ли ви ясно , защо хората гласуват за ГЕРБ . Над 1 милиард повече в хазната са събрани. Това като го четат другарите от БКП-БСП-ДС ще получат инсулт , защото по тяхно време само се крадеше . Браво на Борисов , заслужи си още един мандат .
6
1
 
14
 
! Отговори
неразбрал преди 8 години
А къде е отишла разликата от досегашните приходи?17 - 20 пъти не е ли огромна тази сума?
5
7
 
6
 
! Отговори
ПЕШО К#РА преди 8 години
ТОЯ СИ ПОВЯРВА САМ ТОЙ ПРОБЛЕМА НЕ Е САМО НА ТУРСКАТА ГРАНИЦА АМИ НА КАЛОТИНА ЩО МЪЛЧИШ МИШОК
4
3
 
5
 
! Отговори
Боян Колев преди 8 години
Ненормалната Кунева,дано полудее напълно....
3
4
 
8
 
! Отговори
преди 8 години
Ало Ваньо, абе вземи пусни там един ТиР през митницата. Не бе, това не му е телефонния номер, това му е номерът на регистрационната табела.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво!
1
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано автоматичният режим му помогне, да се свърже със съответния човек, независимо дали по телефонен номер или по ЕГН.