Честността на гробаря, който намери пари и ги върна

Любен бил беден, но решил да върне парите на собственикът им
8 юни 2015 10:26,
10
Честността на гробаря, който намери пари и ги върна
Снимка: Нова тв

На фона на ежедневните кражби, които се случват всеки ден, един човек изпъкна като добър пример. Той живее в ромската махала в Айтос. Има три големи деца и едва свързва двата края. Работи като гробар и именно на гробищата намерил чанта с пари и мобилен телефон, която била забравена върху паметник.

Било Черешова задушница. 50-годишния мъж случайно видял забравената чанта.

"Погледнах какво има. Имаше лекарства, пари, портфейли. Обадих се на шефката", разказва Любен Йорданов пред Нова телевизия.
 
Той веднага показал намереното на директорката на обредния комплекс. Проверили чантата за документи и така открили собственичката. Оказала се възрастна жена, най-вероятно пенсионерка.
 
"Видях, че има не само телефон, но и цял несесер с жизнено важни  лекарства. Отворих портфейла, видях, че има и пари. Не беше кой знае каква голяма сума,но за една пенсионерка 30-40 лева са много пари. Имаше очила с диоптър", разказва Василка Кръстева, директор на обредния комплекс в Айтос.
 
Двамата набрали един от номерата в забравения мобилен телефон. От другата страна на слушалката била близка на жената. Уговорили се да предаде на жената, че чантата й е открита. Оказало се, че собственичката не живее в Айтос, а била там само да почисти гроба на свой роднина. 
 
"Съпругът ѝ по случайност е бил в Айтос. Намерихме го и му предадохме чантата. Накарахме го да види всичко ли е наред, всичко си беше непокътнато. Той се просълзи, обади се на Любен веднага, благодари му, даже от тази малка сума пари извади 10 лева и каза: "Нека да се почерпи", разказва Василка Кръстева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги, когато се обърка някоя касиерка и връщам парите и никога не съм крал ... Три пъти са ми връщали протмонето ...последния път имаше около 800лв ... Ако си добър и честен ти се връща...това ми е мисълта... Браво на човека!
8
0
 
9
 
! Отговори
мда преди 8 години
До Анонимен 7Така е в обществото на ненормалните, нормалността се приема за ненормална
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Намерих веднъж портфейл в мола на Ситняково. Извиках управата. Жената, която дойде и прие протфейла ме изгледа с искрено удивление и каза, че била учудена, че съм го предал.Аз на свой ред се удивих и попитах какво се е очаквало от мен да направя?! А тя - еми нормален човек щеше да го прибере и ако няма пари вътре - да го изхвърли просто....И до сега не разбирам, за толкова ненормални ли се смятат нормалните хора в Бг....
6
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До доИма и още по-лесен - заместваш съществителното с "той". Ако звучи нормално - значи слагаш пълен определителен член. В случая - няма как да кажеш "но решил да върне парите на той"...Съвсем просто е:)П.С. Днес.бг, оправете си правописа !!!!!
5
0
 
3
 
! Отговори
до преди 8 години
Има още по-лесен начин да проверим кой член е правилният. Ако пред съществителното има предлог, който в случая е НА, се употребява краткият член, защото подлогът никога не се употребява с предлог.
4
4
 
11
 
! Отговори
Хари преди 8 години
Аз бих му дал всичките тези 30 или 40 лева. Лекарствата, очилата и другите вещи със сигурност струват повече, а и вече са били прежалени. А жестът трябва да бъде поощряван и то не символично. Сега със сигурност ще има хора, които ще му се присмеят, че не е взел всичко. И другия път вероятно доста ще се замисли как да постъпи.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз на 3 пъти съм връщал портофейл. Единия път даже лично намерих човека (от квартала) - вътре имаше визитни картички и му се обадих. След няколко дни като го срешнах, даже се обърна - сакън да не вземе да ме поздрави.В останалите 2 случая ги предадох в магазина и в закусвалнята. Дали са стигнали до собствениците - не знам.
2
0
 
19
 
! Отговори
OddCat преди 8 години
"...да върне парите на собственикът им" - отговаря на въпроса: На кого да върне парите? или Кому да върне парите? Следователно - има ли пълен член?Как да бъдат грамотни децата, когато журналистите са неграмотни... А редактори нямате ли си?Извод: или сте много неграмотни, или сте от Съединение (там всичко е с пълен член)!
1
12
 
4
 
! Отговори
художника преди 8 години
До Анонимен 1Ако тебе те учат тепърва, значи че наистина си непотребен. Не сравнявай всички Българи със себе си, ако въобще си такъв!!!