Втора младост: 59-годишни тичат към ВУЗ-а

17-годишна – най-младата студентка в Тракийския университет
16 юли 2015 14:33,
13
Втора младост: 59-годишни тичат към ВУЗ-а
Снимка: Reuters, архив

Три дами на по 59 години се записаха за студенти в Тракийския университет, съобщи за БТА проф. Иван Въшин, и.д. ректор на университета.

Те са избрали специалностите "икономика", "управление на здравни грижи" и "автотранспортна и земеделска техника".

Най-младата първокурсничка пък е на 17 години и ще изучава медицина.

След първо класиране по държавния план прием са класирани 1350 бакалаври - редовно и задочно обучение. Те са с 30 повече от миналата година, посочи проф. Въшин.

През новата учебна година в Тракийския университет се очакват още 300 студенти в магистърски програми и 45 в докторски програми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимен № 4 преди 8 години
Най- често на тази възраст се учи нещо ново за лично удовлетворение, за доразвиване и разширяване на вече налични хоризонти, знания и умения. А не за да си рестартира човек изцяло живота. Чудесно е, че има хора, които го правят.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обучението, съпътстващо целия живот е нещо нормално за нормалните хора и общества. Нашите не са такива, явно, щом това, да се развиваш, минава за новина.Заглавието е некадърно и следва да се измени. Навява само на извода за не особено засилен мисловен процес у автора му. ...Гледат се не внуци, а деца. Който си е отгледал своите деца няма други ангажименти от такъв характер.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЧОВЕК СЕ УЧИ ДОКАТО Е ЖИВ И ПАК НЕДОУЧЕН ОСТАВА!!!
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 6Няма нищо лошо преподавателите да печелят пари. А иначе държавата акредитира университетите и ако има проблем с качеството на образованието, то решението му трябва да се търси там, а не в закриването на университети. Поне аз така виждам нещата.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямам нищо против по-възрастни хора да учат, но такива университети като този и всички други свободни университети трябваше отдавна да ги забранят. Преподавателската гилдия успя да натрупа маса пари като професори и доценти преподават едновременно в няколко университета. Затова бяха създадени тези университети, където куцо, сакато и тъпо да вземе диплом за висше.
5
1
 
22
 
! Отговори
Мимоза преди 8 години
Това е похвално дори! Човек трябва да учи непрекъснато, никога не е късно!
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДа, но на 59 е по-добре да се развиваш в областта, в която си работил цял живот, а не тепърва да започваш нещо коренно различно само и само да имаш някаква работа и да успееш да се пенсионираш. Иначе браво на жените, че на тази възраст са приели предизвикателството. Много смелост се иска на близо 60 да започнеш отначало.
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Намирам заглавието за неподходящо! Обучението през целия живот трябва да се издигне в национална политика и то не само на хартия. Това е един от малкото начини да се намалят негативните тенденции на пазара на труда.
2
2
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Или за да не изпаднат от трудовия пазар ...
1
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да предпочитата да се праят на студенти за да не дундуркат внуци!