НСО-то размахва автомат и избутва кола в аварийната лента

Причината: Изпреварвали ТИР твърде бавно на "Тракия"
Обновена: 27 юли 2015 14:23 | 27 юли 2015 09:08,
508
НСО-то размахва автомат и избутва кола в аварийната лента
Снимка: архив Булфото

Младо семейство от Пловдив твърди, че е било засечено от автомобили на НСО, а водачът на кола от кортежа дори е размахвал автомат, разказва Нова телевизия.

Коста и Гергана Костови се прибирали от морето. Пътували с две коли – в едната майката и 3-годишното им дете, а другата в бащата.

Край Стара Загора, на километър и половина зад тях, те забелязвали кортеж на НСО с включени сирени да приближава бързо. В този момент обаче в движението по магистралата пред тях се включва ТИР, който буквално карал с 40 км/ч. Семейството се движило със 130 км/ч. Решили, че могат да изпреварят тира без да засекат кортежа.

"Изнесох се вляво, жена ми също. Но нейната кола е по-малка и ѝ трябваше повече време да набере скорост", разказва Коста Костов.

Автомобилът на Гергана не успял да изпревари ТИР-а достатъчно бързо и затова ескортиращият джип започнал целенасочено да я избутва в аварийната лента.

"Падна ми пердето и реших да ги догоня. Когато реших да се изравня с ескортиращата кола, бях засечен. Нормално. Това явно е в правилата. Но за да демонстрират показност, отвориха стъклото и показаха автомат, не беше към мен насочен, но показаха автомат "Калашников" и помолих да спрат, да кажат къде сгрешихме. Моята жена се разтрепера и спря колата", разказва Коста Костов.

Гергана позвънила на 112, но й обяснили, че няма как да спрат ескорта.

От НСО излязоха със специална позиция по казуса. В нея се казва, че при опит кортежа да изпревари двата автомобила на семейството, те започнали да изпреварват ТИР-а без подаване на светлинен сигнал и така са нарушили закона, според който трябва да се дава път на превозните средства със специален режим на движение. 

Според НСО с опитите си да ги догони Коста е създал предпоставки за ПТП. С цел да прекрати тези рисковани и незаконни действия на водача на БМВ-то, оперативният работник свалил стъклото и направил неколкократно знаци с ръка да намали скоростта и да се отдалечи от кортежа. 

Коста отбелязва, че самият той е бил 10 години под пагон, летял с изтребители. "Всички мъже под пагон са ерудирани и знаят какво е реална заплаха. Дали тази кола, която вървеше по средата на магистралата е истинска заплаха? И какво виждам аз, тези хора искат да убият моето семейство и нормално – ускорих да ги догоня, за да ги попитам кому е нужно това, защо?", пита Коста Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


508
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
1
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Към момента тази кола няма валидна застраховка "Гражданска отговорност"
274
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червени кратуни, спазвайте закона за движение в частта му за режима на работа на автпмобилите със специално назмачение и няма да имате проблеми в живота. Управлението на селският дрипльо Орешарски свърши беззвъзвратно и нападения като това на пловдивския *** и малоумната му жена няма да се толерират!Имат късмет селяците, че НСО са ги пожалили и не са постъпили по устав, защото тогава трябваше да ги застрелят и този разговор нямаше да се провежда въобще.
273
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо ново под слънцето . Всички трябва да се кланяме на богоизбраните търтеи облечени във власт но не са само на тях . Има още една група самопровъзгласили се се за елит мошеници новобогаташи които карат само в дясната лента мислейки се за велики /***/.
272
3
 
12
 
! Отговори
Васо преди 8 години
Пък що ти е трябвало да ги догонваш. Могло е и по-лошо да стане с тебе пред очите на семейството ти. Те си действат по някакви схеми, които винаги ги оневиняват. И наистина знаят ли те кой си, и с каква цел го правиш.
271
1
 
10
 
! Отговори
Ямболлия преди 8 години
Няма ли да се намери някой достоен командир на механизирана или танкова бригада да ги причака на някоя магистрала всички кортежи докато отиват на някое банкетче и да им свие сърмите. Да се видят в чудо връзкарчетата в НСО като ги прискрипят 2-3 БТР-а и как ще си размахват автоматчетата.
270
0
 
11
 
! Отговори
www преди 8 години
До Анонимен 368Проблемът е, че дори няма такъв закон. Законът е ясен. Такива са законите и по света. Управлението на автомобила се извършва съобразно правилата за движение и конкретната ситуация на пътя! Рядко ситуация налага нарушение на правилата, но се случва.А що се отнася до нададения от НСО вой, то лесно може да дадат на Нова телевизия записа от видеорегистраторите си и да се види кой крив и кой прав. Но няма да го направят, нали? Да сте видели записи от инцидентите през 2011 или 2012?
269
2
 
3
 
! Отговори
преди 8 години
Кому е нужно? Ами шопета, випаджийчета, от височайшата класа народни предатели.
268
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тия ***, защо си лепят по предното стъкло разни лепенки с българският флаг и се гаврят с него. Според ЗДП и ППЗДП на ветроупорното стъкло е указано какви знаци следва да са залепени.Гледам вчера, трикольора, а на него пише "Министерство на земеделието. Агенция по рибарство и аквакултури". Те това е!Кола със специален режим - да не я глобяват ченгетата и да не и слагат скоби, когато спира където си иска...Това, както и случаят описан по - горе се казва "ДЪРЖАВНА КОРУПЦИЯ"!
267
1
 
11
 
! Отговори
www преди 8 години
До KatsarovПо-същата причина по-назад в дискусията дадох за пример реформата в грузинското "НСО". Там се създаде една наистина добре работеща структура за охрана, но се създаде в изключително тежки времена. Колко атентата преживяха?А тук... лигльовци. Една част мамини и татини синчета, дето паразитират на гърба на данъкоплатеца. Ако има някой по-стар и по-грамотен, то той пък не смее да се обади, защото системата ще го смачка веднага. Същото е и в МВР, и в ДАНС, и в прокуратурата...
266
1
 
20
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Абе случая наистина понамирисва. От НСО може и да са били в правото си. Въпреки това НСО си остават еничарите на властта. Безполезни, но безумно скъпи за данъкоплатците.
265
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Магистралите не са за червени клошари. Да си пътуват по селските пътища на Орешарски и Станишев!
264
1
 
18
 
! Отговори
Katsarov преди 8 години
Пожелавам на целия кортеж да попадне в Донбас, Дагестан, Чечня и т . н . за да научат значението на думи като Живот, Опасност , Тероризъм;
263
0
 
8
 
! Отговори
www преди 8 години
продължавам...3. Година по-рано, в началото на 2011, две коли на НСО от кортежа на премиера Бойко Борисов се удрят с трети автомобил при разминаване. Тогава е изръсена култовата фраза:- Аз не карам кортежа, кара го НСО!
262
0
 
14
 
! Отговори
www преди 8 години
До неграмотниците от НСО1. Според закона шофирането се извършва с качествено МПС, съобразено с правилата за движение по пътищата и СЪОБРАЗНО С ОБСТАНОВКАТА НА ПЪТЯ. Никой не е длъжен да се хвърли в пропаст например, защото го застигал някой на специален режим. Кой и кога ви даде шофьорски книжки на вас, коментиралите по-долу?2. В средата на 2012 линейка се преобръща след катастрофа с автомобил на Националната служба за охрана на кръстовището на булевардите "Дондуков" и "Васил Левски" в София.
261
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
само да добавя ,ако някой не е разбрал - НСО не е изблъскал двете коли от пътя, защото не са дали предимстводвете коли са засекли кортежа и са създали ситуация
260
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
такъв е закона, а законите трябва да се спазват винаги, не само когато можеш ако не можеш да се движиш адекватно с останалите участници в движението ,стой си на село и не пътувай по магистралата
259
8
 
7
 
! Отговори
Точен преди 8 години
Газ пред НСО с цялото семейство ... Евала ! Аз да си изпреваря пък зад мене да се съобразяват с мене, щото съм си Бай Ганчев. Или може би гонка с НСО - пак става. Нищо ,че има включени светлини - аз ще се напъна да изпреварвам .... Пред закона се прави път, защото живеем по правила ! Ако всички сме самонадеяни резултата е ясен.
258
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя бабаит още малко и е щял да скочи на бой на охранителите от НСО. Карането на БМВ не те прави безсмъртен.
257
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво НСО, какви глупости? Да дойде армията и да избие всички политици.
256
10
 
6
 
! Отговори
Oбщественик преди 8 години
До Спазвай законаТочно така ! При включени светлини на цял кортеж НЕ ПРЕДПРИЕМАШ ИЗПРЕВАРВАНЕ ТОЧНО ПРЕД НЕГО, А НАТИСКАШ ЛЕКО ДРУГИЯ *** - СПИРАЧКА !!! и НАМАЛЯШ ПОСТЕПЕННО. Дайте да се разправяме с НСО на пътя ... И цялото семейство в двете коли..нямам думи. *** глави надъхани, прости ...