Джигитите от Лесидрен – нагли, с чувство за безнаказаност

Жертвите на гонките са много, но всички си мълчат от страх
Обновена: 13 авг 2015 11:40 | 13 авг 2015 10:00,
194
Джигитите от Лесидрен – нагли, с чувство за безнаказаност
Снимка: архив Булфото

Джигитите от Лесидрен се чувстват безнаказани, разказа местен човек, който също без малко е щял да стане жертва на гонките им.

Участниците в гонките са описвани като нагли, а майката на мъжът е заплашвана, че ще бъде пребита, защото направила забележка на джигитите, че вдигат шум през нощта.

Още по темата

Майката на Филип, карал колата, убила на място 16-годишната Велислава, не вярва синът й да е участвал в гонка. Участвали другите, по телефона си предавали къде са катаджиите.

"Той е с такава психика, че бил дал и последната си капка кръв", твърди тя пред Нова тв и плаши, че ще сложи край на живота си.

Бабата на починалата Велислава пък твърди, че редовно се правят гонки в селото. В тях участвали десетина души. Всички в селото знаят за тях, само не и близките на момчетата, участващи в тях.

Преди години жертва на гонките им станал и попа на селото, който бил буквално смачкан. Нищо обаче не последвало.

Кметът на Лесидрен Борис Нешев заяви, че е подавал оплакване от джигитите преди три месеца, като последвали само актове за нарушителите.

"Не мога да кажа дали момчетата са извършвали други престъпления. Не мисля, че са имали. Аз съм говорил с две от тях, предупредил съм ги, те казаха, че няма да се повтаря, но нямаше ефект", допълни той.

Кметът предлага на територията на Лесидрен да има полицаи. Освен това той иска да се преразгледа решението на МВР само катаджии да могат да спират шофьорите.

Асен Александров, директор на столичното 51 СОУ, където е учил 16-годишният Марино – една от жертвите на случилото се в Лесидрен, заяви, че от училището настоява наказанието за подобно деяние да е същото като при предумишлено убийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
43
 
! Отговори
123 преди 8 години
Хора, Българи, загиналите деца са били с голям талант- Велислава е била приета за обучение в НАСА,а Марино е имал актьорски талант. Те можеха да прославят след време България..,.а сега са птици с прекършени криле поели към отвъдното...НАРОДЕ!!!!
123
1
 
23
 
! Отговори
ДПС-ГЕРБ-единство преди 8 години
Уволнение на целия състав на бъчваровото МВР в Угъърчин! Уволнение, при това - веднага! Защото за смъртта на тези две прекрасни деца са повече виновни точно бъчваровите тунеядци, рушветчии, страхливи простаци и некадърници! Те са много по-виновни, отколкото - физически убийци, отрочета на видни ГЕРбаджийски и ДеПеСарски велможи в областта!
122
0
 
16
 
! Отговори
иван преди 8 години
в добрите стари уестърни шерифа забучва пищовите и прострелва препускащите наглеци.В Бг-то ред никой не може да сложи,защото правителство и институции не всяват респект, нито справедливост.Държава на мутри и толерирани престъпници.
121
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами чувстват се безбаказано защото няма кой да ги накаже. Да имаше някой стегнат, респектиращ полицай да им хвърли един хубав бой на тия да се надяваме, ама като няма ще си продължават с гонките, децата ще си умират на пътя и така.
120
1
 
27
 
! Отговори
!!!!!!!!! преди 8 години
До АнонименВ цивилизованите страни има възпитани хора които знаят че колата е средство което се използва за придвижване от точка ; А до точка Б ; а не за трепане на хора.
119
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен относно, че обаждане на 112 не му свършило работа.А на мене полицаите ми спретнаха цяла постановка и ме заплашиха, че мога да бъда глобена от няколкостотин до няколкохиляди, че съм се осмелила да се обадя на 112. Все едно, че съм телефонен терорист, злоупотребил със спешния телефон. Представете си в случая да сплашат всички свидетели, да преиначат фактите и да кажат: я, никаква гонка не е имало, вие що разкарвате полицията, а? Я платете глоба! Нещо такова беше, но по друг повод.
118
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
полицаите горките, кво са виновни, тва ли им е работата? та те са и в перманентна стачка! оставете ги харата, даже да ги подкрепим! знаете кой е виновен, а ако ви дадат пушки, пак ше утрепате грешния човек! ***, на сте хора, щом децата не можете да си опазите!
117
0
 
16
 
! Отговори
Emo преди 8 години
Нарушителите, заплашващи човешки живот на пътя, трябва да се разстрелват на място. Само така ще има ред. най-лошия съветник е страхът, затова в някаква степен и цялото село е съучастник на убиеца, и приятелите му. Да попитам колко от вас се обаждат на 112 като видят нарушение на пътя? На мен ми се случа поне 1-2 пъти на всяко пътуване извън София. Но има и други средства за тия по малките градове и села - нарязани гуми, кирка в капака, коктейл *** в двора на къщата и т.н
116
0
 
50
 
! Отговори
Мир на душите им преди 8 години
Аз пък предлагам уволнение на всички местни полицаи и оставка на шефа на районното.В един ден народът ни изгуби две прекрасни, здрави, вече отгледани деца. Една бъдеща българска майка и един бъдещ баща. Две рода луднаха от скръб пред мъртвите тела на децата си. Две млади личности,пълни със стремления и мечти, богати на бъдеще и възможности, бяха затрити, за да си направи някой кеф. Защото на два безчувствени кретена не им пукаше за живота на другите, а никой не им попречи. Позор, скръб и позор!
115
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В цивилизованите страни има бабуни на всяка улица през 30-40 метра в малките населени места. Кметът къде блее - да се стегне и да реши проблема.
114
2
 
20
 
! Отговори
Буржоа преди 8 години
Народът толкова затъпя, че започна да се изтребва по между си по възможно най-*** начини...
113
1
 
44
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
"плаши, че ще сложи край на живота си"Амчи да го слага!
112
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доколкото разбирам и от други информации, няма да се намерят свидетели на убийството - всички там ги е страх да говорят. Така че делото ще приключи с неизвестен извършител.
111
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само приказки. Около 80-години един джигит с Москвич - пиян на спирка в Хасково уби няколко деца. Т. Живков събра Народното събрание измени закона осъдиха го на смърт и го няма ....
110
0
 
47
 
! Отговори
Белене преди 8 години
Трябва отново да отворят Белене и да изпратят там двамата убийци от Лесидрен.
109
7
 
3
 
! Отговори
убийци преди 8 години
Защо правите реклама на тези убийци? Кой ви плаща за това?
108
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички от селото са знаели за тези гонки.Кмета се оправдава,че не можел да ги спре,селския полицай и той ли не е можел да спре гонките? Те са можели,но не са искали,затова съд за кмета и полицая на това село.Когато могат,тогава да се кандидадират пак! Всичко това е ставало със мълчаливото съгласие на тия двамата!
107
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бе то някои политици след посещение в едно най-западно посолство на момента си сменят дамските превръзки вие сте тръгнали да търсите мъже по селата. Във властта се катери по програма "лапнипишоок", каква стабилност и защита очаквате??????
106
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До han krumПодкрепям те! И допълвам: и топките - на дръвника, та да не се мисли вече за "мъж"
105
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се беше намерил един Лесидренски мъж да им почупи ръцете на тези дришльовци с лопатата....и да повтори докато се отучат да правят гонки, нямаше да се стигне до тази трагедия.