Джигитите от Лесидрен – нагли, с чувство за безнаказаност

Жертвите на гонките са много, но всички си мълчат от страх
Обновена: 13 авг 2015 11:40 | 13 авг 2015 10:00,
194
Джигитите от Лесидрен – нагли, с чувство за безнаказаност
Снимка: архив Булфото

Джигитите от Лесидрен се чувстват безнаказани, разказа местен човек, който също без малко е щял да стане жертва на гонките им.

Участниците в гонките са описвани като нагли, а майката на мъжът е заплашвана, че ще бъде пребита, защото направила забележка на джигитите, че вдигат шум през нощта.

Още по темата

Майката на Филип, карал колата, убила на място 16-годишната Велислава, не вярва синът й да е участвал в гонка. Участвали другите, по телефона си предавали къде са катаджиите.

"Той е с такава психика, че бил дал и последната си капка кръв", твърди тя пред Нова тв и плаши, че ще сложи край на живота си.

Бабата на починалата Велислава пък твърди, че редовно се правят гонки в селото. В тях участвали десетина души. Всички в селото знаят за тях, само не и близките на момчетата, участващи в тях.

Преди години жертва на гонките им станал и попа на селото, който бил буквално смачкан. Нищо обаче не последвало.

Кметът на Лесидрен Борис Нешев заяви, че е подавал оплакване от джигитите преди три месеца, като последвали само актове за нарушителите.

"Не мога да кажа дали момчетата са извършвали други престъпления. Не мисля, че са имали. Аз съм говорил с две от тях, предупредил съм ги, те казаха, че няма да се повтаря, но нямаше ефект", допълни той.

Кметът предлага на територията на Лесидрен да има полицаи. Освен това той иска да се преразгледа решението на МВР само катаджии да могат да спират шофьорите.

Асен Александров, директор на столичното 51 СОУ, където е учил 16-годишният Марино – една от жертвите на случилото се в Лесидрен, заяви, че от училището настоява наказанието за подобно деяние да е същото като при предумишлено убийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 130 - одобрявам, знам че във Париж има вечерен час, в Москва - също. Защо и при нас да няма.в Някои щати не можеш да пиеш бира на открито след определен час.
103
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 123 Държавата трябвало да се намеси!!! Според конституцията основната функция на държавата е да осигурява вътрешния ред и сигурност. Следвайки логиката тук нямаме държава, защото няма нито сигурност, нито ред. Така че ако не се намесим ние, няма кой!
102
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля, че военно положение ще реши нещата. Вечерен час след 22.00 който излезе се задържа, който прави гонки се разстрелва на място. Военни патрули през нощта в селата и всеки забелязан да се разстрелва на място. Само 3 месеца през лятото. Пълна неприкосновеност на личността и частната собственост. Всеки неканен да се отстрелва на място. Гарантирам, че кражби по селата няма да има както и пребити и ограбени възрастни българи. Хората ще спят спокойно, сигурни в цялостта на имуществото си.
101
0
 
29
 
! Отговори
123 преди 8 години
Голяма трагедия, поклон пред паметта на талантливите деца....Държавата трябва да се намеси активно с изменения в Закона за движение по пътищата, като се допусне при по-тежките нарушения или създадени опасни ситуации за ПТП -конфискация на превозното средство и глоба на родителите, ако нарушителите са малолетни....
100
0
 
48
 
! Отговори
Напалм Детов преди 8 години
До БПФЗащото 10-те *** си свиркат и живуркат, но ако някой им направи нещо, веднага ще го тикнат в затвора. В България, престъпниците са на власт и на всякъде.
99
2
 
33
 
! Отговори
случаен преди 8 години
Ами като ги е страх - нека да ги газят!!!! Цяло село не могат да се оправят с 10 ***!!!!!! Нямам думи! Със спотайване - ето какъв е резултата - загинали хора! А ако се обединят цялото село, няма как да не успеят да се справят с бандюгите, пък може и помощ от МВР-то да дочакат!
98
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цялата страна е в капана на нагли *** -престъпници, но така ще бъде докато не убият и последното ни дете! Защото тук няма народ и няма мъже!!!
97
0
 
51
 
! Отговори
edna преди 8 години
Останалите "мъже" от селото не стават за нищо. Силни са на приказки и на това да пият, ядат, крадат и да се сравняват кой какъв тел или *** са си купили. Пълни мишки. Охлювите са по-смели от тях. Убийството на попа го потулиха, убиеца е на свобода и шофира. Як страх ги тресе всички.
96
1
 
44
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 8 години
НА МНОГО МЕСТА И В СОФИЯ СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ГОНКИ, НО ВЛАСТТА И КАТ НЕХАЯТ!НЕЗНАЙНО ЗАЩО ОТГОВОРНИТЕ ОРГАНИ СЕ ДЪРЖАТ КЪМ ТЕЗИ НАРУШИТЕЛИ КАТО КЪМ ПАЛАВИ ДЕЦА, А НЕ ГИ САНКЦИОНИРАТ КАТО ПОТЕНЦИАЛНИ УБИЙЦИ! СЛЕДОВАТЕЛНО ВЛАСТИТЕ И КАТ СА СЪУЧАСТНИЦИ В УБИЙСТВАТА И ОСАКАТЯВАНИЯТА НА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ!
95
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАЙ- ВАЖНО Е ДА СИ ОТГОВОРИМ НА ВЪПРОСА: ЗАЩО ИМАТ ЧУВСТВО ЗА БЕЗНАКАЗАНОСТ. ТОГАВА ЩЕ НИ СТАНЕ ЯСНО КОЙ НОСИ НАЙ- ГОЛЯМАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ПО ПЪТИЩАТА У НАС- КОНТРОЛНИТЕ ОРГАНИ. СЪЩИТЕ, КОИТО НЕ САНКЦИОНИРАТ, ОСЛУШВАТ СЕ, ПРАВЯТ СЕ НА НЕДОВИДЕЛИ. МЪРЗЕЛИВИТЕ ШАПКАРИ, КОИТО ПУХТЯТ, ЩОМ ИМ СЕ ОБАДИШ ЗА НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНЕ. ТЕЗИ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА НАПИШАТ ГРАМОТНО ЕДИН ЕЛЕМЕНТАРЕН АКТ ЗА НАРУШЕНИЕ И ШЕФОВЕТЕ ИМ, КОИТО ПИШАТ НАКАЗАТЕЛНИ ПОСТАНОВЛЕНИЯ С ПЪРВОЛАШКО СЪДЪРЖАНИЕ.
94
0
 
42
 
! Отговори
БПФ преди 8 години
Ясно е, че т.нар. "полиция" не си мърда пръста и няма да го мръдне... но защо 1000 човека в това село не са се разправили с десетина мръсни *** ????
93
0
 
43
 
! Отговори
han krum преди 8 години
Да му отрежат крака, който е натискал газта!Казах!
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Da se provedad gonki s Ciklon B i se reshavat problemite.
91
0
 
36
 
! Отговори
akut преди 8 години
наглоста на малцинството е покровителствано от някой и за мен това е дпс с цел отвращаване на Българите от политиката . дпс с 10 % цака всички Български партии
90
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От 25 год. живеем в пазарна икономика. Няма държавна намеса, цените се саморегулират от пазара. Същият принцип трябва да се приложи и по пътищата. Да се закрият КАТ и всякакви други синекурни служби и пътното движение да се остави на саморегулация.
89
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кмета на селото щял да слага кръст за да ги пази от подобни безумия,вместо да вземе сопата/условно казано/и да се развърти заедно с другите мъже от селото/ако има такива и тогава всичко ще си дойде на мястото.Кмете,кмете,я си подавай оставката,но понеже едва ли това ще се случи най-добре е хората да не те изберат отново.Явно не ставаш за тази работа.
88
0
 
36
 
! Отговори
Мей-мей преди 8 години
Чудя се дали на някой ще му просветне,че държавна власт вече няма и е крайно време да се включи войска и жандармерия в опазването на законите.стига са лежали по казармите,да свършат малко работа тъкмо ще се поразнообразят.Положението е по-лошо от война,така че имат пълно основание да се включат.
87
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са умните и красивите да излязат на протест срещу властта заради безхаберието,мудността и липса на адекватни закони за подобни престъплания?А,сетих се,те са във властта.Е,как ще протестират срещу самите себе си.Спасявайте се поединично,уважаеми граждани.ЗАЩОТО ДЪРЖАВА НЯМА!
86
1
 
59
 
! Отговори
Бат Петко преди 8 години
Ще споделя опита за борба с подобни ситуации на една друга държава. В малките населени места там редът се опазва от жандармерия, хора, които не са от този район, и са там за около 6 месеца. Нямат време да се сдушат с местните и не им ходят по гайдата. Та си мисля, дали подобен подход е възможен у нас. Апропо, става дума за ситуацията в Турция.
85
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страшно нещо, дори неизлечимо е провинциалният манталитет. В едно село или малък град се знае всичко. Малко хора, не може да се скрие. Знаят кой краде, кой кара без книжка и пие, кой го набил или таковал, нищо скрито не остава. Но всички са почти роднини и познати, как чичко милиционер да глоби синчето, с баща му си пие ракията, с леля му са любовници, майка му работи в общината, прави услуги. Има начин как да се промени това но има ли кой да го направи? Определено няма! Ето защо ще става винаги