Пипнаха ученик-каналджия на Капитан Андреево

18-годишният хасковлия превозвал 12 бежанци
1 окт 2015 18:21, Анисия Иванова
13
Пипнаха ученик-каналджия на Капитан Андреево

Районна прокуратура-Свиленград води бързо производство срещу 18-годишен ученик от Хасково, ученик от 12 клас, за превеждане на границата на страната на хора без разрешение на органите на властта, съобщи Пловдивската апелативна прокуратура.

На 27 септември миниван "Нисан Серена“ с пазарджишка регистрация, управляван от младежа, преминава, без да спре за проверка, и удря последната бариера на турския граничен пункт Капъ Куле.

Когато влиза на българска територия – на ГКПП-Капитан Андреево, шофьорът спира автомобила в платното за излизане от България и на линията за гранична проверка слиза от минивана и прави опит да избяга извън пункта. Служители на Гранична полиция го задържат в района на пункта след преследване.

В автомобила, чиито стъкла са били облепени с части от кашони, за да не се виждат пътниците, са открити 12 чужди граждани. При проверка се установява, че това са две семейства от Сирия и Ирак, които пътуват със седем малолетни деца, на възраст от 7 до 14 г.

Пред българските власти те обяснили, че били качени на автомобила от кюрдски каналджии близо до граничния пункт Капъ Куле, за което заплатили в Турция по 250 щатски долара на човек.

18-годишият хасковлия е трябвало да ги прекара в България, като същия ден той е преминал пеша границата от Република България за Република Турция. Установено е, че миниванът по документи е собственост на лице от Велинград.

Под ръководството на Районна прокуратура-Свиленград по бързото производство са разпитани свидетели, установява се собствеността на автомобила и лицата, които са го управлявали при напускане на страната.

12-те чужди граждани от Сирия и Ирак са подали молба за получаване на статут на бежанци, настанени са в Разпределителен център в Елхово.

Добромир Д. е бил задържан за 72 часа, а след това е с наложена мярка „гаранция“ 1500 лв. До 7 дни Района прокуратура-Свиленград ще внесе обвинителен акт по повдигнатото обвинение срещу него за прекарване на хора през границата без разрешение на органите на властта.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VAZHISHTAVAM SE OT MLADEGA--TRIABVA DA BADE OSVOBODEN VEDNAGA.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това момче за половин час ни е осигурило ангажимент да плащаме по 12000 лв месечно за издръжката на тия мигранти.Глобено е с 1500 лв общоПоне да го задължат обществено-полезен труд да полага този безотговорен млад човек
2
0
 
2
 
! Отговори
задачка за магистрат преди 8 години
Един ученик превозва 20 души за по 250 щатски долара(без данъци)(общо 5000$за този "курс")Когато го заловят плаща глоба 1500 бг лева общо и го пускатЗадача:това наказание ли е или награда за "труда"?Това са няколко провинения- трафик на хора, незаконен превоз на пътници, каране без нежната котегория( на 18г няма как да я има), събира такси без да плаща данък...
1
1
 
18
 
! Отговори
СеляВин преди 8 години
Една задачка за 2 клас.Ученик на 18 години превозва 12 бежанеца.Колко бежанеца превозва един полицейски началник на 38 години ?