Разпродават тролейбусите в Перник

Общо 15 превозни средства на пазара до 12 ноември
14 окт 2015 15:16, Красимир Ангелов
9
Разпродават тролейбусите в Перник
Снимка: Булфото, архив

За публичен продан са обявени 15 тролейбуса от пернишкото общинско търговско дружество "Тролейбусен транспорт", съобщава БТА.

11 от тях са оценени на 8200 лв., като наддаването ще започне на 75 процента от стойността на оценката, което е 6150 лева. Още четири са с по-висока пазарна стойност - 12 600 лева.

Мотрисите са експлоатирани в продължение на над 30 години, като разпродажбата ще продължи до 12 ноември. Заедно с тях се продават още шест моторни превозни средства - камиони, микробуси и леки автомобили.

Както е известно, тролейбусният транспорт в Перник спря да се движи в края на март, след като ЧЕЗ прекъсна електрозахранването на мрежата заради дългове. Общо 4,9 млн. лв. са задълженията на общинското търговско дружество. Над 3 млн. лв. се дължат на НАП и около 670 000 лв. - на ЧЕЗ.

Наскоро бе създадено общинско предприятие "Градски транспорт" с намерение за възстановяване на фалиралия екологичен транспорт в Перник. Предприятието обаче все още не е започнало реално дейността си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЧЕЗ са виновни! Ако беше някой руски олигарх с удоволствие щеше да работи с общинава на загуба и да им пуска безплатно ток!
4
1
 
4
 
! Отговори
Св преди 8 години
Ами един е около 10-11 тона. Ако махнем гумите и стъкларията, пластмасовите части - 3 тона остават 7 тона метал. Не знам обаче колко са акумулаторите и най - ценното - медта в двигателите. Ако е около 1 тон по 8 лв. Може и да мине 10000 лв за скрап.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото и да се случва в този град ,перничани винаги имат нещо друго в предвид
2
6
 
10
 
! Отговори
Валията на Одрин преди 8 години
"Както е известно, тролейбусният транспорт в Перник спря да се движи в края на март, след като ЧЕЗ прекъсна електрозахранването на мрежата заради дългове."Жалка история, която е пряк резултат от евроатлантическите ценности.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ги почват с винкело