Балотажът: ГЕРБ смачка БСП, РБ превзе Плевен*

Вижте кои кандидати в кои градове печелят и с колко
Обновена: 1 ное 2015 18:55 | 1 ное 2015 18:55, Екип на Dnes.bg
166
Балотажът: ГЕРБ смачка БСП, РБ превзе Плевен*
Снимка: архив, Булфото

Управляващата партия ГЕРБ спечели смазваща победа на местните избори.

След като на първи тур изненадващо за едни, но съвсем резонно за други, се поздрави с 10 кмета на първия тур, сега партията на премиера Бойко Борисов прибави към тях и Пловдив, Перник, Добрич, Хасково, Сливен, Шумен, Видин.

Изненадващо за едни, но за други отново не, ГЕРБ загуби битките за Пазарджик, където спечели независимият Тодор Попов, а и в Плевен, където кметството остава в сини ръце, но реформаторски. Там победата грабна Георг Спартански, сочат първите резултати на социологическите агенции.

Ето и досегашните първоначални данни на социолозите.

Пловдив

Иван Тотев от ГЕРБ води с 55% пред Славчо Атанасов от Патриотичния фронт, който е получил 45% от гласовете.

Плевен‬

Георг Спартански от Реформаторския блок води с 58% пред кандидата на ГЕРБ Димитър Стойков – 42%.

Хасково

Добри Беливанов от ГЕРБ продължава да води със завидните 75% срещу 25% за досегашния кмет Георги Иванов, подкрепен от Реформаторския блок.

Сливен

Стефан Радев от ГЕРБ е получил 55%, а опонентът му от БСП Кольо Милев – 45%.

Шумен‬

Любомир Христов от ГЕРБ води с 67%, кандидатът на БСП Иван Иванов има 33%.

Видин‬

Кандидатът на ГЕРБ Огнян Ценков е повел с 54%, а Росица Кирилова от коалиция "Единни за промяна" е с 46%.

* информацията е актуална към 19 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Честна ли беше кампанията" - традициите не са това, което са били. И след "първата" брачна нощ на булките има празнична заря - без значение от "кампанията"! Колко грешни пари са пръснати и колко още по-грешни ще се Освоят от "избраните"?!? Колко процента от БЪЛГАРИТЕ гласуваха за предизвестените бъднини? Технология на изборния прогрес...
53
3
 
7
 
! Отговори
до 58 Одисей преди 8 години
Знаеш ли, имаше един стар виц- как се казва братът на Одисей? Ами Оди копай... Та се изкушавам да ти кажа- оди копай. Стойков се о.*** като кмет. Имаше и сериозен корупционен скандал. За това мислещите хора не го искат. Спартански е уважаван адвокат в града и спечели не случайно като независим, а не като член на партия. А РБ хич не са долююбвани от хората. Не се заблуждавай. То ще се види на парламентарните избори.
52
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Масово хората са убеждавани да гласуват за герб, защото щели да получат финансиране за родните си места. И това ако не е изнудване, не знам друго да е. Значи герб тегли заеми, дава на своите общини, а после всички плащаме солидарно и крадените от тях милиони.
51
14
 
4
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
Урааа!!! Цяла нощ ще празнувааааам!!! Разлаях съседското куче, но нищо!!! :-)Бойко отново мачка ***!!!Сега ме извинете, че съседът ми се кара заради шума, който вдигам!!!Бойко великГерб великиРосен великЦветан Цветанов великЦецка Цачева великаБолен Сидеров е за лудницата
50
4
 
12
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 8 години
НЕВАЛИДНИ ИЗБОРИ
49
4
 
11
 
! Отговори
циника преди 8 години
60, много ти е елементарна математиката. Малкият град, който щял да построи инсталация с европари отсдавна се е обезлюдил поради липса на препитание и хората са си били камшика или към софия или към чужбина. Но пък инсталацията, стаиончето или центърчето с пеещо фонтанче трябва да зачаже очите на депресираните пенсионери, които са останали в съответното градче. Това са ви скапани.те еврофондове.Чака ни Гърция, но за разлика от тях ние нямаме никакъв резерв,за да оцелеем
48
8
 
3
 
! Отговори
Петърчо преди 8 години
Като чете коментарите че ГЕРБ са фалшифицирали изборите ще си помисли че няма избран от друга партия кмет на тези избори... Ами тези във Враца, Ловеч и Разград? Там ГЕРБ не искат да имат кметове или не им върви фалшифицирането? За другите по-малки места да не говорим. Бах тези врачанлии много корави бре! Не се дадоха на ГЕРБ и туй то. А за Плевен сигурно нарочно изгубиха за да не реват РБ че си нямали и те кмет. Да се радват и те като малки деца. Ревете другари, ревете само това ви остана.
47
2
 
12
 
! Отговори
kfjtu преди 8 години
Истинският коментар гласи: Касичката на ГРОБ уби БСП.
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реформаторите: Победихме в Плевен, въпреки че ГЕРБ купуваше масово гласовеТова обаче се спестява някак си от Бойковизиите
45
3
 
11
 
! Отговори
Омерзен преди 8 години
До ВасилевДо болка си прав! На следващите избори - ГЕРБ - 99,99% , но гласували само роднините на гробарите, останалият 0,01% са невалидни. Предишното нормално население отдавна се е изнесло.
44
13
 
2
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
Подскачам от радост!!! Жалко, че не победиха и в Плевен!!! :-(
43
6
 
16
 
! Отговори
545 преди 8 години
Герб е най-уродливото чудовище пръкнало се от БКП и създадено от ДС. От 10 победи колко са купени и колко са резултат на вота на избирателите? Трябва да си тотално изкукал за да гласуваш за чугунени бивши комунисти, кариеристи, ченгета и мутри.
42
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кметът на Хасково нещо много дърт за гербераст ми изглежда.По-скоро е пребоядисан комунист като Боко Тиквата.
41
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно как ГЕРБ винаги печели, след като аз не познавам човек, който да каже, че е гласувал за тях.Знам ли, може пък да ги е срам да си признаят.
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Плевен хората гласуваха за Спартански, а не за Реформаторския блок. Спартански е независим кандидат и е подкрепен от 9 партии, а не само от РБ. Така че тези т.нар. реформатори да не си пишат на своя сметка тази победа.
39
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз днес срещнах хора, които дори не подозираха, че днес има балотаж. Апатията е меко казано фрапираща. На хората им е писнало от айдуци и кръвопийци, но явно социологическите агенции са си нагодили данните да се харесат на Главатаря на държавата. Той дава парите все пак - не неговите де, нашите - но не ги дава на всеки, само на лакейчетата си.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От всички Кметове-Айдуци, ПАЗАРДЖИШКИЯ е Баш АЙДУК, като Софиянски и пак Излъга Всички.
37
3
 
9
 
! Отговори
циника преди 8 години
48, не е особено интелигентно да копираш не особено интелигентен пост. Всъщност висока активност имаше от страна на продали своя вот хора и такива, които отидоха до урните под тоягата на своите шефове в администрацията, общинските и държавните фирми и частните фирми, които се доибрат до обществени поръчки. Сред народа, който като цяло не гласува царува апатия и униние.Да се радваш на изборна победа в такъв момент е като пир по време на чума
36
9
 
5
 
! Отговори
Unufri преди 8 години
По същия начин червените мухоморки говореха и след като загубиха парламентарните избори! Едно към едно. Как не сменихте плочата?
35
8
 
7
 
! Отговори
изнервен преди 8 години
Миков, миков, в колко села спечелихте, бе? Айде похвалете се.