Битката между Давид и Голиат – Раева срещу ДПС и ГЕРБ

Партията на Раева взе Исперих, иска преброяване в Димово
2 ное 2015 11:24,
46
Битката между Давид и Голиат – Раева срещу ДПС и ГЕРБ
Снимка: Булфото, ахрив

В Исперих обединението между българските и турските граждани донесе победата на Бесим Руфат, възрадва се лидерката на "Обединена България" Илиана Раева.

Кандидатът на нейната партия постигна убедителна победа в североизточния град, изненадвайки всички и разбивайки по този начин един от бастионите на ДПС.

На въпроса по какъв начин партията й е попаднала в Исперих, тя отвърна: "По същия начин, по който попадна в Брусарци, Петрич, Димово".

"В Исперих ДПС загуби с 1000 гласа. Нашият кандидат има около 6800 гласа срещу 5800 за ДПС", поясни Раева пред Нова тв.

"Огромна победа за нас. Сигурно това е изненада за голяма част от българите, защото ние нямахме показна кампания", допълни тя, като обясни, че "Обединена България" е водила кампания главно в социалната мрежа.

"Ние подкрепихме Бесим Руфат, защото той е три мандата заместник кмет в Исперих. Той е позната личност. Но там човекът-двигател на "Обединена България" е Гюнай Хюсмен, безкрайно уважаван човек, който бе отстранен от ДПС, защото спечели с преференция, но от партията искаха той да се откаже, а след отказа му го отстраниха", сподели Раева.

Тя коментира, че именно обединението между двамата е донесла победата на партията й. По думите й Гюнай Хюсмен е уважаван човек, обичан от хората на Исперих, и от българи и от турци.

"Това е човек с огромно сърце и възможности", добави тя. "В Димово, Видинско, губим с девет гласа. Там е битката между Давид и Голиат, защото се борим с ГЕРБ. Там ще искаме ръчно преброяване", категорична бе Илияна Раева.

"Имаме 10 кмета на населени места, имаме кмет на Исперих. Имаме и 45 общиснки съветника. Това е първата ни по-сериозна победа. Имаме поводи за гордост", завърши лидерът на "Обединена България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.