БЕХ категорични: Няма да оставим хората на студено!

"Овергаз" отрича за писмото, а "Булгартрансгаз" твърди, че го има
31 дек 2015 11:32,
57
БЕХ категорични: Няма да оставим хората на студено!
Снимка: архив, Reuters

"Имаме готовност да реагираме, няма да оставим хората на студено, дори и "Овергаз" да не сключат договор с нас. Това заяви директорът на Българския енергиен холдинг Жаклен Коен пред Нова тв.

"Булгартрансгаз" няма задължението да придвижва никакви обеми газ за "Овергаз", обясни обаче той пред БНР.

"В "Булгартрансгаз" е получено писмо, адресирано от "Газпром Експорт" до "Овергаз", с копие до "Булгартрансгаз". Във връзка с това писмо премиерът Бойко Борисов е извикал на спешна среща всички енергийни шефове. По думите му, с това писмо се съобщава, че от 1 януари 2016 г. обемите, заявени от "Овергаз", са нула. Съгласно това писмо на "Газпром Експорт", който доставя газа, са посочени нули, тоест "Булгартрансгаз" няма задължението да придвижва никакви обеми газ за "Овергаз", заяви Коен. 

Още по темата

Той добави, че с това евентуално могат да бъдат засегнати около 200 хил. граждани, което е един сериозен дял от населението. Той увери, че държаните дружества имат пълна готовност, но колкото повече време минава, толкова по-малко време остава "Булгартрансгаз" да направи заявка за увеличаване на обемите си, но ще се търсят резерви със собствени количества газ.

Изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг изрази надежда, колегите му да заемат една по-активна позиция, защото извършват дейност, която подлежи на лицензиране и всяка такава дейност има задължения, а основно тяхно задължение е да доставят газ.

На въпрос дали лицензът на "Овергаз" е под заплаха, Коен отговори, че всяка лицензия подлежи на стриктно изпълнение и това се следи.

"Овергаз" от своя страна обаче отрече да е получавала писмо от "Газпром". 

"Компанията има сключен дългосрочен договор за доставка на синьо гориво с руското дружество до 2017-та година. "Овергаз Инк." изпълнява всички поети ангажименти към контрагентите си. Компанията няма просрочени дългове към "Газпром Експорт", а нормални текущи задължения по доставката на газ", пише в прессъобщението на компанията.

"Никой от клиентите на компанията не е застрашен от спиране на снабдяването с природен газ", категоричани са от "Овергаз".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: писмо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
чичо преди 8 години
Пълен цирк. Бой на не.гри в тъмна нощ. В тази държава кой пие, кой плаща никой не знае. Два дена вече следя ситуацията и не мога да разбера ще имали газ и ако няма кой е виновен. Само не казвайте че е Русия.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ako gaza bude sprianna Boiko gaza da mu e iak-zadavat "termi4nite" protesti, demek idat temperaturnite izbori i sha ima da se pekat tikviiii
17
0
 
2
 
! Отговори
Cleo преди 8 години
Плащайте бе мафиоти! Взехте парътъ от народа, Малко ли ви е надценката бе? Това държава ли е? М? А?
16
1
 
3
 
! Отговори
ШОПО преди 8 години
И мама на тата не дава без пари...
15
5
 
11
 
! Отговори
палома преди 8 години
Путин преди седмица честити Коледа на Европа, и специално на България. Човекът прояви уважение и възпитание, така пословични за него. ВИНАГИ! Не беше ли този акт и деликатно напомняне на някои високопоставени люде да си оправят пропуските, които имат на ниво политика, правителство, договори, и прочее?! И какво последва от европейска страна, включително и България?! Може би нищо. Е, не ви е виновен Путин за проблемите, които се отварят. ДА!
14
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българското русофилство е най-доволно от мръснишкия руски номер. Изчакване на студа за да затвори крана за 200000 хиляди български ***, доверили се на руск. газ. Лично аз бях канен няколко пъти да стана абонат на дъщерната фирма на Газпром Овергаз, защото имам нещастието да съм семеен приятел с един от регионалните шефове на Овергаз. Газа е изкаран до входната ми врата, но не съм се включвал и нямам намерение да се включа заради руската мошеническа фирма Овергаз. Сега отчитам че съм бил прав
13
3
 
12
 
! Отговори
вътрешен преди 8 години
Не се хващайте на глупостите на писачите,цялата работа е между фирмите за да не се намали цената на газта.Всички собственици и директори на фирмите за газ са *** и те са царе на далаверата. Също като мафиотската фирма лукойл .Знаете ли че Златев сън не го хваща от както намали горивото с 2 стотинки.Сега Сашо Дончев гледа да направи врътката,сакън да не се мине с некое левче,малко са му 100 милиона на година,червената гадина.От 20 години дере народа яко .
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С Дончев хвърли милиони из градовете за газификация но абонатите са кът .Преди 2 години една фирма се чудихме дали да се отопляваме на газ но се отказахме защото ако даваме 1лв за газ за доставка ни взимат още 1,2някъде на друга фирма на Дончев за тръбите накрая ни идва оскъпяване близо 3 пъти .
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
da se otneme vednaga lizenza na overgas--boiko kakvo caka?
10
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега носете газ с кофи от Тексас
9
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неведоми са пътищата на "зелените човечета" на Кремъл !
8
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва веднъж за винаги, да прекъснем всички връзки с Русия! Нищо хубаво не сме видели от тях.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да напишеш нещо, но така, че да не кажеш нищо конкретно.... То е ясно, че някой пак се мъчи да завърти далаверка, на никого не му пука за някакви си битови абонати!
6
1
 
11
 
! Отговори
Идеологияна кражбата преди 8 години
До АнонименАми национализирайте "посредниците"! Само че няма да ги национализирате, а ще ги откраднете. Овергаз не е посредник, той е доставчик със собствена мрежа и система за доставки, резултат на собствени инвестиции. Откраднете им ги, пишете популизми. Но интересно. Твърдите винаги когато ви е угодно, че държавата е лош стопанин. Но сега твърдите, че и частниците са лоши... Внимавайте в идеологическата постановка, че закуцахте с двата крака.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май са си наши вътрешни, междуособнически войни.
4
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кремъл активизира хибридната война към България !
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко маймуни са закачени на тоя клон с газа! И всичките си взимат процент като посредници, после защо плащаме най-скъпата газ...
2
1
 
10
 
! Отговори
Хичхок преди 8 години
"Булгартрансгаз" няма задължението да придвижва никакви обеми газ за "Овергаз",Значи газа го спира Булгаргаз.... за Овергаз !Защо?За да не пусне газ на Овергаз и да му отнеме лиценза КЕВР.Кой идва на бял кон, да заеме пазара на Овергаз.Но попитам, питал ли е Жаклен и другите кукловоди другият собственик на Овергаз, а именно Газпром и как ще реагира фирмата - гигант?
1
5
 
0
 
! Отговори
Tsipoura преди 8 години
Ellada Gaz e blizo. Eftino topli.:-) jamas!:-)