Връщаме по двама мигранти на ден, най-вече престъпници и терористи

Едва 89 от 800 мигранти платили разноските по пътя си обратно
Обновена: 23 яну 2016 10:05 | 23 яну 2016 09:46,
63
Връщаме по двама мигранти на ден, най-вече престъпници и терористи
Снимка: архив, Булфото

Българските служби извеждат принудително по поне двама нелегални мигранти на ден, съобщава вестник Монитор.

Чужденците предимно са криминално проявени, членуват в терористични организации или просто нямат право да пребивават в страната ни. Повечето от тях са влезли нелегално в България и са заловени от органите на реда.

След постановлението на наш съд те биват екстрадирани към страната, от която идват или към друга, която ги издирва във връзка с някакво разследване срещу тях. Само за 2015 година от България са отпътували близо 800 нелегални чужденци. Едните от тях бяха изведени от нас със самолет съвместно с Frontex, които заедно с нашите служби са организирали полет към Исламабад. В акцията по извеждането на мигрантите тогава участваха Кралство Нидерландия, Испания, Австрия, Германия и Полша.

Към момента обаче извеждането на незаконно пребиваващи чужденци, които не се отпращат след решение на наш съд, се осъществява единствено от дирекция "Миграция" към МВР, тъй като в средата на миналата година приключи изпълнението на програми за доброволно връщане, които са финансирани по линия на Европейския фонд.

Според статистиката на МВР от всички принудително изведени от страната ни чужденци 89 са си платили сами разноските по връщането им в страната, от която идват. Статистиката на вътрешното министерство сочи още, че за миналата година са били заловени над 30 хил. мигранти. Над 10 700 са били спипани, докато са се опитвали да влязат нелегално в страната ни, 8400 пък са били сгащени на изхода към Западна Европа, а на 11 000 са изловени във вътрешността на страната.

В София днес се проведе министерска конференция в рамките на Приоритетна област "Сигурност" на Стратегията на ЕС за Дунавския регион. В нея участие взе и държавният министър на вътрешните работи, строителството и транспорта на Бавария Йоахим Херман. Той обясни, че никой в Германия не цели да направи България и Македония "чакалня за бежанци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой да е видял връща ли те.на думи
46
0
 
3
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
Статистиката на МВР кво показва у нас са влезли 30000 и от тях на границата задържани едва една трета останалите във вътрешноста при опирация и другата час сгащени на изхода към Западна Европа.На практика който не е решил той не е дошъл в БГ.иНТЕРЕСНО КЪДЕ СА БИЛИ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ гРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ.Вероятно се крият в Катуните които наскоро бе показан в района на Средец и ги очакват .Ако дойдат добре ако не ги забележат попътен им вятър.Ще чакат следващите и службата си тече и така всяка смяна.
45
0
 
11
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Това не са хора, а БИОМАСА. Тези за нищо не стават. Криминални, управлявани от хормони полухора. Според мен, всички нелегални трябва първо да си изработят парите за връщане и после да бъдат експулсирани от страната ни.
44
0
 
0
 
! Отговори
Cok преди 8 години
Ah, predi 8 godini kak se treseshe angliata, franciata i holandiata ot bulgarite i romancite......:-):-):-)Amerikancite i dnes si im iskat zelenite karti i zelenite pari i pak ne e sigurno dali ste gi pusne....:-):-):-)A to si imalo i prosta peshehodna tehnika i strategia za turizma v sveta...:-):-):-):-)bez amerikanski i germanski koli, lodki i samoleti....:-)
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лодката е продънена, но не ни дават да запушваме пробойните, а баба Меркел ни обяснява колко много канчета имаме и как ще изгребваме водата!!! Къде се е чуло и видяло още от римско време граници да се пресичат безнаказано и без отпор?!? Европа стана като прериите или степите преди 300 години, всеки си ходи накъдето си иска, полицията и войската е в ролята на бавачка и обслужващ персонал! А населението е длъжно и да ги храни, облича, подслонява и лекува, защото... някога някой щял да работи..
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
30 хиляди?! че това пропорционално на мащаба на бг си е направо като единият милион в германия миналата година! ако не си отидат доброволно, правите газови камери и ги бутате вътре, но по стотина на пуск, за да се пестят средства и да има за повече.
41
0
 
14
 
! Отговори
тя преди 8 години
идват с хиляди , връщали по двама!
40
0
 
9
 
! Отговори
bobi преди 8 години
трябва да се взимат мерки срещу криминалния контингент на емигрантите и тази стъпка е една добра стъпка.Преди време първите българи които тръгнаха към Европа бяха българския криминален контингент и ромите и до ден днешен някои държави гледат с особено око на българите .А не коментирам случаите ама ти не си българин много си бял.
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо толкова малко!ВСИЧКИ НЕЛЕГАЛНО ВЛЕЗЛИ В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ВРЪЩАТ! Нали са нарушили закона,защо тогава ще ги търпим?
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ако е истина е много добре,изобщо тия работа нямат в България
37
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По двама са малко. Ако се похвалите с по 200 на ден е по-добре
36
2
 
1
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Товари голфа докато сме все още само във сайтовете.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ApostolТи да не си апостол на аляхта?
34
1
 
3
 
! Отговори
Apostol преди 8 години
A, v saita e palno s bulgarski posledovateli i fenove na germanskite nacisti li?!
33
1
 
11
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Хей ти наивник. Явно не си имал работа със араби. Винаги готови да ти забият нож във гръб.
32
1
 
9
 
! Отговори
:( преди 8 години
Има едно решение на проблема и то се казва ОХРАНА НА ГРАНИЦАТА. Има контролни пунктове и през тях се влиза с документи и виза. Другите да си стоят в Турция при ислямиста Ердоган.Но има един проблем - Боко и шайката му, които са предатели на националните интереси и са се съгласили да правят от България разпределително гето за африканци. България според плановете на "господарите" ще стане филтър за емигранти. Тези, които могат да се ползват ще заминават за ЗападнаЛА Европа, останалите в БГ.
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европейците са невероятно глупави и безволеви същества.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Връщат ги я ! От София в Свиленград, и от Свиленград ги връщат в София !!! Даже тези дето са на Военна рампа ги пращат в Овча купел и обратно !!!
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тези странни *** трябва да храним и да се пробваме да интегрираме? Кой болен мозък измисли това?За тях - да копаят на ръка тунели под проходите в Стара планина. Копаят докато не им светне, че такива като тях не може да предявява искания пред грамотни хора, а може да се помолят и ако им обърнат внимание - да са благодарни. Така или сами ще си идат (без да им плащаме разноските), или ще се интегрират.Но по-скоро ще избягат оттук. Те не са дошли да работят...
28
0
 
15
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Тия ви мразят, вас християните. Мен ме мразят още повече. Защото съм атеист. Това са по низши същества от дакела ми.