Бум на кражбите на винетки, режат ги с ъглошлайф!

Полицията регистрира досега близо 100 посегателства
Обновена: 5 фев 2016 09:43 | 5 фев 2016 09:14,
209
Бум на кражбите на винетки, режат ги с ъглошлайф!
Снимка: Bulphoto, архив

Три автомобила, оставени на паркинг в курорта Хисаря, осъмнаха с нарязани предни стъкла и задигнати винетки. Вандалските кражби са извършени в нощта срещу сряда, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Извършени са над 60 посегателства на стикери от началото на годината в София и Пловдив. В страната броят им наближава 100, съобщава "Труд".

Бумът на кражбите е резултат от увеличената с 44% цена на винетките за 2016 г. От понеделник тази седмица влезе в сила по-скъпата лепенка и за всички шофьори, които са имали от старите годишни винетки.

"В момента извънградските пътувания не са много. Най-голямата вълна от обири на винетки се очаква около 3 март, когато има 4 почивни дни и хората ще тръгнат по родните си места, на курорт или в чужбина", обясниха криминалисти.

Изпочупените три автомобила в Хисаря са били на туристи, оставени на паркинг пред санаториума на Министерството на отбраната. Крадците рязали стъклата с ъглошлайф.

Законът за движение по пътищата наказва с 300 лв. глоба всеки, който не е залепил винетен стикер на предното стъкло, дори и вече да си го е купил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Румбо, проблемът на това, което предлагаш е, че винетки се купуват само за извънградските пътища. Ако караш кола само в града дължиш само пътен данък на общината. Имаш ли предложение как да се разделят парите от бензина към общините и към АПИ?
58
2
 
22
 
! Отговори
Бойко , ти ли си? преди 8 години
До 66 - ти номер ! " *** народ, заслужаващ съдбата си ! "Не *** , а БЕДЕН !!!!!!
57
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съжалявям човечец ако трябва да си купи винетка, за да изкара жигулката и да отиде до съседното село.Защо не вдигнат цената само за чуждестранните коли и номера, например, за да влязят приходите от минаващите транзитно през Бг?
56
5
 
27
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Както споделят всички-винетката е абсолютно излишно нещо!Вкарва се в цената на горивата и всички проблеми приключват-който кара-плаща.Какъв ще е размерът ли?Ами ако има 2млн.леки коли с винетки=200млн.лв приход.При среден годишен пробег на кола 10 000кмХ7л/100=700л гориво,са нужни 0,14лв/л за да се събере същата сума.Ще се стимулират хората да карат икономични коли и се опазва природата.
55
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички регистрации на автомобили могат да ги вкарат в база данни и винетките да се заплащат като комунални услуги. Избираш номера на автомобила, избираш типа винетка - плащаш! Няма печатници,стикери и други подобни начини от миналия век. И винетката ще поевтинее!
54
2
 
21
 
! Отговори
до 63 преди 8 години
Вземаш двулицево залешващо фолио, изрязваш и си ти! Колкото пъти искаш сваляш и махаш!
53
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** народ, заслужаващ съдбата си !
52
3
 
35
 
! Отговори
от народа преди 8 години
Аз имам две коли , не са нови ! Знаеш ли кога ще платя на оная дебелана две винетки? Тя си прави сметки без кръчмарин , имало 3 милиона автомобили , като ги сметна по 100 ще взема 300 милиона и ще закърпя бюджета на Боко! Да ама не Павлово, бъркаш са !!!
51
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
ami otrqzaka nali e v sobstvenika ako q otkradne i si q zalepi i ako mu poiskat otrqzaka ko 6te pokazva
50
2
 
35
 
! Отговори
Коджа Сикли преди 8 години
Така е. Всичко краде. 500 лв заплата. 100 за винетка. 40 за тех.преглед. 200 застраховка..оправяй се ако можеш.
49
6
 
16
 
! Отговори
До tonygl преди 8 години
Почти всеки има по 2 коли , примерно жена ти и ти или ти си имаш един джип за зимата и една кола за лято! Кой ще си пише номера на колата като трябва да я менка от кола на кола като излиза извън града!И затова хората не са виновни, защото няма как да се качиш едновременно на две коли! Нали затова глупавите хора докараха Борисов за да облекчи живота им , а то какво стана - безумия след безумия! Нима Павлова не го знае това , ако бяха винетките по 67 лева всички щяха да си купят, на 100 малко!
48
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който купува винетка, подкрепя скъпата винетка, т.е. подкрепя Свинетка. Който подкрепя Свинетка е народен враг и ми дреме за стъклото му. Даже колата му трябва да запалят, счупено стъкло е малко.
47
1
 
3
 
! Отговори
до 52 преди 8 години
на кат им трябва точно една специализирана телефонна централа и служебен телефон проверката може да се извършва за по малко от 5 минути да кажем докато чакат на сфетофара зад вас или на някое кръстовищеМного смешно е да видиш полицай с таблет но пък с слаб интернет хххййййййх
46
0
 
34
 
! Отговори
правен съвет преди 8 години
като ти отрежат стъклото,ония дето чакат да вдигнат,сега и застраховката,да ви платят вредите по колата,защото по смисъла на застраховането стъклото е обект в гражданската оговорност.та вземате си протоколчето от полицията за кражбата,ама няма не искам,няма недеи или не можем да ви издадем.и си гледате рахата.ако полицаите не искат да ви дават протокол,още на място викнете тяхния деж.следовател,барабар с криминалист да заснемат кражбата,т.е.колата ви,вие също си я снимаите на телефона си.
45
2
 
30
 
! Отговори
tonygl преди 8 години
Спомням си преди време на винетката имаше бяло поле за да си напишеш номера на колата. Що сега няма не знам. От лепящата се част нито можеш да триеш без да си личи нито нищо. Айде да видим ако пише номер за какво ще им е тази винетка !
44
1
 
6
 
! Отговори
до Тео преди 8 години
Абе Тео това твое съждение в съда няма да издържи! Казваш , че си я изгубил или жената я помислила за стар касов бон и я хвърлила , идва като свидетел в съда и КАТ се хапят от зад! Аре стига!
43
0
 
39
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Говорят за електронно гласуване - за електронно Президенство - за какво ли не по електронен начин - а едни *** винетки са ги направили като стикери - защо ли ? защото да откраднат едни милиони пак от гражданите ( фирма)-какво толкова има да се плати винетката и полицаите по електронен начин да проверят за секунди - дали този автомобил има винетка или не - ама после ще се оправдаят че Ушев не разбира от лаптоп или системата е много скъпа и няма кой да я подържа - *** българска крадлива работа
42
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такава простотия може да има само в България . Да крадеш винетка като счупиш стъкло за стотици левове може само тук да се измисли . Като нямаш пари за кола няма да си купуваш . Никъде не е казано , че като ти се пие уиски може да влезеш в магазина и да си вземеш бутилката без пари , защото нямаш , ама ти се пие .
41
5
 
24
 
! Отговори
Тео преди 8 години
Трябва просто КАТ да проверяват освен за наличие на винетен стикер и за наличие на втората част от винетката както и за касовата бележка, на която е записан регистрационния номер на МПС-то. Липсата на всяко едно от тези три неща да довежда до невалидна винетка. Малко повече дисциплина от страна на КАТ и тогава крадците ще си хапят г....за!
40
0
 
22
 
! Отговори
до 39 преди 8 години
С горещ въздух се сваля!!! За 2 мин.!