Бум на кражбите на винетки, режат ги с ъглошлайф!

Полицията регистрира досега близо 100 посегателства
Обновена: 5 фев 2016 09:43 | 5 фев 2016 09:14,
209
Бум на кражбите на винетки, режат ги с ъглошлайф!
Снимка: Bulphoto, архив

Три автомобила, оставени на паркинг в курорта Хисаря, осъмнаха с нарязани предни стъкла и задигнати винетки. Вандалските кражби са извършени в нощта срещу сряда, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Извършени са над 60 посегателства на стикери от началото на годината в София и Пловдив. В страната броят им наближава 100, съобщава "Труд".

Бумът на кражбите е резултат от увеличената с 44% цена на винетките за 2016 г. От понеделник тази седмица влезе в сила по-скъпата лепенка и за всички шофьори, които са имали от старите годишни винетки.

"В момента извънградските пътувания не са много. Най-голямата вълна от обири на винетки се очаква около 3 март, когато има 4 почивни дни и хората ще тръгнат по родните си места, на курорт или в чужбина", обясниха криминалисти.

Изпочупените три автомобила в Хисаря са били на туристи, оставени на паркинг пред санаториума на Министерството на отбраната. Крадците рязали стъклата с ъглошлайф.

Законът за движение по пътищата наказва с 300 лв. глоба всеки, който не е залепил винетен стикер на предното стъкло, дори и вече да си го е купил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
18
 
! Отговори
до 76 преди 8 години
Не не по добре направо човек да се от учи да яде за да може Лилето да продължава да си трупа МАЗНИНИ и ХОЛЕСТЕРОЛНЕКА И Е ЛОШО.
78
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарю червен *** като искаш кола ще се напънеш да работиш за повече пари . Ама нали собствениците са ваши назначени капиталисти и дават по 400 лв. заплати . Защо в Западните фирми заплатите са по 1500 - 2000 лв. на работниците .
77
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В повечето бели страни на стъклото има джобче и там си слагаш стикера и другите бонове, никъде не лепят! Ама трябва да излезем 50 000 и да си спечелим тези неща!
76
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** каскети са подмазвачите на Бойка , те не са само *** ами и имат червена петолъчка!
75
12
 
14
 
! Отговори
Дане преди 8 години
Аз пуша и лесно реших проблема. Спрях ги, а това е икономия на месец от поне 140 лв, а годишно някъде към 1700 левчета. Ето ти за винетка, гориво, а и друго ще остане.
74
27
 
1
 
! Отговори
До 49 преди 8 години
В кой бял свят са ел.винетките? Навсякъде се лепят на предното сткло
73
5
 
29
 
! Отговори
Винету преди 8 години
При проверка на винетка, да проверят касовата бележка и втория отрязък. При липса да се провери серийния номер в тези на откраднатите, и ако е в регистъра на откраднатите - шофьора да отиде на съд.А всеки чиято винетка е откраданата, да я обяви в КАТ, където да се води регистър на откраднатите винеткиТОЛКОВА Е ПРОСТО И ЛЕСНО - КАТО ИМА ДОКАЗАНА КРАЖБА И СЪД, НЯМА ДА ИМА И КРАЖБИ.ДАЖЕ И ЩЕ ИМА 100% УСПЕВАЕМОСТ ЗА НАМИРАНЕ НА КРАЖБИТЕ
72
0
 
3
 
! Отговори
до 86 преди 8 години
Да, да ! Усетих се ама като го прочетох! Сори!
71
3
 
7
 
! Отговори
тачев преди 8 години
До 77 баща ти дядо ти че и прадядоти какви каскети са били ?
70
3
 
24
 
! Отговори
ДО 77 преди 8 години
Абе лилав каскет, какво като взима човек 500 лева , колата е нужна! Нима няма право да има кола или само вие Бойколизците трябва да имате ! Този човек има деца , нали трябва да ги кара на детски градини, по лекари и къде ли не! Ама не , нали само вие Бойколизците сега сте с високи заплати и бонуси от писане по сайтове и форуми!
69
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бойко , ти ли си? 71Простият е беден !!Такива са законите на природата.
68
0
 
7
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До -10На общината не се плаща пътен данък(който е заместен от винетката),а само данък собственост!За спрените от движение МПС също се дължи!Така че общините си имат перо за поддръжка на улиците.Освен това се получава несправедливо софиянци да имат район на движение без винетка с радиус от 20км,а другите-1 до 5км.Но справедливостта не е материално нещо,а и е относителна,така че да я оставим.
67
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бойко , ти ли си?Беден е, защото е *** !!! Бедността е следствие. Докато всички мислят как да "прецакат" системата, вместо да положат усилия да спазват правилата, работят и изкарват пари - това ще е положението!
66
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо не е за вярване до къде може да стигне лудоста на едни оскотели провинциалисти.
65
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
71, за твоя информация - бедният е *** и обратно.
64
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червените каскети още не могат да разберат , че да имаш кола е разход и само разход . Ами като ти е 500 лв. заплатата няма да си купуваш кола. Интересна работа всеки иска кола ама да не плаща нищо , ей така да си се вози . Като ти се яде луканка ама нямаш пари , защо не влезеш в магазина и да си вземеш без пари , ей така защото ти се яде .
63
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е така. Сметката е изключително проста - вместо цигари този месец, ще си купиш винетка (едногодишна). Обаче народа и той като е ***...няма как.
62
0
 
30
 
! Отговори
тъпчо преди 8 години
наи-голямата простотия е лепенето на стикери за винетки и ГО по стъклата на автомобилите - ние сме най-уникално тъпата държава в света. както и задължителната смяна на рег.номера - и сега виждам автомобили от ес със стари техни номера - но... *** народ-слаба дуржава, ***.и за управници!!!!
61
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Румбо, ти си гений! Обаче правителството по скоро ще те претрепе, за да се отърве от теб и от идеята ти. Щото няма да може да се направи обществената поръчка, няма да може да се облажи на нашия човек печатницата, мафията няма да вземе няколко милиона лева и не на последно място - такава идея е в интерес на народа и държавата и това я обрича на 100 процентово неглижиране от депутатските скотове.
60
3
 
23
 
! Отговори
За Павлова преди 8 години
Аз ако имам нормални доходи ще си взема не една а и винетка на колелото , ще си платя всички данъци и задължения и ще пея! Ама с 5, 600 лева кое по напред гражданска ли , винетка ли, данъци ли, ток ли , вода ли,на децата дрехи ли , храна ли?