Бум на кражбите на винетки, режат ги с ъглошлайф!

Полицията регистрира досега близо 100 посегателства
Обновена: 5 фев 2016 09:43 | 5 фев 2016 09:14,
209
Бум на кражбите на винетки, режат ги с ъглошлайф!
Снимка: Bulphoto, архив

Три автомобила, оставени на паркинг в курорта Хисаря, осъмнаха с нарязани предни стъкла и задигнати винетки. Вандалските кражби са извършени в нощта срещу сряда, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Извършени са над 60 посегателства на стикери от началото на годината в София и Пловдив. В страната броят им наближава 100, съобщава "Труд".

Бумът на кражбите е резултат от увеличената с 44% цена на винетките за 2016 г. От понеделник тази седмица влезе в сила по-скъпата лепенка и за всички шофьори, които са имали от старите годишни винетки.

"В момента извънградските пътувания не са много. Най-голямата вълна от обири на винетки се очаква около 3 март, когато има 4 почивни дни и хората ще тръгнат по родните си места, на курорт или в чужбина", обясниха криминалисти.

Изпочупените три автомобила в Хисаря са били на туристи, оставени на паркинг пред санаториума на Министерството на отбраната. Крадците рязали стъклата с ъглошлайф.

Законът за движение по пътищата наказва с 300 лв. глоба всеки, който не е залепил винетен стикер на предното стъкло, дори и вече да си го е купил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
8
 
! Отговори
Рачо Рачев преди 8 години
Ми има лесно - в съседска Румъния - нямат стикери ....Прочетете малко и пак коментирайте . Тя идеята не е вие (ние ) да сте (сме) доволни . ЕДНИ ПЕЧАТНИЦИ ТРЯБВА ДА СА ДОВОЛНИ.АЛООО ДЕБЕЛЕЕВСКИ , аре се запри .
158
1
 
8
 
! Отговори
az преди 8 години
Хвана ли го такъв ще купя две винетки и ще му лепна едната на носа другата на устата. С ъглошлайфа ще му резна еъчичките и ще му ги завра отзад
157
1
 
17
 
! Отговори
Nqkav Nikaf преди 8 години
В България гъзарите освен скъп телефон и ключове на БМВ вадят на масата в кафето вече и винетка...
156
3
 
18
 
! Отговори
Иван преди 8 години
До бай ИванА защо забравяш, че Тошо успя цели 6 реактора да построи в Козлодуй, а сегашните умници не могат и един. Помисли си Тошо каква България е наследил и какво остави. Аз много добре си спомням кирпичените къщички с плетове Защо трябва да плюем по онова време и да отричаме всичко? Тогава не се страхуваше човек да иде на зъболекар, защото беше безплатно. Сега хем си плащаш осигуровки, хем пак плащаш като идеш в болница
155
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой откраднал 3 винетки и вече се нарича Бум на рязане на стъкла!Ако толкова ни е ума - нищо не става от нашетоТъпо-глупаво племе!
154
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе, ходят с флексовете и режат , това е лъжа!Кой ще рискува за няколко лева да го потрошат или арестуват.Но нашия народ наистина не е нормален,та кой ги знае ...
153
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Румъния са електронни винетките и не само те... Тук няма да са, защото някой изкарва пари и от печата им, и то със сигрност не малко. Далавера в тази държава има във всяка посока, да ни е здрава гърбинат, че сурвакането няма да спре, нито пък нашето овче поведение...
152
10
 
12
 
! Отговори
\v//A преди 8 години
Небето ни в турски ръце, образованието ни в еврейски, енергетиката ни в американски... Честито !Яжте сега на Волен Сидерката...
151
1
 
18
 
! Отговори
Ози преди 8 години
*** занзибарската държава! Всъщност извинявам се, да не обиждаме Занзибар...
150
0
 
23
 
! Отговори
Байчо преди 8 години
Мажете с вазелин и така я лепвате. Така мисля да направя и аз. Нямам никакво намерение като пътувам по празниците да осъмна с потрошено предно стъкло и оттам да се почнат главоболията - няма как да се прибереш, търсиш сервиз из забутано провинциално градче, в сервиза те прецакват и дерат, документи напред-назар, зарязваш колата на другия край на България. Айде не. Отлепям си я вечерта и като си тръгвам я лепвам пак. Това е положението тука.
149
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как е възможно да съсипеш стъкло за 1000лв.,за да откраднеш винетка за 100лв. Оскотял затъпял народ! Това не е само от мизерия. Това е вече напълно извратена и увредена психика на хората..Е.ати държавата.
148
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В "Бай Тошовата държава-2"това не е изненада.
147
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пич, (ако мога така да се обърна към теб) имам си и го ползвам.
146
0
 
0
 
! Отговори
овчо преди 8 години
До Анонимен 173много правилно,30 лв са голяма пара,за това си купи велосипед
145
6
 
8
 
! Отговори
кирка преди 8 години
До Анонимен 135 какви ти 1500 -2000 лв за стъкло,те по-вечето коли сттруват толкова
144
0
 
2
 
! Отговори
кирка преди 8 години
До Алекси за това се искат пари...тия неща не стават с "целувки"
143
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 158.Ще се опитам да ти го обясня простичко без да те обиждам с мисълта, че евентуално ще ме разбереш. Винетка е такса. Тя се плаща за услуга. Пример :Отиваш в сервиз и питаш колко ще ти струва смяна на гума. Там ти казват 30 лева. Ти смяташ ли, че цената е доба? Добра е, но за сервиза. За мен 30 лева за смяна на гума ми се виждат бая солени.
142
0
 
20
 
! Отговори
1 преди 8 години
До До ЗДвП,прав си,тогава внучка винеткова да поеме разходите на пострадалите собственици на автомобили със счупени стъкла.Предлагам да се отмени лепенето на винетката,а да се представя на катаджията с книжката за правоуправление на моторно производство,естествено,след като ВАС,отмени високата и незаконна цена.
141
5
 
19
 
! Отговори
LosHo преди 8 години
Аз винетка няма да си купя,защото увеличението ще падне в Съда и после трябва аз да съдя държавата, за да си взема разликата от 30 и няколко лева.Ако ми връчат акт за 300лв ще си избърша дупарата с него. След 5 г давност и вече няма да дължа нищо.Авееее селянията да живеееееНие сме яки пичове!
140
0
 
7
 
! Отговори
До ЗДвП преди 8 години
За съжаление не си напълно прав. Има ново изменение на закона, обнародвано в ДВ, влязло в сила от декември 2015.(2) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 39 от 2011 г., доп. - ДВ, бр. 101 от 2015 г., в сила от 22.12.2015 г.) Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да залепи валиден винетен стикер за платена винетна такса съгласно чл. 10, ал. 1, т. 1 от Закона за пътищата в долния десен ъгъл на предното стъкло на моторното пътно превозно средство