Убитият Йордан оставя 6 деца, в селото бесни на кметския син

Напрежение обхваща пазарджишкото село Братаница
6 фев 2016 08:12,
171
Убитият Йордан оставя 6 деца, в селото бесни на кметския син
Снимка: Dnes.bg

В пазарджишкото село Братаница хората се вдигнаха на бунт заради убийството на местен жител, извършено от сина на кмета.

Трима души са задържани за побоя, довел до смъртта на 44-годишния Йордан Асенов. Мъжът бил пребит заради кражба на царевица. Два месеца е бил в неизвестност, но разследващите успели да намерят трупа и да издирят извършителите на престъплението.

Още по темата

Йордан Асенов е в неизвестност от началото на месец декември. Близките уведомяват полицията, че Васил Спасов – синът на кмета на Братаница и двама негови работници, са нанесли побой на мъжа и са го отвлекли. Започва разследване.

"Двама от извършителите са нанесли побой на мъжа пред двете му деца – на 6 и на 12 години", съобщи на извънреден брифинг окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов.

В дома на кмета е открито незаконно оръжие, но от пострадалия нямало и следа.

В Братаница днес научиха лошата новина за местния жител, което доведе до напрежение.

"Разпознах мъжа си в моргата, сега оставам сама с шестте деца – какво да правя" попита през сълзи съпругата на убития.

Сред местните също се усеща напрежение заради престъплението.

"Като е откраднал, има закони, така ли трябва да постъпва", попита близка на жертвата.

Тялото на убития мъж е открито в канал. Въпреки трудностите, разследващите издирили и задържали извършителите.

"Колегите се бяха ориентирали, че става въпрос за убийство още в края на миналата година, но правилата са такива, че няма труп – няма убийство и едва вчера успяха да открият трупа на жертвата заради тяхната упоритост.”, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов.

Асенов е криминално проявен и осъждан за кражби.

Проверка в търговския регистър показва, че семейството на кмета на Братаница притежава завидно имотно състояние, част от което 5 къщи, десетки декари земеделски земи, включително и сградата на бившето ТКЗС, която Спасов закупил в първите години на своето кметуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
60 ти добре ли си с главата? Господ, първо е казал да раздаваш излишното, и как знаеш може би, чез компютъра да си изкарвам заплата от която раздавам колкто ***, разумееш?
38
1
 
51
 
! Отговори
художника преди 8 години
Когато канадския милионер с българско потекло Игнат Канеф подминава един просяк на аерогарата в София, една журналистка го пита:-Г-н Канеф, защо не дадохте пари на този просяк?- Г-жо, аз и 1000$ да му дам, той утре пак ще е тук. Предпочитам да ги дам на някой, който ще ги умножи и така ще знам, че съм му помогнал.Та същото е и с "***". Колкото и да им дадеш, те искат още и още без да дават нищо насреща!
37
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дива и варварска, но демократична България! Да убиеш човек за няколко кочана царевица - умът не ми го побира. А може би това са евро-атлантическите ценности?
36
3
 
50
 
! Отговори
Antonim преди 8 години
Кой нормален човек ще създаде 6 деца ако не може да им осигури нормален живот и образование!? Крайно време е да се променят социалните закони и да бъдат наказвани безотоворните родители, които само създават деца за да си осигурят средства от държавата. Да им се отнемат децата и да се дават за осиновяване в чужбина. А такива безотговорни бащи да се кастрират.
35
0
 
34
 
! Отговори
И преди 8 години
Тия от снимката приличат на бежанци от Сирия?
34
0
 
18
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
"Който е откраднал има съд и закони"казала една от близките на крадеца тук лошото,че няма зкони и съдъдии и тка ще става на хората им писна вече да ги крадат и да няма съд.Тези които са го убили е при защита не са отишли ъ тях а той дошъл в тях да краде и убива.Имала 6деца как ще ги храни с детските те затова раждат по много за детски а не да работят за да ги хранят *** долна.
33
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И човек не избира какъв да се роди, съдба, човек не избира цвтът или националността си, но човек избира дали да е човек и да следва пътя на Господ или да е алчен, завистлив, похотлив демон, мда управниците а огледало на управляваните.
32
0
 
33
 
! Отговори
художника преди 8 години
До bolbovТи явно още живееш в соц,а? При капитализма имотът е свещен! И тази реколта не е изоставена на полето, а в ЛИЧНИЯ парцел. По твойта логика ако си оставя колата в двора щото съм си купил нова, то всеки може да си я вземе и да си я кара. Ами ако си изоставя жената щот` съм командировка? Никой няма право да се разпорежда с МОЯТА СОБСТВЕНОСТ без да ме пита!Ей за това става въпрос!!!!!
31
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един тaкъв "Йордaн" погуби Вероникa зa 100лв. Aко имaше прaвосъдие у нaс зa крaжби трябвaше дa режaт ръце. Добре, че е пукнaл преди дa посегне нa човек.
30
2
 
21
 
! Отговори
Antonim преди 8 години
До Иван КрасавецИзобщо не се сравнявайте с Азис. Той е образован, интелигентен, работлив и освен етническия произход, няма нищо общо с това гнусно, крадливо племе, което не признава нито закони, нито каквото и да било друго.
29
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някои хора крадат от глад и биват убивани, други крадат от алчност и биват кметове, Господ е казал раздавайте на бедните, Господ наказва и съди най-добре.
28
18
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Отпадъци в БГ са единствено и заканите от рускини поклонници на руския фашизъм.
27
19
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
В момента една група руски *** насъскват срещу ромите, а друга група пише призиви срещу българите. Това е престъпление и за такова нещо трябва да се влиза в затвора с ефективни присъди.
26
12
 
9
 
! Отговори
някой преди 8 години
Сега няма да се учудя вече ако излезе, че жертвата Йордан Асенов е починал от слабо сърце, както в случая във Враца.
25
20
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Руските ***, които разпалват междуетническа омраза трябва да се издирят по айпи и да се картотекират като чужди агенти.
24
30
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Който убива някого от бой за торба царевица, е животно. По 20 години каторга и 300 000 кръвнина солидарно и въпросът е закрит. Тези 6 деца някой трябва да ги изхрани и да им плати образованието.
23
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте да не се залъгваме. Мутра или не, 90% от нас биха постъпили спрямо крадеца по същия начин. Не може цяла година труд на полето и накрая наготово.
22
0
 
20
 
! Отговори
Берач преди 8 години
До inedЕ не е крал де, те си берат само, нали знаеш...
21
0
 
29
 
! Отговори
ined преди 8 години
Убития е тъмно рус швед и да не си помислите случайно, че е отишал там да краде, не ...
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Роми срещу местни мутри, супер комбинация. Че ман-гала е ърябвало да си го получи за кражбата ок, само със саморазправа ще го научат защоро закона е неадекватен също ок. Но можеше сами да го понатрошат не да го убиват