След ъглошлайфа – апаши смъкват винетки с горелки

Стикерът се свалял безпроблемно с бръснарско ножче или с нокът
8 мар 2016 09:00,
120
 След ъглошлайфа – апаши смъкват винетки с горелки
Снимка: Facebook

Кражба на винетка през страничното стъкло. Това е най-новият метод, който крадците използват, за да задигат годишните винетки от колите. Само за една нощ двама души от плевенския квартал "Сторгозия" са изгорели по тази схема.

Извършителят чупел страничното стъкло с голям камък, който оставал в купето. След това винетката се нагрявала отвътре с горелка, а отвън стъклото се охлаждало с вода.

Още по темата

При тази процедура ценният стикер се свалял безпроблемно с бръснарско ножче или с нокът.

"След като я откраднаха, трябваше да си намеря отнякъде десен страничен прозорец за джипа. Звъннах на мой приятел с автоморга, който ме "успокои", че не съм единствен и за последния месец е продал 20 странични за различни коли", разказа пред "Телеграф" потърпевшият Михаил Петков.

"Полицаите бяха любезни, изказаха искреното си съжаление, но ми обясниха, че няма какво да направят. В сряда ще ходя отново, за да ми дадат документ, с който да отида в АПИ и да се опитам да си взема нова, тъй като си пазя касовата бележка и отрязъка от винетката", допълва още Михаил.

Той е категоричен, че втория си стикер вече няма да го залепи за стъклото, защото освен нерви е извадил и 50 лева за нов прозорец.

От началото на годината в страната има бум на кражбите на ценните стикери, след като АПИ драстично повиши цената им на 97 лева.

Първоначално апашите изготвиха схема с ъглошлайф, с който изрязваха стъклото, за да отмъкнат винетката. По този начин от началото на годината изгоряха близо 100 шофьора от София и Пловдив.

Законът за движение по пътищата наказва с 300 лв. глоба всеки, който не е залепил винетен стикер на предното стъкло, дори и вече да си го е купил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чупят се стъклата на колите - така е при ГЕРБ.Крадат се винетни стикери - така е при ГЕРБ.Вдигна се голяма шумотевица да се махнат стикерите, но мафията в парламента ги остави, за да може техните авери да ги крадат, като ни чупят стъклата, а МВР-то на ГЕРБ нищо не можело да направи. Ами щом не може нищо да направи, да го закриват това МВР.
59
1
 
16
 
! Отговори
Водач на МПС преди 8 години
Лиляна, Менда и финансовият министър са виновни за неоправдано скъпите винетки, Бойко също, защото им се огъна, а за ъглошлайфите и горелките питайте главния секретар (Румяна не е виновна, тя не разбира за какво става дума).
58
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Полицаите бяха любезни, изказаха искреното си съжаление, но ми обясниха, че няма какво да направят."Хей, бг смешни управляващи! Искате ли идея? Интегрирайте винетките в системата с регистрационните номера. Винетката не трябва да съществува физически! Трябва да е просто ID номер. Като дойде проверяващия, прочита номера и вижда в полицейския регистър, дали е платена винетната такса. Простичко е, а? Ама печатницата на някойя мутричка ще изгори, нали?
57
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-голямата лъжа е че само ГЕРБ е строил пътища. Помня, че когато ГЕРБ дойдоха на власт, Тройната ламя за мандата си бяха построени отсечките Стара Загора-Чирпан и Бургас-Карнобат. Като участъка Стара-Загора-Сливен бе почти готов. ГЕРБ за 4 години трябваше да направи участъка Сливен-Карнобат, което е към 50км. , толкова км. е само Бургас-Карнобат, освен това тройната ламя построиха и прохода Хаймбоаз. Просто не ходеха да режат лентички на всеки построен километър като Борисов.
56
8
 
6
 
! Отговори
Всезнайко преди 8 години
Не мога а разбера логиката пък на тия дето гласуват за БСП......не им вдигат данъците, не им вдигат винетките....карат си строшените 20 годишни коли по разбитите пътища и пак псуват....Предпочитат да дадат 5 лева за кутия цигари вместо да пушат по малко и да дадат още 30лв отгоре ама да карат по хубави пътища..
55
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ си заминават в историята както НДСВ на царя.ББ го знае и затова тегли дългове да издържи колкото може повечеи да задели нещо за пенсия и за оня свят.
54
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да разбера логиката на тоя народ , да беше първия тиквенмандат ясно - не сме знаели стоката , ама да гласуваш втори пътза същите и да се правиш след това на учуден и да псуваш ,ей товане е нормално .
53
0
 
7
 
! Отговори
Ууд преди 8 години
До ЦивилизованДа и да въведът най -накрая дневни винетки
52
0
 
12
 
! Отговори
Ето ги бре преди 8 години
Цитат "Обединение между печатница "Демакс" на червения бургаски депутат Петър Кънев и печатницата на БНБ ще прави шокиращо скъпите винетки за 2016 г"
51
1
 
17
 
! Отговори
Цивилизован преди 8 години
Изводът е един - Трябва да се премахнат стикерите и парите за печатането им да се пренасочат за електронна система позволяваща на КАТ-служителите да проверяват на пътя дали автомобил с рег.Номер : САххххМР има платен винетен данък , минал е ГТП и т.н. Ако толкова искат да има обозначителен маркер на стъклото за да виждат дали има платена винетка ,да сложат малко найлоново пликче ,където да се поставя ,когато излиза автомобила по извънградските пътища.
50
2
 
47
 
! Отговори
елементарно Лили преди 8 години
Билетчето за обществения транспорт го купуваш и си го слагаш в джоба, и никой не те кара да си го залепиш на челото. Същото може да стане и с винетката, да я показваш само при проверка и на нея да е изписан рег. номер на автомобила.
49
15
 
7
 
! Отговори
Костов преди 8 години
Единствения свестен кадър на герп е кметицата на софия. Жената е навсякъде по места където са проблемите. Всички останали начело с главатаря им тиква трябва незабавно трябва да си ходят. Искам да питам транспортния министър пътувал ли е с влак и защо не се качи на влака Варна София тази неделя? Докато не се появт хора които да са на място и да проверяват лично резултатите от работата си нещата ще са така, а Боко това не може да го осигури.
48
4
 
19
 
! Отговори
Батакист преди 8 години
Това правителство не прави живота на хората по никакъв начин по лесен. Хвалят се само в строежа на пътища, но в останалите сфери са кръгла нула и колкото по рано си отидат толкова по добре. Абсолютни некадърници. Начело с министър Москов който съдра кожите от гърба на хората за осигуровки, но в болництите всичко си продължава по старому.
47
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а как така в Унгария винетките са електронни и са вързани към регистрационния номер, в Швеция и Дания също няма никакви стикери. Просто полицаите имат достъп до базата данни с всички платени застраховки и данъци и нещата се следят електронно... Ние сме супер първобитни в БГ!!!!
46
4
 
10
 
! Отговори
Луд преди 8 години
Не знам кой е виновен, че българина е *** и мързелив крадец. И за 2,50 на месец е фотов да краде винетки и да чупи чужда собственост. Може би Борисов е възпитавал всички българи да са прости, *** крадци!!!
45
5
 
20
 
! Отговори
Смешни сте преди 8 години
Като не сте доволни, сменете властта бе всезнайковци.
44
2
 
5
 
! Отговори
Законност преди 8 години
Аз харесвам Боко и Цецо, защото какъвто народа такива и политиците. Всички искате властта за да крадете, но щом всички спят това заслужават.
43
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо за Путин няма ли?Стига с тези винетки.Кога ще фалира Русия? Нали миналата година фалира?Колко са гладните в Русия?Моля дайте информация
42
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА Е ТО БОКОВАТА БЪЛГАРИЯ!ТЕЗ МУТРИ И МАФИИ НИ ВЪРНАХА СТО ГОДИНИ НАЗАД!ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ ВЕЧЕ СЕ ИЗМЕРВА В ТОВА ЧОВЕК ДА СЕ ЧУДИ КАК ДА ЖИВЕЕ ДО УТРЕ..НО НА ОНЕЗИ НЕ ИМ ПУКА ИЗОБЩО И СИ ЖИВЕЯТ В СВОЯ СВЯТ НА ИНТРИГИ И КРАДЕНЕ НА МИЛИАРДИ!ДАЕА И *** МРСНА ДА ЕА!
41
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 8 години
Е повторете го безброй пъти досадни медии, ако някой случайно не го е знаел да се ориентира как да сваля винетки!