След ъглошлайфа – апаши смъкват винетки с горелки

Стикерът се свалял безпроблемно с бръснарско ножче или с нокът
8 мар 2016 09:00,
120
 След ъглошлайфа – апаши смъкват винетки с горелки
Снимка: Facebook

Кражба на винетка през страничното стъкло. Това е най-новият метод, който крадците използват, за да задигат годишните винетки от колите. Само за една нощ двама души от плевенския квартал "Сторгозия" са изгорели по тази схема.

Извършителят чупел страничното стъкло с голям камък, който оставал в купето. След това винетката се нагрявала отвътре с горелка, а отвън стъклото се охлаждало с вода.

Още по темата

При тази процедура ценният стикер се свалял безпроблемно с бръснарско ножче или с нокът.

"След като я откраднаха, трябваше да си намеря отнякъде десен страничен прозорец за джипа. Звъннах на мой приятел с автоморга, който ме "успокои", че не съм единствен и за последния месец е продал 20 странични за различни коли", разказа пред "Телеграф" потърпевшият Михаил Петков.

"Полицаите бяха любезни, изказаха искреното си съжаление, но ми обясниха, че няма какво да направят. В сряда ще ходя отново, за да ми дадат документ, с който да отида в АПИ и да се опитам да си взема нова, тъй като си пазя касовата бележка и отрязъка от винетката", допълва още Михаил.

Той е категоричен, че втория си стикер вече няма да го залепи за стъклото, защото освен нерви е извадил и 50 лева за нов прозорец.

От началото на годината в страната има бум на кражбите на ценните стикери, след като АПИ драстично повиши цената им на 97 лева.

Първоначално апашите изготвиха схема с ъглошлайф, с който изрязваха стъклото, за да отмъкнат винетката. По този начин от началото на годината изгоряха близо 100 шофьора от София и Пловдив.

Законът за движение по пътищата наказва с 300 лв. глоба всеки, който не е залепил винетен стикер на предното стъкло, дори и вече да си го е купил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червени клошари, кога ще се самозапалвате вече, че Февруари мина, нали щяхте да ср надигате, нали нямаше да си купувате винетки? Или като разбрахте, че глобата е 300 лв и отнемане на книжката за 1 година и ви мина мерака, а?
19
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми що не идеш да си живееш в Румъния направо?
18
2
 
33
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Отделно е проблема, че ние сме единствената държава във вселената, където искат винетка за немагистрални пътища.В нормалните държави винетката е само за магистрала, като задължително се осигурява безплатен алтернативен път.Това е основния проблем с винетките, така всеки крадлив *** е длъжен да си открадне винетка за да си стигне до селото.
17
0
 
12
 
! Отговори
Ha ha преди 8 години
До Дърт КрейзърКво отказваш !!! Те като бяха 67 пак се крадяха сега се крадат повече! Държавата ни такава крадлива!!! Пък той отказвал да повярва!!! От коя планета си ти ?
16
1
 
22
 
! Отговори
Х преди 8 години
Много жалко и тъжно. Не сме не за Европа, а за Африка и то в най-затънтената част.
15
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Управниците крадат от парите за винетки, а апашите крадат винетките. Общото е, че и едните и другите крадат.
14
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Основната причина за кражбата на винетки е ВИСОКАТА цена. Беднотията е пълна, безработицата огромна ,ненаказана и ширеща се престъпност от горе до долу, голям дефецит на недоверие към държавните институции.
13
12
 
14
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 8 години
От известно време чета новини като тази и цялата работа ми прилича на провокация. Отказвам да повярвам ,че някой ще тръгне с ъглошлайф или горелка посред нощ , за да прибере 2 винетки заради 30лв ГОДИШНО повишение ... Къде останаха ония ти ми престъпници източващи МИЛИОНИ от ДДС и банки , кокошкарски истории
12
3
 
37
 
! Отговори
Хашим Тачев преди 8 години
Откровенната uдuотия , наречена винетка ,с uдuотски измисленото залепване на съклото и съсем uдuотската цена вече дава реални резултати !
11
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време си крадяхме чистачките , сега винетките . Е с такъв народ какво искате да постигнем . Нищо но от сърце .
10
2
 
25
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Брейййй все недоволни.Толкова уредена държава, толкова грижи от страна на премиера за здравето на народеца / ще СПИРА Бойко яденето на сланина и пиенето на ракия /, знае се колко трябва да бутнеш за дстане твойта работа.......И все недоволни. Брейййй??
9
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червените каскети като чуят, че трябва да работят или се самозапалват или се хвърлят от етажа. Пък ти с някакви винетки ли ги плашиш?
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На мен един човек ми предложи да ми пази винетката безплатно, като стои през нощта на задната седалка на колата. Дадох му ключовете и като се върна от командировка ще видя дали я е опазил.
7
13
 
17
 
! Отговори
gerbist-reformator преди 8 години
Ниски са не доходите на хората у нас, а културата им. Хората сами трябва да имат култура и да не правят такива неща като да крадат винетки. Трябва хората да са стриктни и да си купуват винетки,к а не да ги крадат. Все пак ние сме европейска държава с евроатлантически нагласи, не е редно да има такива неща.
6
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно е какво трябва да се направи - винетката не се лепи на стъклото, а трябва да е в база данни по номера на колата. Разбира се това решение не е по вкуса на управляващите мутри, които си намериха така допълнителне анчин да ни крадат.
5
0
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Върнахме се в 90-те, когато всеки път прибирахме чистачките в колата, да не ги откраднат. Срам, срам...
4
20
 
39
 
! Отговори
Малоумник преди 8 години
Каква е тази държава, какво е това мислене на хората. За да откраднеш нещо което струва 100 лева, да нанесеш щети за поне 500. Е това сме ние Бай-***. Скъпа била винетката. Не че е скъпа, ние неможеме да мислиме. То колата си е скъпо удоволствие, та 100 лева за винетка ли неможеш да отделиш. Ами ако си за 100 лева, пък не карай. Винетка му трябва на човек, когато излиза извън града, а там човек излиза предимно за кеф, не по-работа. Ако е служебно тя се плаща от фирмата.
3
12
 
31
 
! Отговори
НРБ преди 8 години
кой е тоя, дето ше дава 100 лв, за да се движи по пътя, построен на голият ентусиазъм на неговият дядо... за благото на Родината по това време? А сега някой си е присвоил правото на приватизира това благо!Няма да я бъде вашата ... ше ви сринем капитализма, като спрем да купуваме !
2
0
 
74
 
! Отговори
маслара преди 8 години
Затова винетката трябва да е електронна, но тогава някой къгове близки с властта няма да се гушат за разпорстранение на винетки
1
4
 
67
 
! Отговори
zeus преди 8 години
За да има такива случки явно винетката идва скъпа за доходите в милата ни Родина.