Дебатът в Пазарджик: "Пълна забрана" за бурки!

В града е насрочено обществено обсъждане по темата
19 апр 2016 21:46,
56
Дебатът в Пазарджик: "Пълна забрана" за бурки!
Снимка: Reuters

Партиите в Общинския съвет в Пазарджик започват преговори за пълна забрана за бурките. Общинари от НФСБ предлагат ветото да важи не само за институциите в града, но и за всички обществени места.

Миналата седмица кметът на Пазарджик Тодор Попов предложи в държавните и общински учреждения да не се допускат забулени жени. Според НФСБ обаче това е имитация на забрана.

Още по темата
Затова общинарите на Фронта започват консултации с други политически формации в Пазарджик. Те настояват за промяна в Наредбата за обществения ред, с която да се забрани носене на облекло, покриващо лицето, на всички обществени места.

Подкрепа за това вече са дали АБВ и РБ, съобщи областният лидер на НФСБ и общински съветник Благо Петров, цитиран от БТА.

"Само служителите в институциите ли са граждани на общината, нима тези, които вървят по улиците не са и съответно не трябва да се гарантира тяхната сигурност", каза областният лидер на НФСБ.

Според него забрана за облекло, което не дава възможност да се идентифицира човекът, който го носи, трябва да има за улици, паркове, площади и търговски обекти. Петров допълни, че в личния си имот всеки има право да бъде облечен, както желае, но на обществени места, трябва да спазва правила.

Патриотът съобщи, че за 22 април е насрочено обществено обсъждане на предложението на НФСБ за промяна на наредбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Нека напук на тези, които ходят закрити с бурки, младите българки да тръгнат с народни носии, за да видят хората, кои са по-красиви.
40
1
 
2
 
! Отговори
Svetska rbg преди 8 години
10 000 leva globa ili zatvor...koito nosi burki...:-) Bg narod ima svetski red v rbg.:-)
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NА ДАНО АМА НАДАЛИ С ТЕЗИ НАШИ ПО,МИЯРИ!
38
1
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Дано петролът да стане 1$ за барел та да фалира този цире.й С.Арабия!!! Да нямат пари да ви плащат да видим тогава какви ще сте и какво ще носите!!! Аман от ***, дошла у нас защото не сме си пазили границите.
37
2
 
9
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
това ме радва че нинджи по--вече няма да видим в града си ами тези джахиди-брадясали.със тях какво ще правите ами с джамиите. ами велинград и якоруда.въпроса за целият ни окръг.да се изчисти от тези бурки
36
1
 
8
 
! Отговори
Дизайнерите преди 8 години
Както във вица,Айшето си слага чувал на главата,за да не се плашат магаретата(в С.Араб. камилите)на Моамет.Еми грозна,горката,какво да прави?Манна небесназа кадъните бе решението на главните остриета на радикалния ислям-С.Арабия иТурция да плащат за това.С действията си Общинският съвет в Пазрджик ще принуди тези стратегическиинвеститори в облеклото и модата на ментално ограничените да се бръкнат по-дълбоко-Айшето като излезе и я глобят,дизайнерите и трябва да платят глобата!
35
1
 
16
 
! Отговори
Браво! преди 8 години
За пръв път да чуя някой да предложи точния текст на нужния закон! Браво!
34
2
 
16
 
! Отговори
Дддд преди 8 години
Какви глоби бе хора??? Тези са за разстрел . Трябва да има военизирани отряди , видили се някой с бурка разстрел на място. Джамиите да се направят на обществени тоалетни и проблема с тази *** ще преключи
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бурки носят само роми поради простата причина да не се наричат роми а арабкини или някакви други , та другите тоест Власите пак ходят на църква поръди същата причина
32
2
 
20
 
! Отговори
...на прав път преди 8 години
а сега забранете финансирането на организации от страни извън европейския съюз...или поне тези от б.изток и арабия
31
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в светска държава място за религиозни фанатици няма.Който иска да ходи при ислямска държава да се радва там на вярата си,и без право да се връща
30
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво я дъвчете тази тема, не разбирам. Забранявайте и да се приключва. КОйто се оплаче да се прибриа в Анадолия или Саудитска Арабия и ако иска и с бомби да се разхожда под бурките си. Аман от дивотиии. То това си стана отркито ислямизиране. И то от години. Какви дискусии правите изобщо?!
29
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само престъпниците си крият лицата. Под бурката може и взрив и автомат да има. Който иска да си носи бурки-да заминава в Иран.
28
1
 
12
 
! Отговори
Бурко преди 8 години
Иванчо и Петър се карат на кого жената е по-грозна. Иванчо рекъл: - Петре, да тръгнем по къща на къща на къща и да питаме хората. Петър се съгласил. Питали от къща на къща но все не им казвали. Накрая стигнали до попа и него питали. Той казал: - Петре, твойта е хубава, но нека да видим и на Иван. Отишли при жената на Иван. Той извикал: - Жено излез ***. А тя казала: - С чувала ли? - Няма да те *** *** -ща показвам!
27
1
 
26
 
! Отговори
българина преди 8 години
Къв дебат вееее, скоро исляма ще бъде забранен в европа, дебат за бурките ще ми праят!
26
1
 
51
 
! Отговори
Бурка преди 8 години
Аз съм нудист. Това дава ли ми право да хидя гол навсякъде?
25
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mrazq musulmanite no po-protivna e omrazata kvo ti prechi che nekoq mursha e s burka ne te kara ti da q nosish tova e lichen izbor ti si reshil da izglejdash kato bulgarski ***
24
1
 
8
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
До Анонимен 22 Какви нинджи бе колега, наистина са безшумни като тлъсти, черни ***...
23
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Туй чаршафосануту ако пръдни под тоз юрган ши са задуши"То ако от *** под юрган се умираше... човечеството щеше да е изчезнало.
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ha sega da vidim za poreden pat predatelite na BALGARIA. navyarno pak shte sa komunetata i tehnite otrocheta. gen brato kakvo da se pravi. pak shte badem predadeni za poreden pat(ili prodadeni).