В Пазарджик носели бурки срещу 120 лв. месечно... поне

Цацаров предупреди отрядите: Никой да не си играе на полицай!
15 апр 2016 17:52,
59
В Пазарджик носели бурки срещу 120 лв. месечно... поне
Снимка: архив, БулФото

Ромите в Пазарджик са започнали да носят бурки заради пари, които получавали. Хонорарът за това е започвал от 120 лева, обяви главният прокурор Сотир Цацаров в Пловдив и отново заяви, че носенето на бурки трябва да бъде забранено на обществени места. Стъпки за това след Пазарджик прави и Пловдив.

Още по темата
Пари на ръка и финансиране на молитвените храмове - това най-често получавали хората, които носят бурки.

Данните са от разследването за проповядване на радикален ислям в Пазарджик, където бурката се е превърнала в част от облеклото на жените в махалата.

"Моите уважения, но това не е традиционният ислям. Това не е традиционният ислям и защото част от причините, поради които започна носенето на тези облекла в град Пазарджик, бяха чисто финансови. В началото разследването и съответните проверки бяха установили съвсем просто ежемесечно заплащане, за да се носи такова облекло", заяви пред журналисти Цацаров.

"От една страна всички граждани имат право на религиозна свобода. От друга страна религията е територия, в която държавата не бива да навлиза, стига външните прояви да не излизат от очертаните граници. Поставянето на всякакви религиозни символи, които демонстрират религиозна принадлежност и в същото време не дават възможност човекът с тази одежда да бъде идентифициран, е достатъчен повод да бъдат наложени съответни ограничения и забрани", каза още обвинител №1.

След Пазарджик, и Пловдив се готви да забрани носенето на бурки в обществените сгради. Нарушителите ще получават глоби.

"Когато те се появяват публично, облечени с нетрадиционни дрехи, с бурки, с бради. Те само демонстрират своята сила и това, че са недосегаеми от закона", заяви вносителят на предложението – общинският съветник от Пловдив Александър Сиди.

"Мисля, че трябва да се направи крачка в тази посока, точно каква ще бъде и как ще бъде подготвено предложението, нека да го видим, но категорично смятам, че има почва за вземане на решение от страна на община Пловдив по темата", каза от своя страна пловдивският кмет Иван Тотев.

Главният прокурор се обяви и срещу залавянето на бежанци от гражданските отряди и заяви, че всеки един ловец на бежанци също ще бъде преследван от закона.

"Никой не може да си мисли, че може да си играе на полицай. Просто е невъзможно, ще бъде преследван!”, отсече Сотир Цацаров.

От прокуратурата са образували досъдебно производство, което ще проверява сделката за ваксините от Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Глобите трябва реално да се събират. А който не си плати, да му се спират социалните помощи. Да им излезе по-скъпо да носят бурките отколкото им дават за тях, и сами ще ги махнат.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не се спре финансирането на подобни очевадно радикални религиозни секти?!И братята роми сами ще кривната в правия път:)
44
1
 
3
 
! Отговори
spasov преди 8 години
Е,тия се сетиха!!!Това всеки може да им го каже още от преди 10-15г.Всички я знят добре схемата с турски и саудитски пари се пращат имам в СА да се"образоват" и ни ги връщат тук.Защо не вземат да направят нещо,а не само да констатират нещата?Който наси бурка на публични места,хиджаби и други такива работи -глоба!!!Не само на хартия,а действително да бъдат налагани.Ако на някои не му харесва да ходи в Саудитска Арабия,там мното добре ще приемат чистокръвните пазарджишки мюсюлмани!
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не искат да признаят че България се превзема отвътре.Бурки, джамии, права без задължения на религиозните "малцинства", новини на турски език по национална телевизия, скоро и в учебната програма...
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека ромите носят бурки за пари. Малко след като спрат да плащат ще ги свалят. Те са си такива. Обаче вкарват саудитски и турски инвестиции ;)))Поне те вкарват инвестиции ;))Боко само обещава инвестиции, а ги вкарва само под формата на заеми. И ги инвестира в себе си.
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сотире, тая шия май не е от туршия, преядохте и препихте с народна кръвчица, но ще дойде Видовден.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Решението е просто - наложете глоба 150 лв за носене на бурка и готово
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много малко вече плащат - преди години даваха поне по 500 лв в рудоземските села. Колко народ си купиха жилища в Пловдив така.
38
1
 
3
 
! Отговори
до 42 преди 8 години
"Някога са били кастата на недосегаемите в Индия и са ги изгонили оттам"Били са най-низша каста, каста на прислуга, но много мързеливи крадливи, за това са ги изгонили от Индия. С големи претенции, а с никакви възможности.За другото съм съгласен.
37
1
 
8
 
! Отговори
Ало ало преди 8 години
Никой да не си играе на полицай...в България е по-безопасно да си телефонен измамник,отколкото в граждански отряд срещу бежанците...и по-доходоносно...само те могат да си играят на полицаи....
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
скоро започват да дупчат черноморието за нефт,открият ли ще им трябва война за да могат да го завземат,те това е - явно разполагат с данни ,че има нефт и подготвят конфликта
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как да са правим на пуицаи ва?Нито имаме 20 дена полагаема отпуска + още 20 по трудов договор. Нито можем да спим на работа. Нито можем да ползваме служебните коли за лични цели.Даже немога да безделнича по толкова много часове и да бича кафета, бири, бози и банички.Е как да са правим на полицаи?Пробвайте полицаите да направите хора поне за 1 ден - дайте им да работят нещо... То полицай вече не е професия, а призвание...
34
1
 
2
 
! Отговори
aaaaaa! преди 8 години
Като дойдат националисти , туко виж станало като в Унгария Падат комуналните разходи , дааат по 33 000 евро за трето унгарче :-) и разни други дребни придобивки за населението от роби . Може и да се върнат от Унгария шесте американски компании който избягаха от бЪлгария в края на 2014
33
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКато дойдат на власт националисти и патриоти ще цъфнем и ще вържем. Ще си имаме нова родина - ЕС като спре субсидиите и България ще разпадне, а САЩ ме могат да си позволят нестабилност в региона и автоматично ще ни присъедният към Турця. Националисти и патриоти - то няма нация, няма държава те лъжат матряла с национализъм и патриотизъм.
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на следващите избори гласувайтеза сегашните или предните управляващи предатели леви ,десни все лай..и продължавайте да търсите кусури на националисти и патриоти
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние ги фащаме, а Цацата ги пуска. Не се учудвайте защо нявсякъде е пълно с бурки и отделно не признава кой им плаща. Както винаги осъдени нямал
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трима полицаи познавам - и тримата шмъркат като невидели. Пък големи мъже уж, не лапета.
29
1
 
6
 
! Отговори
кукла на конци преди 8 години
Цацаров констатира това което се знае от всички.
28
1
 
1
 
! Отговори
120 LEVA преди 8 години
SRESHTO 120 LEVA V TAZI NEMOTIA NE E ZLE KATO SMETNA ; MAIKATA I 3 DASHTERI SA BLIZO 500 LEVA - MISLA 4E POVE4KO IM PLASHTAT AMA ADE I TAKA DAE -ZASHTO PAK BALGARIA KATO I PRE4I NOSENETO NA BYRKI NE PLATI PO 150 I DA RESHI PROBLEMA KOLKO SA TEZI KOITO NOSAT -
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те и в МВР назначените мyтpи и бабаити си играят на полицаи, какво толкова. В моя квартал половината дилъри и биячи станаха полицаи като порастнаха.