Дебатът в Пазарджик: "Пълна забрана" за бурки!

В града е насрочено обществено обсъждане по темата
19 апр 2016 21:46,
56
Дебатът в Пазарджик: "Пълна забрана" за бурки!
Снимка: Reuters

Партиите в Общинския съвет в Пазарджик започват преговори за пълна забрана за бурките. Общинари от НФСБ предлагат ветото да важи не само за институциите в града, но и за всички обществени места.

Миналата седмица кметът на Пазарджик Тодор Попов предложи в държавните и общински учреждения да не се допускат забулени жени. Според НФСБ обаче това е имитация на забрана.

Още по темата
Затова общинарите на Фронта започват консултации с други политически формации в Пазарджик. Те настояват за промяна в Наредбата за обществения ред, с която да се забрани носене на облекло, покриващо лицето, на всички обществени места.

Подкрепа за това вече са дали АБВ и РБ, съобщи областният лидер на НФСБ и общински съветник Благо Петров, цитиран от БТА.

"Само служителите в институциите ли са граждани на общината, нима тези, които вървят по улиците не са и съответно не трябва да се гарантира тяхната сигурност", каза областният лидер на НФСБ.

Според него забрана за облекло, което не дава възможност да се идентифицира човекът, който го носи, трябва да има за улици, паркове, площади и търговски обекти. Петров допълни, че в личния си имот всеки има право да бъде облечен, както желае, но на обществени места, трябва да спазва правила.

Патриотът съобщи, че за 22 април е насрочено обществено обсъждане на предложението на НФСБ за промяна на наредбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
46
 
! Отговори
мярка преди 8 години
всяка жена с бурка да се вкарва в ареста за един месец
20
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тези бурки, никакви бурки не трябва да се носят в България. Мюсюлманите тук не са задължени да носят бурки, следователно и не трябва да са задължени да ги слагат.
19
6
 
11
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
Всичко започна с идването на Аятолах Хомейни на власт след Ислямската революция в Иран през 1979. Там американците проспаха ситуацията / беше Картър Президент / а руснаците прокарваха или поне се опитваха да прокарват нещо като червен ислям. Загубиха и те и американците , но плъзна проказата . Разбира се веднга се активизираха и сунитите и другото са много пари от петрола. Така се стигна до бурките в Паразджик.
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До всчки антисемисти,антишувенисти ,до вси1ки които философстват по студията всекидневно в защита на пришълците,щом толкова ревете на на расизма,защо бе мама му стара един от вас не даде личен пример и да вземе да заживее в ромското гето на неговият град?Дайте пример бе хора,тогава ще ви повярвам на думите
17
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я ми кажете тез забулените ако ги спре полиция за справка как да ги познае по лична карта?
16
1
 
31
 
! Отговори
Зомби преди 8 години
Грозните да си стоят у дома и да не излизат, ако ги е страх, че могат да изплашат някого с външния си вид.
15
1
 
40
 
! Отговори
Газдов преди 8 години
Вместо с бурка може да ходят с противогаз.
14
2
 
23
 
! Отговори
xaxa преди 8 години
ne moga da povqrvam che politicite nai nakraq obarnaha vnimanie na nai diskriminiranite- nas balgarite !
13
1
 
23
 
! Отговори
жико преди 8 години
Да ни е честита новата демократична униформа " бурка". Тая година тук таме, догодина навсякъде. Догодина навсякъде, до амина и фес.
12
1
 
44
 
! Отговори
Да бъдем разумни! преди 8 години
Не само лицето трябва да е открито.Редно е да се забранят и тези огромни като палатки покривала, които стигат чак до петите, защото под тях може да се скрие и оръжие, и откраднати предмети. Ако бъде разрешено да се носи фередже или бурка, тогава всеки терорист и всеки криминален престъпник ще се забули като жена, за да може да действа както си иска.
11
1
 
21
 
! Отговори
******************** преди 8 години
Бурки носят само роми поради простата причината да не се наричат роми а арабкини или някакви други , та другите тоест Власите пак ходят на църква поръди същата причина
10
2
 
48
 
! Отговори
hhh преди 8 години
Какъв дебат, какви 5 лева? Ние като ходим по мюсли страните някой прави ли дебат за това как да се обличаме и как да се държим или си налагат техните разбирания за живот? Забрана за чаршафите и тва е! Никакви дебати, а моментална забрана за цялата страна!
9
1
 
42
 
! Отговори
Рали1 преди 8 години
Какви преговори,какви дебати,какви 5 лева?Че някой им е платил да се обличат като чучела,че се прокарват външни интереси и се налага фундаментален ислям,трябва да пилеем средства и време?Който иска да си маркира територия чрез фес,бурка или минаре,май не е познал!В България"по традиционното облекло на българката са изобразени мотиви повтарящи мита за Сътворението,а празничните и обредни премени ни впечатляват с великолепието на царските носии."И никакви черни покривала нямат място тук!
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами тия от долината на розовите *** - град Гоце Делчев,защо ходят с шалвари.
7
2
 
68
 
! Отговори
българина преди 8 години
Кви бурки веееее исляма да се забрани изобщо!
6
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В цялата страна трябва да се забрани. Миналото лято видях в Айтос, а това няма нищо общо с нравите на тамошните мюсюлмани.
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Внимавайте с черните вдовици.
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не забраните това облекло, ще ходя и аз облечен като нинджа всеки ден. И без това през цялото време развивам дейност, подобна на тази на костенурките нинджа, с всичките тези *** по улиците.
3
1
 
42
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 8 години
Това трябваше да стане преди години, а не да се " гали електората с перце". Даже и бабите на тези, на снимката, сигурен съм, не са се движели така, но какво ли не прави човек за пари...Гласува, носи бурка, симпатизира на тези, които сринаха някога София и Враца, членува в БЕХ и защитава Анти Български каузи....
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аре, време беше. преди интеграцията, трябва да се поочовечите.