След Орландо: Защитени ли са гей клубовете у нас?

Какви са рисковете да бъдеш различен?
Обновена: 14 юни 2016 16:18 | 14 юни 2016 15:30,
48
След Орландо: Защитени ли са гей клубовете у нас?
Снимка: bgonair.bg

Стрелбата в Орландо повдигна въпроса - защитени ли са гей клубовете в България? По какъв начин е осигурена безопасността на посетителите? Темата става още по-актуална и заради факта, че след няколко дни ще се проведе традиционният "София прайд".

Още по темата

В България има 4 гей клуба. Два от тях са във Варна и Бургас, останалите в София. Сергей Петков е собственик на един от клубовете в столицата. Твърди, че заведението му е единственото, в което има паник бутон, директно свързан с полицията.

За осемте години съществуване на клуба досега десетина пъти е идвала полиция заради провокации и безредици пред заведението. Започнало се още с откриването, когато хората живеещи в района пукали гумите на колите на клиентите, драскали по ламарините. Не след дълго напрежението се увеличило с посещенията на крайни националисти. Стигало се и до заплахи с оръжие.

"При отказ да бъде допуснато лицето в клуба се извади пистолет, насочен срещу главата на моя фейсконтрол. Слава Богу, охраната успя да реагира, веднага извикахме полиция", обяснява Сергей Петков, собственик на гей бар в София.

Масовото убийство в гей клуб в Орландо ще насърчи недоброжелателите у нас, притеснява се Сергей. Особено в навечерието на "София прайд", който всяка година е съпровождан с националистическа контрадемонстрация.

"Аз получавам много обаждания на личния си телефон от хора от провинцията, които започват с въпроса: "Има ли охрана и сигурно ли е, ако ни посетят?" Тоест, хората това много ги притеснява", поясни Сергей Петков.

Няма основание за притеснение, че това което се случи в Орландо може да стане и в България, убеден е столичният общински съветник от ВМРО - Българско национално движение Карлос Контрера. Той обаче настоява за забрана на "София прайд".

"Аз не мисля, че това в България би провокирало някакви подобни неща. Още повече като имаме предвид, че сигурно половината столична полиция ще бъде вдигната на крак, за да охраняа този парад, за да угодим на ината на тия хора, които ще се съберат тука на това място", коментира Карлос Контрера.

Вижте повече в репортажа на Иван Иванов и оператора Тодор Тодоров по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
40
 
! Отговори
Не трийте ! преди 7 години
Страна, която се интересува повече за сигурността в гей баровете, отколкото сигурността на старите хора по селата (вашите майки и бащи) е тръгнала към пропастта.
13
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човешките права и мултикултуризма изискват и за в бъдеще във всяко село над 150 жители ще отварят гей - клуб с европари по оперативна програма ,,Опраскване и балет''. Има го в програмата на Герб и Реформаторите!
12
6
 
2
 
! Отговори
Пука ли ми? преди 7 години
I ain't bothered
11
6
 
28
 
! Отговори
Очевидно преди 7 години
***.д.алите са най-важните в тая държава!А това,че белите хора,дето работят и създават всичко необходимо за живота са ежедневно мачкани,унижавани,бити и убивани не е от значение...Въпрос на ценности,нали?
10
5
 
33
 
! Отговори
. преди 7 години
не не са различни - те са като всички останали хора..иска им се да им обръщат внимание..много им се иска да са жертви,но на никой у нас не му пука за тях...за това се чудят как да се направят на интересни...комплексирани хора
9
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нито е луд, нито е обратен афганистанец! Просто афганистанец! Ден преди стрелбата Обамата войнствено се изцепи, че САЩ ще засилят военните си действия в Афганистан и на момчето му е дошло в повечко. Посланието е ясно! Значи - казва, вие тук си живеете без война и насилие, никой не хвърля бомби и да трепе с дронове сватбите ви, затънали сте в мошеничества и дебелина, крещите по концерти, че си имате и гей - клуб, и хич не щете да знаете, че там вашите убиват нашите! Мога ли да Ви ***.....! И така
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Какви са рисковете да бъдеш различен?"Могат да ти разцепят ****.
7
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А детските градини защитени ли са , имат ли паник бутони? Как е с училищата, с университетите? Колко са защитени клубовете на пенсионерите? Сега това остава - до всеки геъ по двама полицаи да го дондуркат...нали искате да сте равни бе, ами бъдете равни, защо за вас все повече права и свободи и закрили?
6
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ми пука дали са защитени, това е отговорност на клубовете, а не на държавата.
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
vsi4ko e na red v darzavata ta da se zanimavat s geyovete ostana policiqta da gi pazi dokato marsuvat
4
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Орландо! Като Орландовци!
3
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Понеже всичко друго е защитено, дай сега да се притесняваме за гей клубовете! Като ги е страх да затварят!!
2
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Събирайте се тихо и кротко, сношавайте се , бъркайте си по дупките, но не го навирайте в лицето на хората .Те не се интересуват от вас.Време е да го разберете най-после.
1
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак се захващате с глупости.