Хората в Орландо потресени след кървавата драма

Проф. Христофор Караджов коментира реакциите след масовата стрелба в САЩ
13 юни 2016 14:00,
38
Хората в Орландо потресени след кървавата драма
Снимка: bgonair.bg

Тази сутрин, точно преди гей парада в Лос Анджелис, беше заловен човек, който е имал в колата си цял арсенал автоматични оръжия, експлозиви и материали за експлозиви. От това, което се разбира досега, той е отивал с явното намерението да направи нещо на самия парад.

Още по темата

Това съобщи професор Христофор Караджов, който се включи на живо от Лонг Бийч, Калифорния в предаването "Сутрешен блок" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че усещането след инцидента в американския град Орландо, при който 50 души бяха убити, е потресаващо.

"Преди малко слушах експерти от ФБР, които казаха, че ако преди години от замислянето на едно престъпление до осъществяването му са минавали средно по 6 месеца, в момента това по план може да се случи за дни, ако не и за часове", каза в ефир Караджов.

Във връзка с това, че преди няколко месеца имаше масово покушение в дом за хора с ментални увреждания в САЩ, а сега става въпрос за хора с различна сексуална ориентация и дали има връзка между това, професорът каза, че не мисли, че нещата могат да бъдат съотнесени едно към друго.

По думите му има няколко основни нишки, които трябва да се търсят - "Ислямска държава", хомофобията, душевно разстройство и лесният достъп до автоматични оръжия.

На въпрос кой от двамата кандидати за президентския пост - Хилари Клинтън или Доналд Тръмп - ще спечели от подобен трагичен инцидент, професорът е категоричен: "Не искам никой политик да печели от подобни инциденти, а да се мисли разумно, да се разсъждава с мозъка, не толкова със сърцето и да се мисли какво може да се направи не на думи, а на дела и да се види как политиците могат да помогнат."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
До АнонименМисля че си прав-при Тръмп може и да не бъдат на уважение,ама със сигурност ще са в по-голяма безопасност!
19
3
 
2
 
! Отговори
nina преди 7 години
До Анонимен #20Карджов е професор по журналистика и масови комуникации
18
3
 
9
 
! Отговори
Sty преди 7 години
В САЩ погрешно се налага титлата "Професор" на всеки втори "лектор" в треторазредните им "комънити колидж". Там и селската кифла да я сложат да изнася лекции в безперспективните им профили като Наука за половете; Черна История , биха я наричали "professor"
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен--8Навремето през соца членове на БКП не се съкращаваха и не се уволняваха. Също като гейовете
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Професора по какво е професор?
15
5
 
6
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
Я па тия!Какво се правят на потресени,та там ежедневно се гърми,ама не всички са толкова точни и бързи та да гътнат по 50-100 души наведнъж!Като за Америка-нормално,нека се радват на щастливия си богат живот и да не мрънкат за някакви дребни произшествия!
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Казал го е навремето Ницше, и Хитлер го е чул, а сега *** нека изберат Трамп, той ги брани .....
13
3
 
4
 
! Отговори
Anon преди 7 години
"Лесния достъп до автоматични оръжия"- Аман от разбирачи. Достъпа до автоматични оръжия е много по- лесен в България от колкото в Америка. Разбира се професора (този защо изобщо в качеството на какъв го интервюират в ... Калифорния?) най- вероятно е виждал м4 и цивилната му версия ар15 (само полуавтоматична) само на снимки...
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво е "цитирал" Брейвик?
11
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, хайде сега потресени... И ние се потрисаме от тяхната "демокрация".
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дали това са основните нишки ...професоре...и ти си един мушмурок, тва че повечето хора се възмущават от това ти е на оная работа....ако я имаш
9
2
 
22
 
! Отговори
Махленска свада преди 7 години
Най-обикновена "махленска свада", какво толкова. Питайте Боко, той ще ви каже.
8
6
 
48
 
! Отговори
Край преди 7 години
Слагайте табелки "Аз съм ГЕЙ" нали сте солидарни. Парижани, бехте вече, Брюкселци бехте, даже и кучета бехте. Що не слагате табелки че сте гейове - да не дискриминирате нещо ей.
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е сега вече ще им раздават права на кило. Може да приемат закон, че гей не може да бъде уволняван, че трябва да бъдат назначавани само за медиджъри, безплатни детски градини за осиновените им деца и т.н...
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТялотоБрейвик също ли беше ислямист който цитира Корана, или друга книга беше цитирал?
5
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Положителното в цялата работа е, че сега содомитите преди да хукнат на гей-парад вече малко ще се позамислят.
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нишката с Ислямска държава беше много удобна и решаваше всички проблеми, но май вече се скъса, и тогава как ще го обяснят? Хомофобия?
3
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обама е ЧеренПидирас! КучкатаХилари е ДъртаЛесбийка! Само републиканецът Тръмп ще ги оправи пидираскитеДемократи! ПидираскаДемокрация=Содом и Гомор! Айде, Йелоустон нема ли да се "събуди" най-накрая, че да се свърши със Сатанинските Афро-американски Щати!!!
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
как един убива 50 човека ми е странно, толкова ли някои не са го обезвредили, стояли са и са го гледали ли
1
4
 
35
 
! Отговори
Тялото преди 7 години
Вместо да търсят 100 нишки да се концентрират по основната - исляма. Последните 60 години има над 18 000 самоубийствени атентата. 99.99% от тях са дело на мюсулмани, цитуращи корана. Различни националности, етноси, потекла, образование, пол. Само едно общо нешо - исляма. Ама нали търгуваме с тях да не вземем да ги обидим....