Морето ни солено, цените - още повече

Най-скъпата сянка е на Иракли, цели 36 лева
Обновена: 27 юни 2016 22:30 | 27 юни 2016 21:38, Петя Славова
83
Морето ни солено, цените - още повече
Снимка: архив, Булфото

Със солени плажни цени посрещат туристите по българското Черноморие, съобщава БНТ

Любимият на природозащитниците плаж - Иракли към момента държи най-висока цена за сянка от 36 лв. В Слънчев бряг цените са малко по-ниски. Плажовете в курортния град се управляват общо от трима концесионери. Цената навсякъде е еднаква - 10 лв. за чадър и по 10 лв. за шезлонг.

Това е ръст с 25% спрямо миналата година, когато за чадър и шезлонг туристите плащаха общо 24 лева. Макар цените да са в сила вече 20 дни, част от информационните табели вкарват в заблуждение плажуващите, защото обозначената цена е 8 лв. Според хотелиери в курорта държавата трябва да свали концесионните такси, а за сметка на това ивиците в комплекса да предлагат безплатни чадъри и шезлонги.

Хората се оплакват, че няма достатъчно свободни зони и че плащат много пари за чадър и шезлонг.

Според закона плажовете трябва да имат 50% свободна зона. На много места обаче, простата сметка показва, че тя е в пъти по-малко.

Още по темата

В Несебър цената за чадър и шезлонг е по 8 лв.

Такава е и цената в комплекс Елените, както и на двете ивици в "Свети Влас", с изключение на запад, където е с лев по-евтино. Плажуващите в Несебър също се оплакват, че свободната зона е карайно недостатъчна.

В село Равда цените на чадър и шезлонг падат по 6 лв. на брой. И така е по цялото Южно Черноморие. Най-ниските цени са около 4 лв. за чадър и шезлонг.

А срещу 3 лв. за чадър и 3 лв. за шезлонг можете да плажувате на Северния плаж в Бургас, който изглежда е най-евтин по Южното Черноморие.

На Централния плаж в Бургас, който се стопанисва от общината, услугата е безплатна, но преди обед места почти няма.

В същото време стана ясно, че плажът на Силистар отново е платен за коли, съобщава Нова тв. Събира се такса паркинг за автомобили от 4 лв, въпреки решението на общината от миналата година, според което подобно искане е незаконно. Така се възпрепятства свободния достъп до морето. Парите не се събират от концесионера, а от собствениците на земеделски имоти около плажната ивица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: Черномориеплажцени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
21
 
39
 
! Отговори
бай уй преди 7 години
До omainОффф... пак нашето море най-хубаво и нашата велика природа. Да кажеш, че на нашето море е по-хубаво от Гърция е меко казано несериозно. Като оставим мутрите, бетона и ексрементите, нашето море е смотано поради географското положение и като воден басейн. И природата ни е смотана. Разходи се из Алпите да видиш за какво става въпрос. Да видиш природа. А, забравих за жените.
21
3
 
8
 
! Отговори
Мизиец преди 7 години
До omainТъпак.... направи си проста аритметика и виж колко ни е плажната ивица ,а после виж колко е плажната ивица на Гърция....
20
7
 
19
 
! Отговори
Моряка преди 7 години
Хора, има достатъчно хубави плажове без или с малко чадъри. Просто трбява да потърсиш. Защо всички се бутате на Слънчев бряг и Несебър и после ревете, че много чадъри и са много скъпи. Ами скъпи ще са, като има голямо търсене е така. Още Адам Смит го е казал, а в БГ малко го криворазбират. Ами слезнете малко надолу - към плажовете на ММЦ, Атлиман на Китен, къмпинг Юг и доста други...
19
6
 
3
 
! Отговори
тиз преди 7 години
До аз (10) Е кое не е ясно - двама човека са два шезлонга по 8 лв. + 8 лв. чадър = 24 лв. Айде малко по-внимателно четете. Сигурно така четете и в Гърция.....
18
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поздрави от Гърция, днес бебето ми за първи път цопна в морето, а аз нямах притеснения за здравето му!
17
4
 
42
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Разбира се, че ще отида, и приятели ще заведа. Що за мазохист трябва да си, за да се подлагаш на това извращение, в което се превърна иначе прекрасното ни море??
16
9
 
27
 
! Отговори
omain преди 7 години
в гърция не е по хубаво от бг но не можем да правим туризъм гадни *** сме в сферата на обслужването и цените са като на кариби
15
0
 
32
 
! Отговори
Shibatzu преди 7 години
С кво да сравняване ако не с Гърция?! С Малдивите или с на м. ти задния двор? Симпълтън.
14
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От днес за поредна година водя семейството си на Керамоти за по седмица. Чадър с четири шезлонга и масичка можеш да наемеш като си поръчаш нещо. Фрапето е 3 евро, носят го с половинка вода и ако искаш можеш да минеш само с това.От прочетеното по-горе това в БГ ще ми е поне 50 лева или грубо 25 евро, а за 7-8 дни колко е разликата?
13
2
 
64
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
В Гърция за около 7лв. получаваш 2 шезлонга, масичка, чадър и капучино с лед.. Цялата работа ни е сбъркана!
12
1
 
46
 
! Отговори
... преди 7 години
Нищо против никой, но мине омръзнала тая вечна селяния и няма да стъпна. Уморявам се вече от тая неспирна селяния и съответно такъв манталитет. Просто е такова положението. Поздрави на всички четящи.
11
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малее, и всичко това за да се плацикаш до канализационната тръба. Народо си е прос.
10
2
 
20
 
! Отговори
Хм май преди 7 години
Не може да смята... Ами просто е - обикновено са два шезлонга плюс чадър... И цената става тридесет лева - точно към 25% повече от миналогдошните 3х8...Ама чукча писатель, не читатель... пък за мислене хептен да не говорим...
9
6
 
43
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Колко прoст и алчeн е бaй бyлгар.
8
16
 
13
 
! Отговори
аз преди 7 години
Продължаваме надолу ... "В Несебър цената за чадър и шезлонг е по 8 лв. или за двама човека - общо 24 лв."Хмммммм 8+8 = 16, за двама става 32лв ....нещо сме пияни май в днес.бг ???
7
13
 
14
 
! Отговори
az преди 7 години
"Цената навсякъде е еднаква - 10 лв. за чадър и по 10 лв. за шезлонг.Това е ръст с 25% спрямо миналата година, когато за чадър и шезлонг туристите плащаха общо 24 лева"Хммм. 10+10= 20лв. Как така 20лв е с 25% повече от 24 лв? Некой чалгар може и да ви се върже на тъпизмите.
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
по-добре ходете в хонгконг или в шанхай. пак същата консерва, но поне има атракции, а може и да ви излезе по-евтино.
5
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес в името на туризма Ердоган се извини на Путин. Ние ще дочакаме ли Ангелкова да се извини на българския турист заради глупостите, които разправяше преди сезона. Както виждаме промяна няма, че и цените вдигнали
4
0
 
48
 
! Отговори
Шаран БГ преди 7 години
Върви в Шкорпиловци. !5 км плажна ивица - от 50 до 200 метра пясък на ширина.Нама чадъри, няма шезлонги, няма спасители! На север от селото до устието на р. Камчия кеф ти с ***, кеф ти без гащи1 Няма музики, ресторанти, вода и хляб. Само море, слънце и комари. Снабдяваш се с всичко необходимо от Ст.Оряхово, Ново Оряхово или Шкорпиловци. Квартири бол - цени прилични - като за сиромаси. Все още ройона не са го бетонирали. Почнаха от единия край -дано с това да си остане ...........
3
8
 
38
 
! Отговори
Цонко преди 7 години
То е ясно, че ще последвам съвета и паричките на чичко Сорос, и пак ще се пържа в еврогейска Гърция. Там поне няма от натрапчивите "славяни".