Морето ни солено, цените - още повече

Най-скъпата сянка е на Иракли, цели 36 лева
Обновена: 27 юни 2016 22:30 | 27 юни 2016 21:38, Петя Славова
83
Морето ни солено, цените - още повече
Снимка: архив, Булфото

Със солени плажни цени посрещат туристите по българското Черноморие, съобщава БНТ

Любимият на природозащитниците плаж - Иракли към момента държи най-висока цена за сянка от 36 лв. В Слънчев бряг цените са малко по-ниски. Плажовете в курортния град се управляват общо от трима концесионери. Цената навсякъде е еднаква - 10 лв. за чадър и по 10 лв. за шезлонг.

Това е ръст с 25% спрямо миналата година, когато за чадър и шезлонг туристите плащаха общо 24 лева. Макар цените да са в сила вече 20 дни, част от информационните табели вкарват в заблуждение плажуващите, защото обозначената цена е 8 лв. Според хотелиери в курорта държавата трябва да свали концесионните такси, а за сметка на това ивиците в комплекса да предлагат безплатни чадъри и шезлонги.

Хората се оплакват, че няма достатъчно свободни зони и че плащат много пари за чадър и шезлонг.

Според закона плажовете трябва да имат 50% свободна зона. На много места обаче, простата сметка показва, че тя е в пъти по-малко.

Още по темата

В Несебър цената за чадър и шезлонг е по 8 лв.

Такава е и цената в комплекс Елените, както и на двете ивици в "Свети Влас", с изключение на запад, където е с лев по-евтино. Плажуващите в Несебър също се оплакват, че свободната зона е карайно недостатъчна.

В село Равда цените на чадър и шезлонг падат по 6 лв. на брой. И така е по цялото Южно Черноморие. Най-ниските цени са около 4 лв. за чадър и шезлонг.

А срещу 3 лв. за чадър и 3 лв. за шезлонг можете да плажувате на Северния плаж в Бургас, който изглежда е най-евтин по Южното Черноморие.

На Централния плаж в Бургас, който се стопанисва от общината, услугата е безплатна, но преди обед места почти няма.

В същото време стана ясно, че плажът на Силистар отново е платен за коли, съобщава Нова тв. Събира се такса паркинг за автомобили от 4 лв, въпреки решението на общината от миналата година, според което подобно искане е незаконно. Така се възпрепятства свободния достъп до морето. Парите не се събират от концесионера, а от собствениците на земеделски имоти около плажната ивица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още по темата: Черномориеплажцени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм ходил на българското море от 10г. Една от пречините е че при нас излиза с пъти по-скъпо плажуването и да не говорим че всички тоалетни се вливат в морето.В Гърция и Турция е много по-евтино и няма начи накоя батка да дойде на главата и да иска пари, сякаш плажа е негов.Който иска да плува в фекалии има това право.
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ?!Какъвто народа, такава и държавата!
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 45Стига с това безмозъчно политизиране на проблема! Щом има далавера, няма цветове, няма партии! Сега един е на власт, утре друг, а проблемите са същите!*** елементарното мислене!
39
0
 
16
 
! Отговори
?! преди 7 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
38
1
 
35
 
! Отговори
кристина преди 7 години
женена съм в Кипър от доста време, тук един шезлонг с чадър струва 2,50 евро, отделно още едно евро ако искаш да ти донесат леген с чиста вода за краката, когато лягаш на шезлонга да си чист..и свободно място наоколо да се търкаляш в пясъка, колкото искаш.. тези цени в България ми звучат като някакъв виц..
37
2
 
25
 
! Отговори
Охранителят-София преди 7 години
Преди няколко месеца купих прекрасна къща на 45км. от София ,с невероятен изглед и ще сложа там големичък басейн ,може и пясък около него ,макар ,че тревичката ми е добра и ще ми излезе в пъти по евтино от морето! Грешни пари на грешни хора няма да дам тива лято!
36
0
 
28
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
Най-добре е всеки българин да си избере някой мутренски хотел на между Обзор и Бургас и по банков път да изпрати 500 лв на любимата му мутра без да ходи на морето. Поне няма да го тормозят!
35
1
 
41
 
! Отговори
Хипстъри преди 7 години
Абе хора, какво само ми говорите, че сме имали диви плажове, палатки и т.н. Аз искам удобно легло, вежливо обслужване и спокойствие.Не искам палатки. Отидете в Гърция или друга нормална страна - малки хотелчета до брега на 3-4 етажа, огромни отстояния между тях,чиста вода, тишина.Не всеки обича палатки,къмпинг и т.н. Хората защо ходят на Малдивите, а не на нашето черноморие,щом е така яко?
34
3
 
12
 
! Отговори
Вашку преди 7 години
Истината е на ,,Арапя'' дивотия,ама си напомня на времето когато нямаше толкова фекалии във водата.и палатка можеш да си разпънеш.
33
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И 1лев не давам за такива глупости
32
14
 
35
 
! Отговори
РВ преди 7 години
Не е скъпо... малко пари изкарваме. В гърция излиза по-скъпо,и то 2 пъти. Но там някак си се отпуска човек. В България е тягостна атмосверата,подтискаш се. Комплексарите са много и всеки гледа да те прецака.
31
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Морето ни оакано, цените - още повече
30
1
 
20
 
! Отговори
Поп Грую преди 7 години
Танковете трябваше да дойдат...Нищо, никога не е късно!Поне да нахраним прасетата с тях, а?
29
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На *** бизнесмян църуля нито лев. Долни уредени комунизомилиционерски загубени пачи. И тройно по-скъпо да ви излиза, си направете кефа,а не само ядове с тези загубеняци.
28
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хаха гръцки кeнефиПросто ченге си баце!Като шефа ти...
27
2
 
51
 
! Отговори
opps преди 7 години
Пълен бойкот на тези... Да отварят фабрики ако искат кинти....Не съм виждал никъде на плажа да ти взимат колкото за хотела....Идиотия до шия...
26
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се чуди човек от къде се намират толкова мазохисти да ходят по ***. В гърция получаваш два шезлонга и чадър срещу фрапе. В италия е между 5 и 10 евро. На който не му се плаща има свободни плажове, без чадъри. Спокойствие, красота и липса на фекалии, чалга и мутри.
25
5
 
37
 
! Отговори
Махленска клюкарка преди 7 години
Докато има търсене ще има и предлагане. Преди 2 години ходих в Албания, изкарахме си чудно. Тази година мислим да пробваме Черна Гора и Косово.
24
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако видите как кучетата сутрин рано и вечер късно препикават всеки чадър, пари да ви дават, няма да легнете под чадъра.
23
29
 
8
 
! Отговори
omain преди 7 години
цивилизацията се е зародила на нашето черноморие, което в древноста е било най голямото сладководно езеро в света до 29 и 28 вземете прочетете малко и оценете какво имаме,вярно геиско море е бяло и чисто каменисто и бас хващам че не сте обхождали цялата плажна ивица на север има страхотни красиви чисти и девствени местенца със страхотен пясък и природа кой където иска да ходи но да плюеш по люлката на човешката цивилизация...