След "Дупнишката", наяве излиза и "Сливенска популярна каса"

Председател на "сливенската каса" е бивш общински съветник от БСП
4 юли 2016 09:07,
54
След "Дупнишката", наяве излиза и "Сливенска популярна каса"
Снимка: Reuters, архив

След ужилените от "Дупнишката популярна каса", сега жители на Сливен твърдят, че същата финансова схема е действала и там. Жена се оплака пред Нова тв, че е изгоряла е с 20 000лв., спестени от баща й и нейната учителска заплата. Ужилените като нея били около 70.

"Когато аз подписах договора със сливенска популярна каса, лихвеният процент беше 12%. Постоянно идваха лихвите, не се е получавал проблем. Получих около 3 000 лева за около 3 години", казва тя. През лятото на 2015-а обаче сливенската популярна каса, също като дупнишката, фалирала.

Още по темата

Председател на сливенската каса е Николай Мравов - бивш общински съветник от БСП, а на миналите избори кандидат на политически клуб "Екогласност". След като популярната каса фалирала, затворил офиса и спрял да вдига телефона си.

Припомняме ви, че пирамидата в града на Братя Галеви гръмна и ужили стотици хора. Касата привличала клиенти с бомбастични лихви.

"Даваха по 14%, повече дори от фалиралата КТБ. На някои дори са им предлагали 18% годишно за по-големи суми", разказаха потърпевши.

Първоначално всичко вървяло нормално. През първата година на хората им била изплатена лихвата. Това ги накарало да внесат още пари и да привлекат нови клиенти за "касата".

През юни обаче фалшивата банка фалирала и била обявена в несъстоятелност, а собствениците й потънали вдън земя.

Сред вложителите в "Популярна каса" има бивши полицаи, гастарбайтери и по-заможни дупничани. Говори се за депозити от над 200 бона.

В районната прокуратура пък вече има внесени 38 жалби от потърпевши.

Гръмналата пирамида е регистрирана през 2009 г. като кредитно-спестовна кооперация "Дупнишка популярна каса". Основатели са собственикът на "FS Холдинг" Давко Давков от Дупница, Владко Владимиров, Валентин Благоев и Георги Близнаков, който е председател на борда на финансовата институция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
4
 
! Отговори
маке преди 7 години
до 12 къде е държавата да спре такива очевадни измаминяма яследователно тва е държавна политика да мамят хората то не беха топлофикаций дължиш 5 лв искат ти 1000 с лихвите ами тези с лесните кредити взимаш 200лв с лихвите станаха 5000лв за два месеца и так дале и дале а я ке си пийнем една ракийка с лихвите до обед ке станат 5
22
0
 
19
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Вложителите да сезират архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян.
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
26 глупости на търкалета . Тези пирамиди нямат нищо общо с ЕС а по скоро обратното
20
0
 
9
 
! Отговори
хахахах преди 7 години
като си *** да си даваш парите в очевидна ПИРАМИДА така ти се пада!тия които си изпатиха с пирамидите в началото на 90те, са оправдани донякъде....но 2016г......сами сте си виновни! ...като *** дето хвърлят хиляди левове от балкона заради едно тел. обаждане....фейспалм
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мат' ряла си заслужава началника лика-прилика са си
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е в ЕС, все пак трябва да сме в крак с модата. Наш пример е Жак Баро, комисар по правосъдие, свобода и сигурност. 2000 г. е осъден от френски съд на година и половина затвор за злоупотреба с 2 000 000 ? държавни средства. После амнистиран от президента Ширак и прави главоломна кариера. Жозеф Доул тоже е съден този път за малко повече 16 млн.? от земеделски фондове. Впоследствие оправдан, да не би да се учудвате?
17
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 7 години
Като ония де викали за един тобило такова то било онакова ми искам да попитам в случая маринов да си се поставял от другата страна та да видиш ти кво си в системата маи не *** плещиш пред приятели де ще и не ще кво що а
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и какво общо има чии общински съветник е бил. Да не е като е бил такъв да е накарал някой на сила да си дава парите. Все едно на ало измамници или лакомия за бърза печалба все тая.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са прости тия люде!Тия люде са алчни до лудост!!!Знаели са какво точно правят, съгласили са се с рискът, а сега ги е срам да си покажат лицата по левизоро...
14
0
 
3
 
! Отговори
boby преди 7 години
Докато има ***, дето си мислят че може от пръдня боя да стане, ще има Дупнишки, Сливенски, Русениски, Видински и сие каси.
13
0
 
3
 
! Отговори
сливенски вятър преди 7 години
И през деветдесетте, по времето на пирамидите имаше подобна "каса" в Сливен. Тогава не се вдигна шум от изгубилите парите си в нея. Вероятно сегашната е "продължение" на предишната от същите тарикат-мошеници. "Когато едно куче се научи да яде ла*на, никой не може да го отучи!"
12
2
 
8
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Путин е виновен, бързо една статия за лошите руснаци.Как не се сетихте!?
11
3
 
1
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
От тая мафия, която ни управлява от 1989г. какво друго очакваме. Не стана ли ясно на всички, че партиите и мафията са едно цяло.Да, това ще продължава, докато НИЕ позволяваме.Всичко зависи от НАС.
10
0
 
14
 
! Отговори
Ауслендър преди 7 години
Това се случва само на ниско образовани и алчни хора! Мислят си , че ще забогатеят бързо...да, ама не.... все се намира някой по-голям хитрец от тях!
9
0
 
26
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Класическа "Схема на Понци". Но както е казал един герой на Тери Пратчет - Мойст фон Липуиг - "Честния човек не може да бъде измамен, защото той не е алчен".
8
0
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
7 Зависи от договорът и . През 90-когато гърмяха пирамидите опашки се виеха преф бюрата им и лакво от това. А още по време на комунизма тръгнаха първите пирамиди под формат на игра с писма в коъо се слагаха банкноти но бяха невинна детска игра в сравнение с това което се слу.и после
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 2 -не само лихвата която е невъзможна за плащане. Дори и лихвата да беше цитираните от теб 3 процента,, пак е абсурд да си даваш парите на някакви "популярни каси". Имаше пирамиди , изгоряха хората, после пак-и пак изгоряпха, после КТБ, е и пак продължавате да давате пари на пирамиди.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
20 000 по 12 процента са 2400, за три години-7200лв. Защо са и дали от лихви само 3000 лв? Значи ли,че е плащано по-малко от договореното, и ако това е така,, защо не си е изтеглила парите още първата година, когато е било възможно?
5
1
 
22
 
! Отговори
Одисей 1 преди 7 години
Докато има балъци на този свят ще ги има и тарикатите. Не се научиха че за да ти даде някой нещо той трябва от някъде да го вземе изкара изработи . На какво са разчитали тези бамъци че популярмата им каса продава наркотици или проститутми
4
1
 
16
 
! Отговори
мхм преди 7 години
наяве излиза БГ простотията