БАБХ тръгна на проверки по сладоледаджиите

Сладоледът трябва да се съхранява при поне минус 18 градуса
7
БАБХ тръгна на проверки по сладоледаджиите
Снимка: Булфото, архив

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започна масирани проверки на обектите за производство и търговия със сладолед, съобщават на сайта на агенцията.

При първите проверени обекти е установена липса на работно облекло на персонала, за което са били издадени две предписания. Взети са проби от сладоледа за лабораторно изследване.

Масираните проверки се провеждат на територията на цялата страна. Инспектират се обектите за производство и търговия на едро и дребно със сладолед, временни и подвижни обекти и машини за сладолед.

Инспекторите следят произхода на сладоледа, температурата на съхранение, която трябва да бъде минимум -18 градуса, срокът на годност, придружаващите документи, етикетировката, работното облекло и здравни книжки на персонала и хигиената в обектите.

Най-честите нарушения са свързани с неспазването на температурния режим на съхранение на сладоледа и липсата на етикети.

От БАБХ съветват потребителите да си купуват сладолед само от регламентирани обекти, а при съмнение могат да подават сигнали в агенцията на телефон 0700 122 99.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: сладоледпроверкиБАБХ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
4
 
! Отговори
пз преди 7 години
каква проверка дами и господа, на ти 200 лв и всичко е точно. Следващияятт
4
1
 
10
 
! Отговори
Cezar преди 7 години
Къв сладолед гледате бе,кренвиршите и сиренето дето са по два лева гледайте че на изтровиха бре,да го нахакам на майка ви
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам за сладоледаджиите, но миналата седмица на събора купувам хелиев балон за детето и тоя "индобългарина" вика... 5 лв!!!! Ни касова бележка, ни дявол. Това къде го дават!?
2
4
 
9
 
! Отговори
Иванчо преди 7 години
Затова не си купувайте от сергията а ди взимайте пакетиран , произведен в завод.
1
1
 
11
 
! Отговори
ХГ кдй преди 7 години
Да проверят и съотношението на водата, защото като вадя кубчета лед от хладилника имат повече вкус от сладоледо-сергиите.