Плувнаха фекалии в река Хаджийска в Слънчев бряг

Туристи подали сигнал до бургаската екоинспекция
Обновена: 24 авг 2016 16:03 | 24 авг 2016 07:25,
94
Плувнаха фекалии в река Хаджийска в Слънчев бряг
Снимка: Архив, Булфото

Туристи напуснаха плажа до базата на Министерския съвет в Слънчев бряг, след като минаващата наблизо река Хаджийска плувна във фекалии, пише "Стандарт".

Мръсотиите се появили за първи път миналата седмица и от тогава пясъкът около реката, която се влива в морето, е безлюден.

За проблема алармираха туристи, които почиват в станцията на Министерския съвет и съседните й хотели. Според тях от реката и морето, където тя се влива, се носи непоносима миризма на екскременти.

Туристи са подали сигнал още в края на миналата седмица до бургаската екоинспекция и до "Басейнова дирекция", които веднага са извършили проверки, признаха от двете ведомства.

Инспекция са направили и експертите от отдел "Екология" на община Несебър. До момента обаче не е ясно откъде са се появили фекалиите в река Хаджийска.

"Ние извършихме проверка и установихме, че в реката няма заустване, нито канализация, която да се излива. По случая работят колегите от "Басейнова дирекция", които взеха проби за изследване. Предстои да направим и съвместна проверка с тях, за да установим вида на замърсяването и източника. Хората, които ни информираха, смятат, че проблемът се е появил от повреда в помпите на ВиК, но дали това е така, не мога да кажа. Трябва да се направи анализ и задълбочено проучване", коментира шефката на РИОСВ-Бургас Тонка Атанасова.

От "Басейнова дирекция" пък казаха, че резултатите от изследванията на водните проби от реката и морето все още не са готови.

"Има проблем, защото централният плаж граничи с река Хаджийска и с просто око се вижда, че тя е замърсена. Вероятно става въпрос за изпуснати фекалии, доколкото мога да преценя по миризмата. Всички контролни органи са информирани за проблема и очакваме да вземат мерки", коментира концесионерът на централния плаж Венци Левов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руски емигранти.
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Задълбочено проучване на фекалии. Браво бе хем Ви плащаме заплатите и евтините почивки а вие се правите, че не знаете откъде идват фекалиите по цялото черноморие не само там! Със сигурност не са се телепортирали. ДНК анализ ли ви трябва?
5
1
 
18
 
! Отговори
еколоК преди 7 години
Няа такова нящо )))
4
2
 
41
 
! Отговори
сигурно преди 7 години
УСТАНОВЕНО Е ,ЧЕ ВСИЧКИ ФЕКАЛИИ ИДВАТ ОТ СТАНЦИЯТА НА МС. !!!
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля авторът на статията да поправи грешката си като замени думата "екстременти" с "екскременти".
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато "компетентните" служби и органи правят "задълбочени" проучвания, изследвания и пробите им три дни не са готови, концесионерът Венци Левов остана без пукнат лев. Вече ще е Венци Стотинков.
1
2
 
65
 
! Отговори
слънчака преди 7 години
В Слънчака е кеф,фекалии плюс мутри.Добра комбинацияа.