Заселват села из Странджа, но не с българи, а с... бежанци

Настаняват мигрантите в изоставени сгради на погранични казарми
Обновена: 27 сеп 2016 08:02 | 27 сеп 2016 07:00,
303
Заселват села из Странджа, но не с българи, а с... бежанци
Бившите казарми в Елховско са в окаяно състояние. Снимка: bTV

Нов бежански център ще има в елховското село Бояново, потвърди кмета на селото Кръстьо Драганов.

Намеренията са той да бъде изграден в едно от трите бивши поделения на селото – на сапьорния батальон. Площта на трите казарми е общо 700 дка, а на сапьорното около 150 дка, обяснява пред "Труд" Драганов.

Той признава, че от съселяните си научил, че миналия петък областният управител на Ямбол заедно със специалисти по ВиК и електрификация огледали терена.

"Никой не ме е търсил, нито е разговарял с мен по темата за бъдещ бежански център", казва Драганов.

Той разказва, че местните обаче знаят за намерението на управляващите да докарат преселници в селото. Засега не било ясно само дали бъдещият център ще е от отворен или от затворен тип.

В Бояново живеят около 730 души. Бившите поделения отдавна са изтърбушени – отнесени са прозорците им, токът и водата са спрени.

Кметът Кръстьо Драганов казва, че подочул, че центърът няма да е в сградите, а на палатки или фургони.

"Хората не искат бежанци тук. Ще направим общоселско събрание и ако решат, ще протестираме", обяснява Драганов.

Очаква се в още странджански села, из изоставените погранични казарми, да бъдат по­­стро­­ени лагери за преселниците.

В годините на социализма военните поделения в Елхово, Грудово (днешен Средец) и Звездец бяха наричани "триъгълникът на смъртта".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
след 20 години запустелият район в Странджа ще е един от най-развитите икономически в България. Щото сте мързеливо племе, на което му е адски удобно да тъне в мизерия"Интересно ти от кое племе си, след като пишеш на български език, и как мизерията може да бъде удобна. Колкото до икономическото развитие от неграмотни хора в изолиран район без работни места, просто няма как да се коментира.
159
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За две години Русия открадна от България чрез КТБ и Белене над ДЕСТ МИЛИАРДА ЕВРО
158
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Историята на България след 1989 е пълен провал и срам. Напълно разрушена икономически, културално,духовно страна. Управлявана от престъпници и национални предатели които за стотинки я продадоха и които продължават неуморно да изпълняват заповедите на техните господари. Продължават да бълват евтината си пропаганда колко добре сме сега в ЕС направо е жалко и смешно. Сега ще превърнат страната в гето. Още едно предателство. Колко станаха вече??
157
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По пример на Северна Корея и някой африкански кланове другаря Путин става пожизнен главнокомандващ на Русия,не това не е шега,това е истина.
156
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пред България има два пътя,да вървим и се развиваме със ЕС или да останем помийна руска яма .Не ес окради милиарди от КТБ ,не ЕС подписа далаверата Белене от която отново русия ограби българте със два милиарда лева.За две години Русия е открадлана от България над ДЕСЕТ МИЛИАРДА ЕВРО,това за две години,е ЕС ли е виновен? Защо можем да освободим осъден за наркотрафик от бразилски затвор,ЗАЩО МОЖЕМ ДА ВПРЕГНЕМ ЦЕЛИЯТ РЕСУРС И ДИПЛОМАЦИЯ НА ЕС ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА МЕДИЦИ А НЕ МОЖЕМ ДА ВЪРНЕМ ЦВЕТАН
155
0
 
25
 
! Отговори
Тони преди 7 години
Едно време и бай Тодор заселваше Страндза Сакар, ама даваше по десет бона на старите пари на калпак на тези които отидат. Дали и сега няма да е така, само че вместо левове да им дават евро а ? И още по една дебитна карта да им осигурят на пришълците да имат за храна и забавления парета! А и да не забравят да им издигнат молитвени домове , за да не се нарушават човешките им права ! А нас кучетата ни яли, ние сме само електорат!
154
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това беше цялата идея от началото на ЕС, да превърне България на гето. Така техните страни си остават чисти. Европа в историята винаги е вредяла на България, рязали са ни граници, и какво ли още не. Сега ми се иска да чуя ония г,л,упак с евроатлантическите му ценности. Продадохте си страната за жълти стотинки.Пестъпници и предатели. Колко е страшно като помислиш как 26 год се работи за чужди интереси и за разрушаването на страната и то от българи. Национални предатели!
153
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До чичо ГошоДа, ГЕРБ изгубиха доверието, сега ще гласуваме за БСП. БСП сега няма да крадат, преди крадяха, но сега няма да крадат, този път ще бъде по различно. Гласувайте за БСП - те се промениха, няма вече да крадат, а ГЕРБ загубиха доверието на народа, затова сега всички ще гласуват за БСП.
152
2
 
18
 
! Отговори
чичо Гошо преди 7 години
Много си чешат езиците платените *** и натовци,но не знаят какво разочарование ги чака.ГЕРБ изгубиха тотално доверието на хората и сега ще си търпят последствията включително и съдебни такива.Относно Странджа,това е един голям болен и труден въпрос.като се почне с умишленото избиване на животните на стопаните с цел прогонване и се стигне до сега със заселване на имигранти.
151
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Писна ми галдни рукси мишоци да ми обясняват колко зле живея във Европа
150
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато САЩ дадоха права на африканците цялата бяла раса във страната се разбонтува но какво от това,сега САЩ велика сила със силна мултикултурна основа и здрави закони.Така ,че червените марсианци да си гледат кремълските бандити и цената на петрола а Европа да не я мислят,колкото и да е зле със Русия ще е още по зле.Европа е икономически силна а не джудже като Русия.
149
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БРАВО! най накрая да оправят ген фонда на стадото. Те ви внасят здрави работоспособни хора вие се мръщите кат гУведa! И не се притеснявай за мен, жена ми е българка и децата са с нас. В момента става въпрос за теб как да те облагородим клош и подобните ти в панелното гето
148
6
 
1
 
! Отговори
Muzhik преди 7 години
Русия защото отново ще е неподготвена за новият свят на роботизация,свят във който все повече петролът и газтта нямат значение а връх взимат нови технологии..mdaa, spirame vi gazovoto krance i ste vidim,na kakvi tehnologii ste se krepi vaseto proizvodstvo...,puk i na kakva cena...A kato bonus i na herr Mueler kato mu zamruzne dupenCCeto zimuska...Pri muzhika s metani...:))
147
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ е пример за сполучлив мултикултурен проект и европа върви по отъпкана пътека,да му мисли Русия защото отново ще е неподготвена за новият свят на роботизация,свят във който все повече петролът и газтта нямат значение а връх взимат нови технологии.Европа червени марсианци не я мислете,Европа ще е могъща и силно развита технологично,да ,промените са трудни и дълги но крайният резултат ще е един нов свят във който хората ще живеят заедно
146
11
 
4
 
! Отговори
Влади преди 7 години
Абе, репи! Някой направи ли си труда да провери от коя партия е този кмет? Не, нали - правоверен комунист, от БСП. Предизборно може да сипе всякакви лъжи, а платените рубладжийски медии ги тиражират. Супер дъвка за *** - "башпатриоти". Сега трий, редакторе, но лъжата си е лъжа, ще ви пъсне...
145
17
 
5
 
! Отговори
189 преди 7 години
Македония и Сърбия не са във ЕС,да не би там да няма мигранти ,да не би да стрелят на месо,да не би да имат охрана по граничните бразди?Глупаво е да се обвинява само ЕС и НАТО във неща в които хабер си нямаме и коментираме на дребно.Всички работят за новият световен ред включително и Русия,процеса е необратим и никой не е във състояние да го спре.Пред очите ви се създава велика много по силна империя от ес ,ОБЕДИНЕНИ ЕВРОПЕЙСКИ НАЦИИ.
144
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ее най накрая да оправят ген фонда на стадото. Те ви внасят здрави работоспособни хора вие се мръщите кат гУведa! И не се притеснявай за мен, жена ми е българка и децата са с нас. В момента става въпрос за теб как да те облагородим клош и подобните ти в панелното гето
143
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега Разбрахте ли защо ЕС и НАТО, толкова ни се увъртаха, мазниха, потупваха по рамото, и използваха малоумния ББ - мутра алчна за пари и без капка достойнство и чувство за дълг към страната, да ни напълнят кошарата с новите жители на България...Отделно че сме обещани като бъдеща територия на Турция...
142
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лето Господне 2016 Бб продаде България за 160 млн. евро.
141
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде си Бай Тошооо, да ги изселиш тия... Искахте Демокрация, Банани и Кока Кола. Ето Ви ги, само че бананите сега ви ги пъхат отзад. Имало диктатура тогава... Сега бежанците като плъзнат и заплодят дъщерите ви, ще видите какво е ислямска диктатура... За 5 лева Бойко и компания продадоха България, оставени от господаря да въртят дребните си далаверки, докато новите жители се нанасят...