Заселват села из Странджа, но не с българи, а с... бежанци

Настаняват мигрантите в изоставени сгради на погранични казарми
Обновена: 27 сеп 2016 08:02 | 27 сеп 2016 07:00,
303
Заселват села из Странджа, но не с българи, а с... бежанци
Бившите казарми в Елховско са в окаяно състояние. Снимка: bTV

Нов бежански център ще има в елховското село Бояново, потвърди кмета на селото Кръстьо Драганов.

Намеренията са той да бъде изграден в едно от трите бивши поделения на селото – на сапьорния батальон. Площта на трите казарми е общо 700 дка, а на сапьорното около 150 дка, обяснява пред "Труд" Драганов.

Той признава, че от съселяните си научил, че миналия петък областният управител на Ямбол заедно със специалисти по ВиК и електрификация огледали терена.

"Никой не ме е търсил, нито е разговарял с мен по темата за бъдещ бежански център", казва Драганов.

Той разказва, че местните обаче знаят за намерението на управляващите да докарат преселници в селото. Засега не било ясно само дали бъдещият център ще е от отворен или от затворен тип.

В Бояново живеят около 730 души. Бившите поделения отдавна са изтърбушени – отнесени са прозорците им, токът и водата са спрени.

Кметът Кръстьо Драганов казва, че подочул, че центърът няма да е в сградите, а на палатки или фургони.

"Хората не искат бежанци тук. Ще направим общоселско събрание и ако решат, ще протестираме", обяснява Драганов.

Очаква се в още странджански села, из изоставените погранични казарми, да бъдат по­­стро­­ени лагери за преселниците.

В годините на социализма военните поделения в Елхово, Грудово (днешен Средец) и Звездец бяха наричани "триъгълникът на смъртта".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България се дели на две части,РУСКА и Турска,не може само турската част да се заселва,трябва и руската.Заселете Варна,Бургас,Свети Влас,Елените Златните ,АлбенаСлънчака ,така тези хора ще си намират по лесно работа.Ето сега идва зимен сезомн,спокойно може да има лагери на Боровец и Банско за да се интегрират към зимни условия.Крият ги по задънените села,защо ? Дайте им БГ паспорти.Искам всички тарамбуки с БГ паспорти,иначе за каква интеграция ще говорим
119
0
 
15
 
! Отговори
читател преди 7 години
Б'си якото заглавие ... аааа да, идват избори. Скоро ще има заглавие - "Във всяко семество по един бежанец".
118
0
 
32
 
! Отговори
преди 7 години
Англичанина Джак, който живее от 12 години в Бояново и постоянно му идват на гости в Бояново други англичани първи ще изреве и ще се върне обратно в Англия. На него му харесва в Бояново защото е спокойно, да верно има изоставени сгради и някои къщи, но поне е спокойно. И на сбора на селото тази година беше поканил към 15 негови приятели мъже и жени от северна англия. Гледаха хората и си пиеха бирите. Като дойдат Мехдмедовците и Айшетата Джак ще стегне багажа и обратно в Англия.
117
0
 
9
 
! Отговори
За бърза интеграция, преди 7 години
в София,те така или иначе ще отидат там .Пък й в София вземат ;мъдрите;решения
116
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бойте се , ще поуправят лагера ,за да оправдаят 160 милиона, а после бежанците като получат документ заминават за Центъра на София - нали не мислите,че ще стоят в с.Бояново.Е,иначе Някой обещаваше, че няма да сме буферна зона и тн. ,ама българина помни 5 мин.
115
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ги заселят по големите градове и черноморието ,така по лесно ще се интегрират и ще си намерят работа.Варна,Бургас,София,Пловдив,слънчака,Елените,Влас,защо ще ги крият в казарми,те да не са животни?Заселваме ги в големите градове и черноморието и им даваме БГ паспорти ,трябва да се спазват правата на човека и тези хора да могат да патуват свободно,току виш Унгария на Орбан им е харесала повече
114
2
 
18
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Ако именуващите се "патриоти" НФСБ, ВМРО и Атака са наистина такива, би трябвало час по-скоро да поискат вот на недоверие към правителството поради предателската и българофобска политика с т. нар. "бежанци", но уви, с мълчанието и бездействието си те доказват, че са заедно с ГРОБ и деформаторите във властта, сътрудничат им и им съучастват. Жалка и тъжна картинка.
113
15
 
8
 
! Отговори
мохамед ефенди преди 7 години
Ааааайде стига с цивренето, става ли?Самият факт че "Бившите поделения отдавна са изтърбушени отнесени са прозорците им, токът и водата са спрени." говори достатъчно красноречиво доколко на българите пука за точно това място.Ако ви пукаше, нямаше да е разграбено.
112
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ги заселват в София, Варна, Пловдив и Бургас. В Бояново нямаме нужда от такива. Нито ще пасат овцете, нито ще пасат кравите, нито грозде ще пръскат. Само ще ядат, и ще търсят да правят зулуми.
111
2
 
10
 
! Отговори
Да се знае преди 7 години
Ако ГЕРБ и БСП имат политики които не крият ,то националистическите партии се оказаха най продажни.Без подкрепата на ВМРО,НФСБ и АТАКА ,заселването на бежанци в България би било НЕВЪЗМОЖНО
110
7
 
8
 
! Отговори
до 166 преди 7 години
АТАКА не е в коалиционното управление на ГЕРБ. АТАКА отдавна казваше за опсността от бягащите терористи но мафията под ръководството на американския посланник на бързо запуши устата на Сидеров.
109
2
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
И какво ще правят там?! Няма работа, ще ги храним, а те ще се размножават, размножават и накрая ще станат повече от нас! Мъдро! Герб си прави харакири точно преди изборите!
108
7
 
1
 
! Отговори
до 164 преди 7 години
Вярвате ли, че ще възкръстнат и ще се завърнат сред нас мъртвите ?.
107
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правителството не се състои само от ГЕРБ,не забравяйте ,че това е правителство на малцинството изградено от ГЕРБ,ВМРО,НФСБ,АТАКА и рефораматорите,не може да се обвинява само герб а баш продажните патриоти и войводи да минават сухи.Днес ще ги заселят в казарми утре в бунгала,после арабски фонд ще изкупи земите и ще им ги раздаде ,после арабска партия,арабска пролет и ново косово или анекс към Турция,друг път няма,това е по лоша бомба от беленската руска далавера
106
0
 
2
 
! Отговори
до 145 Професор преди 7 години
Ааааа, разкрихте се професоре. Издадохте се по 26 книги които сте написали. Кажете вашето мнение за женската сексуалност ?.
105
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А на бас, че ако правилно се интегрират тези хора, след 20 години запустелият район в Странджа ще е един от най-развитите икономически в България.Затова ви е гадно, не за друго. Щото сте мързеливо племе, на което му е адски удобно да тъне в мизерия и да мърмори.
104
2
 
18
 
! Отговори
жеко преди 7 години
това се нарича престъпление срещу народа си, държавна измяна, колаборация, предателство и застрашаване на националната сигурност, боко и хунтата му не виждат по далеч от мандата си, ще бягат да си харчат доларите в америка, тука ще останем ние с вас
103
2
 
35
 
! Отговори
popa преди 7 години
БЛАГОДАРИМ ВИ ГЕРБ продадохте ни за 160млн.евро !!!
102
3
 
18
 
! Отговори
аман от клишета преди 7 години
До Драги зрители Залезът на петата българска държава, не третата, ако се състои, ще засегне всички, вкл и теб. Който си мисли, че ролята му е на обикновен зяпач, ще остане доста изненадан като му опре яйцето на зад.ника.
101
2
 
9
 
! Отговори
Прасия преди 7 години
колкото повече тарамбуки толкова повече потребители на газ