Швейцария отвори у нас санаториум за стари... магарета

60 животни ще се ширят на 250 декара, 9 души ще ги гледат
28 сеп 2016 12:07,
41
Швейцария отвори у нас санаториум за стари... магарета
Снимка: Ветеринари в действие

Първият приют за магарета у нас ще бъде открит в гоцеделчевското село Баничан в четвъртък от подразделение на швейцарската организация за защита на животните "Ветеринари в действие".

"Долината на магаретата" е с площ от 250 декара. Има пасища и необходимата инфраструктура, която да приюти около 60 магарета. При нужда капацитетът на съоръжението бързо може да бъде увеличен двойно, съобщи Нова тв.

В приюта ще работят деветима гледачи, както и ветеринарен лекар, преминали курс на обучение при швейцарски специалисти.

Стремежът на "Ветеринари в действие" е да осигури дом за стари, немощни или ненужни магарета. В магарешкия санаториум вече са настанени 17 обитатели, предадени от своите собственици.

"Ветеринари в действие" има и обучен мобилен екип, който предоставя безвъзмездно грижи за около 200 магарета в региона. Единственото условие за собствениците е да не продават магарето за месо, когато то остарее, а да го предадат на приюта.

Организацията за зашита на животните е основана през 2005 г. Днес тя има клонове в Италия и България. Целта й е да оказва професионална ветеринарномедицинска помощ на животни в нужда, за които няма кой да се погрижи – бездомни, малтретирани или такива със социално слаби собственици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да съм магаре-е-е-е-е! А не да чакам 2.3 % увеличение до 1 юли следващата година. Щото от радост от огромната сума ще припаднат много пенсионери. И Москов ще се скъса от работа и желание да ги излекува...завинаги.
35
1
 
1
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
браво на швецария имат ни за магерета. или ще отварят някаква лаборатория за масово унищожаване на човечеството .нека българите да се заразяват българите са не нужни на никои. те и тека са магерета.никаква полза от българина само пречат на сащ и нато.и дърпат пари от ес.тека и тека правителството само краде и не мисли за народе си ето че бай *** стана и магаре урааааааааааааааа напред господа европейци да градим нащо вклико дело
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
кой ще им забива коловете сутрин с какви синджири или с въжета ще са коловете им ако магарето скъса синдрира кой ще е виновен все актуални въпроси на които няма кой да отговори
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами то щото всичко друго ни е наред, пенсионерите - нахранени, работещите - с високи заплати, държавата - цъфти, та връзва... да време беше и за магаретата да се погрижим. Искам и още някои неща да добавя, ама ша ми ги изтрият, така че сещайте се...
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 33Точно това си помислих и аз.250 дка. ще стигнат и за още 240 магарета от парламента, обаче гледачите ще избягат,а депутатите ще направят 60 магарета на луканки и ще ги изнесат зад граница по навик.
31
1
 
12
 
! Отговори
ЖУРНАЛИСТ преди 7 години
"Швейцария отвори у нас санаториум за стари... магарета"--- Стари магарета отвориха у нас санаториум за ... швейцарци
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Депутатите пак си осигуриха блаженни старини ;)
29
3
 
11
 
! Отговори
Дърто Магаре преди 7 години
Искам в този санаториум - има ли списъци за записване и колко време се чака?
28
1
 
10
 
! Отговори
Шегичка преди 7 години
Каква е заплатата ? Швейцарска ли е ?
27
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия магарета кат бежанците бре!
26
7
 
8
 
! Отговори
21033 преди 7 години
До Каква пародияЩом възрастните хора в България гласуват за БСП не заслучават да пренебрегваме магаретата заради тях.
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
когато работех за да плащам ток,парно,вода,данъци,.......си мислех: ех,защо не съм ***.н а сега като пенсионер си мисля : ех,да можех и да съм магаре...........
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами добра идея е, не всеки иска да си заколи служилото му вярно магаре с години. А забелязали ли сте,че все по-малко магарета се срещат по улиците, понякога си мисля,че са на изчезване
23
8
 
14
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Имам усещането, че целия свят изтрещява все повече и повече...
22
1
 
16
 
! Отговори
Човек от село преди 7 години
Като бях дете имахме магаре -Гошо.Много добродушно и работливо животно.Остаря и дядо го продаде.Новите му собственици го бяха заклали на следващата година :-( Не заслужаваше такава съдба.
21
3
 
11
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
А българите ги колят и ядът на кифтета и суджуци...скоро в България няма да остане живо магаре ...
20
3
 
3
 
! Отговори
Do 20 преди 7 години
Bg narod pravi vseki mesec zadaljitelni vnoski za pensionno i zdravno osiguriavane...s parite ot tesi fondove mogat da badat izgradeni moderni domove, hoteli, sanatoriumi i s medicinski griji za stari hora...kato investicia v polza nabg narod i sredstvo za uvelichenie na pechalbite mu...:-) mesechnite vnoski za pensionno osiguriavane na vseki bg grajdanin sa v prodaljenie na 30-40 godini v cherna bg bankova zona...:-) zasto?!:-)kakvo praviat tam?! :-)
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какви са тия многоточия в заглавието,като че не ви харесва идеята,или,че е толкова непонятна?за ваше сведение има мноого хора по света,които са ХОРА,за разлика от тая територия,в която си хвърляме животните по магистралите,в дупки,а децата по градинките голи,не е за многоточия тази новина,а за поука КАКВИ ХОРА СМЕ НИЕ.
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
веднага се размърморихте: ами бежанцитеее, ами старите хораа, а кучетатааа? Защо не отворите нещо вие вместо само да мрънкате. Или да хванете да помогнете на някой ей така е, без повод и без да печелите нищо от това???
17
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ами да вземат и малко бьлг пенсионери и клошари те сьщо имат нужда от хранаи подслон