Абонати задлъжняли с 18 млн. дългове за парно

Част от хората трябва да плащат за услуга, която не ползват
9 окт 2016 15:30, Петя Славова
57
Абонати задлъжняли с 18 млн. дългове за парно
Снимка: архив, Булфото

Над 18 милиона лева дългове за парно в навечерието на отоплителния сезон.  Хиляди абонати отиват на съд заради неплатени сметки към "Топлофикация София".

С неотчетени уреди и без изравнителна сметка остават 4 320 абонати, и то само към един от топлинните счетоводители. Причината е, че не са осигурили достъп. Още над 3 100 са без монтиран водомер или уредът им е стар и неизправен. На всички  тях ще бъдат начислени санкции, а именно служебен разход до 280 литра дневно на човек или солени сметки за топла вода, които ще плащат до следващата си изравнителна сметка.

20 на сто от абонатите на "Топлофикация" са й задлъжнели. Срещу част от тях се водят и дела – общо 7 хиляди. Една част завършват със споразумения. Така разсрочено ще бъдат платени над 18 милиона лева.

Част от хората трябва да плащат за услуга, която не ползват. Такъв е случаят с мъж, на който са начислявали такси за жилище, което не ползва. Сега дължи 10 000 лева. "Не дължа. Напротив, те ми дължат за тормоза, който извършват срещу мен", обяснява той пред Нова тв.

Мъжът е решен, че ще съди "Топлофикация" в Страсбург, които нарече "рекетьор".

От "Топлофикация София" вече са в готовност да пуснат парното, ако в три последователни дни средната температура е 12 градуса и предстои трайно застудяване.

Детски градини, училища, болници и битови абонати могат да заявят и по-ранно пускане на отоплението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
Ицо преди 7 години
Те половината от тези пари и топлофикация не знае за какво са начислени.....аз не познавам човек който да знае какво точно плаща за отопление и подгряване на водата
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Узаконени обирджии, само за тях не важи 3 годишна давност, като се има предвид, че нито 1 цифра в техните измислени сметки не е законна.Те ни дължат 18 млн.А вие престанете с дрънканици за соца, когато се реши той да не съществува той спря да съществува, оная бутафория се смени с друга. Никога Бг не е била самостоятелна държава, един цирк се сменя с друг. За овцете все същото нищо
53
2
 
4
 
! Отговори
Бахти мизерията преди 7 години
До ОбирджииАбе баце,гурлите сутрин барем ,не ги ли разтривате бе ***
52
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
RUSIYA DAVA I NAKRAYA, VSICHKO VSIMA.
51
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 49 НЕ ГИ РАЗБИРАШ ТИЯ РАБОТИ БЕШЕ НА СИМВОЛИЧНА ЦЕНА. ЗАЩОТО И ЗАПЛАТИТЕ НИ БЯХА СИМВОЛИЧНИ. Московските КАДРОВИЦИ В ИНТЕРПРОГРАМА - КОМИТЕТА ПО ПЛАНИРАНЕ НА НАРОДНОТО СТОПАНСТВО ДЕБНЕХА ЗА МЕСЕЧНИТЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ НА МАСИТЕ.
50
8
 
6
 
! Отговори
Соца...соца...соца преди 7 години
Ама тогава СССР ни отпускаше заеми, после ги опрощаваше. Отделно, 600 милиона годишно от чичко Брежнев.Съвсем друг е въпросът как се отразяваше на икономиката ни това,че СССР изкупуваше и негодните за нищо стоки,които произвеждахме, а благодарение на подарените пари поддържахме сума ти заводи, работещи на загуба, а всеки некадърник знаеше, че няма да остане безработен, защото законът повелява всеки да е абониран за заплата.Така станахме мързеливи и неконкурентноспособни.Това беше "ситият" соц
49
5
 
3
 
! Отговори
До 49 преди 7 години
То и сега е на символична цена - виж колко струва централно отопление във Виена - , а това че киснеш по форумите и караш на социални (разбирай капейка на пост) си е твой проблем.
48
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен48ПРИ СОЦА ПАРНОТО БЕ НА СИМВОЛИЧНИ ЦЕНИ И ЗА НИКОГО НЕ БЕ ПРОБЛЕМ ДА ГО ПЛАТИ КАКТО И ТОКА,БЕНЗИНА,ПОЧИВКА 14ДНИ НА МОРЕ.
47
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе що не се отказвахте от парно по времето на соца? *** тогава не смеехте да пръднете без повелята на Партията.
46
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 46 ЩО ЗА ФИРМА Е ТОПЛОФИКАЦИЯ ДА ИМА ЗАГУБИ И ДА ПЛАЧЕ НЯКОИ ДА И ГИ ПОКРИВА. ТЯ Е КАТО ВСИЧКИ ФИРМИ ПО ТЪРГОВСКИЯ ЗАКОН. И КАТО ДРУГИТЕ ДА СИ ПОЕМА РИСКА И ДА СЕ РЕФОРМИРА. ИЛИ ПРЕВАТИЗИРА. ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ ЗА ГЕНЕЗИС И ТЕРМОДИНАМИКА В ТОПЛООТДАВАНЕТО.,КАКТО И ЗА РЕЛЕВАНТНОТО ОТЧИТАНЕ НА ТЕМПЕРАТУРА НА ВХОДА И ЗХОДА
45
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самия факт, че си купвате жилище в топлофицирана сграда показва , че услугата е поискана - само комунист може да оспорва законите на термодинамиката!
44
2
 
8
 
! Отговори
До 42 преди 7 години
Гобленът го закачих по трудно от радиаторите, които махнах през лятото заради ремонт. Трудни са старите чугунени радиатори, защото много тежат, докато новите са елементарни за махане и слагане.
43
5
 
11
 
! Отговори
ПАЯК преди 7 години
В БЪЛГАРИЯ ПРИНУЖДАВАТ ХОРАТА ДА ПЛАЩАТ ЗА УСЛУГА КОЯТО НЕ СА ПОЖЕЛАЛИ И НЕ СА ПОЛЗВАЛИ.ТОВА СЕ СЛУЧВА ЗАЩОТО ТОПЛОФИКАЦИЯ СИ ПЛАЩА ЩЕДРО НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПОСЛЕДНИТЕ 26Г. И РЕКЕТИРА БЕЗ ПРОБЛЕМ НАСЕЛЕНИЕТО.АЗ ЛИЧНО СИ ПРОДАДОХ АПАРТАМЕНТА КОИТО НЕ ПОЛЗВАХ СЛЕД СМЪРТА НА МАИКА МИ.ПРЕСТЪПНИЯТ ВРАЧАНСКИ СЪД МЕ ОСЪДИ ДА ПЛАТЯ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ НАД 4,000ЛВ. БЕЗ ДА СЪМ ЖЕЛАЛ И ПОЛЗВА; УСЛУГАТА ИМ.С УДОВОЛСТВИЕ БИХ РАЗСТРЕЛЯЛ ТОЗИ ПРЕСТЪПЕН СЪД.
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАШТА КАКА ВЕСКА СУПЕР АКТИВИСКА - КОМУНИСТКА .РЕШИ ПРОБЛЕМА, КАТО ПИСА ДО ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ И ТОЙ УДАРИ ЕДИН БОНУС ОТ 5 ХИЛ.
41
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДО 40 ЗАКАЧАНЕ И ОТКАЧАНЕ НА РАДИАТОР ...... Не е КАТО ДА ЗАКАЧИШ ГОБЛЕНА ОТ СТЕНАТА.
40
2
 
5
 
! Отговори
хейтър тролев преди 7 години
Преди години имах две колежки на квартира на първия етаж и зимата беше невероятна жега, защото едни бая дебели тръби от парното минават през банята и въпреки, че нямат радиатори се налагаше да плащат.
39
2
 
10
 
! Отговори
Топло преди 7 години
Парното се краде поголовно навсякъде в страната.Зашо?Защото топлофикациите не ги интерисува а само гледат да си приберат парите.ЗАКОН ! Отказал се от парно - сваляне на радиаторите,заваряване на тапите към щранга и пломбиране на щранга .Проверка всеки месец на отказалите се.Ползвашите - пломбирани ли са щранговете??? Не са нали.И тарикатите разкачат радиатори с отчитащи устройства и прикачват най често алуминиеви панели към системата.Е не е луд тое дето яде от общата баница нали....
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що аз не задлъжнея на топлофикация.За мен няма дърва на изплащане въглища на разсрочено имаш ли пари има топло няма ли пари мръзнеш. За къща 2 етажа по 80 кв за един сезон 10 куб.дърва по 80 лв.и въглища 6 тона по 300 лв 2600 за сезон по 1300 на етаж за 6 студени месеца по 200 лв..и чистенене,палене,цепене,хамалогия
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТИЯ 18 МИЛ. ДА СЕ ПЛАТЯТ ОТ "ТРОЯНСКИ КОН" Р. ОВЧ. Той ПОДВЕДЕ ЕНЕРГЕТИКАТА .
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Топлофикация с метода по изчисление на загубите си. БИЕ "МРЪСНИТЕ" КАПИТАЛИСТИ В ЕВРОПА И САЩ.