Пазарджиклийска мечта: Саниран блок, безплатно!

Министър Павлова поздрави хората за смелостта да не слушат клевети
25 окт 2016 20:20,
66

Снимка: МРРБ

Строителният министър Лиляна Павлова откри един от най-големите жилищни блокове, обновен по националната програма за саниране – блок №25 в пазарджишкия кв. "Изток".

Той е с разгъната площ от над 13 хил. кв. м, него живеят 170 семейства. Близо 3 млн. лева е инвестицията от бюджета по програмата, с които са монтирани външна изолация на стените, нова дограма, поставена е топлоизолация по подовете, топлоизолация и хидроизолация по покрива, обновени са и общите части, съобщиха от регионалното министерство.

Още по темата

Над 3600 жилищни блока в страната имат готовност за сключване на договори за саниране по националната програма, а по 2000 сгради тече реална дейност, обобщи Павлова. Тя благодари на жителите на санирания блок за смелостта да се доверят на програмата и да не обръщат внимание на клеветите по неин адрес.

"Благодаря Ви за вниманието, благодаря за смелостта. Вие бяхте първият блок в Пазарджик, подал документи по програмата, с което показахте, че сте най-смелите и успешните, защото не повярвахте на грозните инсинуации, на лъжите, а видяхте, че програмата е за хората", каза им министърът.

Тя припомни, че кабинетът стартира Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради с идеята, че това е най-голямата директна социална политика.

Според Павлова след въвеждането на мерките за енергийна ефективност разходите за отопление ще паднат с около 40-50%. Тя увери и че програмата за саниране ще продължи.

"Мога да гарантирам от името на правителството, че програмата продължава безплатно, затова не слушайте манипулации, никой няма да ви вземе апартаментите, никой няма да Ви сложи радиоактивна дограма, данъците няма да се увеличават. Програмата остава безплатна до 2018 г.", категорична бе тя. 

Освен в Пазарджик, днес бяха открити и още две санирани сгради, които са се намират в град Гоце Делчев. На церемонията присъства заместник-министър Николай Нанков, съобщиха още от МРРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не прочетох за инсталациите (електрическа, водопровод, парно). Колко пари са дадени за проекти и на кого, като няма никакъв , да прибавим и за изследване на здравината. Да вземе някой да сравни какво е отчетено и какво направено. За предишни блокове обитатели казаха, че вътре нищо не е ремонтирано. Течове, претоварени и повредени кабели ? Само пожар им липсва в тази химия, ще се изтровят.А по закон държавата няма право да облагодетелства едни за сметка на други, кои проекти са САМО с европари?
14
11
 
26
 
! Отговори
хаха преди 7 години
Това е сиренцето в капана. Безплатно е. Това са първите блокове и никой не ги закача. Но когато хората налапат здраво въдицата тогава капанът ще щракне и влезлите в него ще завият на умряло, ама няма да има кой да им помогне. Тогава сиренцето ще им се види хем горчиво, хем солено. Тези единични блокове и витите хора покрай тях са само примамката. Чака се навалицата, та когато почнат отнеманията на апартаментите да не се забелязва. Отнемането ще е по закона, който не е могъл да се откупи.
13
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иначе това за радиоактивната дограма е вярно. Гербаджийски фирми я внасят на безценица от Украйна.
12
4
 
12
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
до 12 анонименЕ па останалите са за изборите иначе нЕма сухо.
11
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Мога да гарантирам от името на правителството, че програмата продължава безплатно, затова не слушайте манипулации, никой няма да ви вземе апартаментите, никой няма да Ви сложи радиоактивна дограма, данъците няма да се увеличават. Програмата остава безплатна до 2018 г.", категорична бе тя."Свинетка Павлова на среща с районните кметове към Столична община 2015г.: - "След като блoковете бъдат санирани, обитателите им ще плащат повече пари за данък върху имота, както и по висока такса "смет"
10
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха, 3 милиона значи вика Свинефермата.Ами то този стирипор и евтината боя са максимум 15-20 хил.лв.И още толкова за труд на манХовците.Та питам - къде са останалите 2 960 000 лв.
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам нещо плакатите с надпис ГЕРБ. Сигурно са ги прибрали във входа.
8
7
 
21
 
! Отговори
Спестили преди 7 години
Спестили са си дограмата и са налепили само стириопора с малко боя отгоре! Къде са другите пари???
7
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе само толкова гербадии ли успяхте да съберета за снимката.Ми то както е тръгнало жената-мъж няма да събере и 10 % на изборите.
6
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама много крив тоя блок бе. Чудя се ще изкара ли зимата.Чудя се също и колко пари откраднаха пак герберастките крадци.
5
19
 
7
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До браво. Прав си и затова народа тачи Бойко и гласува за него.Изключителна работоспособност и завидна харизма.За момнта няма по-добър от него.Да и жив и здрав .
4
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да попитам - това не е ли предизборна агитация с ДЪРЖАВНИ ПАРИ.Защото тези пари не са нито на Свинетка, нито на тлъстия й шеф.ТОВА СА НАШИ ПАРИ - НА БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ.
3
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тя благодари на жителите на санирания блок за смелостта да се доверят на програмата и да не обръщат внимание на клеветите по неин адрес."Кои клевети? Че санирането е безплатно за собствениците, но го плащаме всички ние защото срокът на европрограмата отдавна изтече?
2
7
 
32
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тия съвсем изтрещяха за всеки боядисан стиропор ли ще я показвате безплатен обяд нЕма още ли не са разбрали.
1
34
 
10
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво на правителството и лично на г-жа Павлова и на министър-председателя генерал Борисов!Вижда се как те работят изцяло в полза на народа и как всички клевети срещу тях се оказват без покритие.Браво!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe