Ефектът "Харманли": Търново каза "Не" на бежанците

Общинарите с декларация, решението не подлежи на обсъждане
24 ное 2016 19:55,
37
Ефектът "Харманли": Търново каза "Не" на бежанците
Снимка: Булфото, архив

Община Велико Търново в никакъв случай и при никакви обстоятелства няма да приеме бежанци и този въпрос изобщо не подлежи на коментар. Всичко останало са спекулации, за да се внася напрежение и популизъм, заяви пред общинския съвет на старопрестолния град главният секретар на общината Мина Илиева.

Малко по-късно съветниците гласуваха и декларация против изграждането на бежански центрове от отворен и затворен тип и заселване на нелегални мигранти във Великотърновско. Текстът на документа бе внесен от групата на ВМРО, съобщава "24 часа". 

"Съществува реална възможност Германия, която изпитва най-силно имигрантския натикс, да изиска от България да приеме обратно тези, които са регистрирани първоначално на наша територия. На този фон съвсем не е случайно и скорошното изказване на вицепремиера в оставка Румяна Бъчварова, че общините трябва да вземат решение дали да заселват мигранти на своя територия, кто недвусмислено бе изтъкнато, че това трябва да става в обезлюдяващи се райони на страната", се посочва в мотивите на декларацията.

"Считаме, че Община Велико Търново и България не бива да стават потърпевши от политиката на криворазбрана солидарност и на късно осъзнати грешни решения от Брюксел по отношение на мигрантската криза в Европа" каза Николай Цонев от групата на ВМРО.

"Мислим, че не е времето да се решават чужди проблеми преди да е структурирана изцяло интеграционната политика по отношение на нашите малцинства и българската диаспора", коментира Нейчо Генчев от ГЕРБ.

Той определи като странни изказванията, че В.Търново, заедно с община Кърджали, ще са първите, в които ще бъдат настанени имигранти с цел решаване на демографския проблем. Той цитира данни от проучване на Националния статистически институт и Евростат, според които Велико Търново е сред трите ареала с най-добър миграционен прираст. Той е от най-младите градове в страната със средна възраст на жителите му 38.9 години, на първите места по раждаемост, два пъти Старата столица е посочвана за най-добро място за живеене, отбеляза Генчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Margarita преди 7 години
До Загора Преди да правите глупави изказвания си направете труда да се запознаете с населението на градовете в България!!!
21
2
 
0
 
! Отговори
Я тихо преди 7 години
Защо във София? Много сте нагли нещо!
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Съществува реална възможност Германия, която изпитва най-силно имигрантския натикс, да изиска от България да приеме обратно тези"България не е канила никого! Щом Германия не ги иска, да си вървят откъдето са дошли!А Бъчварова се надявам някой ден да бъде изправена пред съда и да си понесе последствията от продажната си политика и разсипването на управляваното от нея ведомство.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бзъжанцити си палят космити ?Ми тва не е новина бре .Моа са фана на бас че това е тренировка за нападение на талибаните от вътре .И като ги пусне и Турция в БГ ще ни изтрепят за 5 дни .
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така ще си караме , докато Бате върши работата на Кака . А тя нали нищо не разбира и не знае се е свряла в миша дупка докато мине лошото и пак ще си запее което може .Пълно лунно затъмнение .Хората искат да знаят кога ще изчистите *** от диваците .Къде се скри *** , хубавице ? Положението май не е спокойно вече .
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчварова - дисциплинарно Уволнена и то веднага
16
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквара *** иска гражданска война у нас ли? Не разбира ли това подобие на човек, тези *** не стават за нищо. Това са ислямисти дошли да налагат исляма и да завладяват. Как се чувстват тези които гладуваха за него, тези които викаха, давай Бойко, мачкай комунизите. А той иска да смачка България заедно със слепците които го превъзнасяха. Как сте герберуги? За да помогнете на Титана на мисълта вземете пи 5-6 амуджи удома и си ги гледайте. Дайте им по някоя дъщеря за да не случаят.
15
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Велико Търново!
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЩЕ ГИ ПРАЩАТ В ГАБРОВО, ВЕЧЕ СТЯГАТ ГОЛЕМИТЕ СГРАДИ НА ТЕКСКТИЛНИЯ ТЕХНИКУМ И ОБЩЕЖИТИЕТО НАД КАРТАЛ, КАКТО И ДЕСЕТЕТАЖНИЯ ХОТЕЛ ЯНТРА.
13
0
 
31
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Блазе им на великотърновци - имат си военно у-ще с младежи, готвени за бой.
12
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Търновци, SORYY,но какво искате или не, няма значениещом германците обявяват колко нашественика ще приемат,ако издрапат до тях.там е заровено кучето те ще идват за да стигнат....гадна работа,идват тъмни времена за трепане на предатели
11
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАСЕЛВАЙТЕ СИ ГИ В СОФИЯТА МАА ВИ МЪР ШИ!В ТЪРНОВСКО НЕ ЩЕМ ПОВЕЧЕ МИН ГЯНЦИ!
10
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха, бежанците нагледно показаха как се отстояват права. Българинът с робската психика не на третия ден, ами и на третата година няма да си и помисли да роптае ако го заключат някъде както тези бежанци.
9
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жандармерия е нахлула в лагера в Харманли преди малко, според Блиц, защото онези вътре продължават да чупят и палят.
8
38
 
5
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Царевец е идеален за бежански център от затворен тип....
7
3
 
23
 
! Отговори
outlaw преди 7 години
До nemecaкакво да гледат , нали се видя в БГ да останат само чалгапевиците и псевдобизнесмените, това е целта. Даже приветствам да приемат повече бежанци , защото ако нас ни е страх от МВРТО бежанците не ги е евала. А и полицията да си заслужат заплатите , стига само със слънчогледа, добър дем старшина пръдльов карате с 50 лв в час , айде яж ся камъни ранно пенсиониране
6
26
 
8
 
! Отговори
outlaw преди 7 години
независимо дали са прави да бунтува или не те се опълчват на системата , а ние Българите, не смеем знаете ли колко бесчинства станаха от политиците и за колко години напред ни затриха РУМЕН ОВЧАРОВ ББ , СТАНИШЕВ АГЕНТ ГОЦЕ, знаете ли колко пари имат в банковите си сметки , а вие седите и се сърдите че бежанците се бунтуват , това е бунт срещу мизерията, ане да сиирджиствате, Динко с АТВ-то те зи като нвего ги обират по границите не са никакво патриоти
5
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама какво се чудите, хората показват на гледно как се прави когато не си доволен защо 25 години търпим невидимата или видимата ръка на крадливте политици ми и ние да бяхме излезнали и сега да взимаме по 2000 лева, в БГ ,а не да мием чинии и да чакаме да паднат взите за Канада
4
0
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май става мазало в момента в Харманли.Пълно информационно затъмнение. Няма ли някой от Харманли да пише какво става?
3
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България казваНе на бежанците.Да си ходят у тях.