Шефът на НСО лично поискал скъпите джипове на горските

Бойко Борисов подкара един от джиповете, но разпореди да се върнат
Обновена: 2 дек 2016 10:53 | 2 дек 2016 10:34,
120
Шефът на НСО лично поискал скъпите джипове на горските
Снимка: Тойота

Началникът на НСО сам поискал новите джипове на горските стопанства да се използват от службата за охрана. За целта написал писмо с предложение.

Още по темата
Три от скъпите возила, купени през декември миналата година, вече се използват от НСО вместо за ловни цели, съобщава bTV.

Миналата година заявката за джиповете дойде от 4 горски стопанства - Благоевград, Смолян, Сливен и Габрово. Реално се сключват 3 сделки, тъй като обществената поръчка  в Габрово се проваля. Останалите три стопанства обаче купуват джипове по 200 000 лв. всеки и ги предоставят чрез договор на Националната служба за охрана.

Миналата година директорите на горските стопанства обясниха, че покупката на такива луксозни коли се налага, тъй като в България на ловен туризъм идвали шейхове, които оставяли стотици хиляди левове в страната ни.

Днес обаче директорите обясняват, че джиповете изпълняват държавни задачи по предназначение - държавна работа. Единият от джиповете дори лично премиерът в оставка Бойко Борисов подкара при посещение в Луковит.

Според зам. министъра на земеделието Георги Костов обаче няма нищо нередно. Държавните горски предприятия са държавни, собствеността им е такава, обясни той и посочи, че 25 коли на горските стопанства охраняват границата ни с Турция от бежанци.

Има и други автомобили, предоставени на МВР, на пожарните служби, дадена е техника на манастира в Атон, разказа Костов. Той обясни, че през ноември 2016 г. НСО е поискало джиповете да бъдат подарени от Министернтвото на земеделието на службата във връзка с председателството на България на ЕС през 2018 г. За председателството България ще трябва да има 28 комплекта луксозни и бронирани коли, каза Костов.

Тази сутрин пък стана ясно, че Бойко Борисов, който също седна зад волана на скъпите возила, е поискал НСО да върнат джиповете на стопанствата.

От Министерски съвет напомнят, че за охраната и транспорта на премиера отговаря НСО и по преценка на службата министър-председателят и екипът му са ползвали превозните средства при командировки извън столицата. Автомобилите са използвани също и за нуждите на чужди държавни и правителствени ръководители при посещенията им в страната, както и за обиколките по границата и бежанските центрове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното беше да се харчат пари на поразия и да се трупат милиарди заеми за крадене.Това е герберастията.
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко Тиква Проста пак ни лук ял, ни волан от Тойота мирисал....Оная наглотия Десислава Танева е за прокурор!!!!! И то още преди година, когато сключи тази далавера1!!
23
11
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
*** кръв повръща... - пари и джип не връща... - браво Бойко... - браво без кавички...
22
1
 
25
 
! Отговори
Това е преди 7 години
Когато властта е слаба и тоталитарна тя се обгражда от народа с пазачи,скъпи коли и пр.НСО постепено се превръща в мразеното от демократите УБО.
21
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българина както винаги си трае, търпи си и все някой трябва да го ръчка... то и за това едно време не сме се освободили сами ... все някой е трябвало да ходи да ви ръчка да направите нещо и да се организирате защото сте калпаво племе. Това е истината.
20
0
 
20
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Като ви управляват прости селяни ще ви въртят селски номера а вие ще цъкате по селски с език и ще си кърпите потурите още 1300години...
19
15
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Ако това действие е популизъм... - пожелавам на всички партии такъв популизъм... - за първа пролет предсказанието на Пената ще се сбъдне - Борис три - трето правителство на Борисов...
18
0
 
33
 
! Отговори
Таню преди 7 години
Селяния до шия... А глупавият Холандски премиер Рюте оди с раздрънканото колело на пазар, оти са геюве и бедняци. Мат'реяле!
17
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутрата си остава винаги мутра, за него са важни - черният джип, анцунг, простотията, рекета, контрабандата, кражбите и арогантност.Срам за България министър председателят и да отговаря на горните критерии , но е факт.Затова сме на това дередже, но по лошото е че продава интересите на държавата на "началниците си" бившите сикаджии и олигарси.Време е този *** да бъде изхвърлен защото замириса много.
16
0
 
6
 
! Отговори
desislav.ralchev преди 7 години
Луковит!!!
15
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка година увеличават бюджета на търтеите от НСО. Защо? С тези милиони знаете ли, че ще се ремонтират всички спортни салони в училищата и ще се построят там където няма. Колко болни дечица ще се излекуват вместо да чакат онзи мехур Пилосов да мръдне дебелия си г.з да се смили и не краде от парите. А за 10 години бюджет на НСО ще се подобри инфраструктурата на 20 малки градове, канализация, водопровод и газ. Да си отива Мутрьо защото царуването му уби България.
14
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИНО СЪБУДИ СА ВЕ ТВОЙТА МААААМА
13
0
 
27
 
! Отговори
Бивш Гербер преди 7 години
НСО си е изхарчило увеличения бюджет за прищявките на Боко.Но Боко няма скъпо возило !!! Как Боко да има скъпо возило? Ето как! Горското има едни кинти заделени .Има и основателна причина да ги изхарчи.Идват Милярдери ловци! Да ги глезим Аууу .Горското купува колите под този предлог и ги дава на Боко да си вози Милярдерския *** на гърба на нас !!! Пак не са излъгали от Горското.Милярдер се вози!!!!!
12
1
 
36
 
! Отговори
Провеждат ГЕНОЦИД преди 7 години
Над 4 000 000 нямат доходи за оцеляване..Над 2 000 000 нямат никакви доходи ..Тия Все Джиповете им тесни
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 5Ами да си купят от бюджета на НСО!!!!! Или хем имат бюджет, ХЕМ ВСИЧКО ОСТАНАЛО В ДЪРЖАВАТА Е ТЯХНО!!!!! ЗАЩО ГО ПРАВЯТ ТОГАВА ТОЗИ БЮДЖЕТ!!! ЗА ПАРЛАМА????? ХАЙДЕ ХОЛАН!
10
16
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
*** кръв повръща... - пари джип не връща... - браво Бойко... - браво без кавички...
9
0
 
33
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Първо изниква въпроса защо са им на горските такива скъпи джипове ?После идва и въпросът как досега на властимащите не им направи впечатление, че се возят в скъпи джипове собственост на друго ведомство, а сега, когато се зададоха избори се сетиха за това ?
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата работел за благото на държавата? ХАХАХА! Вземи се гръмни бе, Леш!
7
0
 
13
 
! Отговори
Китов преди 7 години
Видими резултати.
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво се чудите, Тиквара превърна България в бащиния. Нали не плаща от джоба си, а кога ли някога е плащал? Брули държавата, краде от всичко, всеки чу плаща за да може поне малко да работи. За какво ни е онзи гюм Цацаров? Аааа, те са си приятели, защо да си създават неприятности. Защо Тиквара харчи милиони на година за охрана?Да си плаща той, защи ние от данъците и ДДС то?Ще гласувам за този премиер който премахне този *** НСО!Защо Цецка Комунистката има охрана?Кой заплашва това нищожество?