Шефът на НСО лично поискал скъпите джипове на горските

Бойко Борисов подкара един от джиповете, но разпореди да се върнат
Обновена: 2 дек 2016 10:53 | 2 дек 2016 10:34,
120
Шефът на НСО лично поискал скъпите джипове на горските
Снимка: Тойота

Началникът на НСО сам поискал новите джипове на горските стопанства да се използват от службата за охрана. За целта написал писмо с предложение.

Още по темата
Три от скъпите возила, купени през декември миналата година, вече се използват от НСО вместо за ловни цели, съобщава bTV.

Миналата година заявката за джиповете дойде от 4 горски стопанства - Благоевград, Смолян, Сливен и Габрово. Реално се сключват 3 сделки, тъй като обществената поръчка  в Габрово се проваля. Останалите три стопанства обаче купуват джипове по 200 000 лв. всеки и ги предоставят чрез договор на Националната служба за охрана.

Миналата година директорите на горските стопанства обясниха, че покупката на такива луксозни коли се налага, тъй като в България на ловен туризъм идвали шейхове, които оставяли стотици хиляди левове в страната ни.

Днес обаче директорите обясняват, че джиповете изпълняват държавни задачи по предназначение - държавна работа. Единият от джиповете дори лично премиерът в оставка Бойко Борисов подкара при посещение в Луковит.

Според зам. министъра на земеделието Георги Костов обаче няма нищо нередно. Държавните горски предприятия са държавни, собствеността им е такава, обясни той и посочи, че 25 коли на горските стопанства охраняват границата ни с Турция от бежанци.

Има и други автомобили, предоставени на МВР, на пожарните служби, дадена е техника на манастира в Атон, разказа Костов. Той обясни, че през ноември 2016 г. НСО е поискало джиповете да бъдат подарени от Министернтвото на земеделието на службата във връзка с председателството на България на ЕС през 2018 г. За председателството България ще трябва да има 28 комплекта луксозни и бронирани коли, каза Костов.

Тази сутрин пък стана ясно, че Бойко Борисов, който също седна зад волана на скъпите возила, е поискал НСО да върнат джиповете на стопанствата.

От Министерски съвет напомнят, че за охраната и транспорта на премиера отговаря НСО и по преценка на службата министър-председателят и екипът му са ползвали превозните средства при командировки извън столицата. Автомобилите са използвани също и за нуждите на чужди държавни и правителствени ръководители при посещенията им в страната, както и за обиколките по границата и бежанските центрове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз до колкото си спомням, тази министарка... беше казала, че с тези джипове някакви шейхове щели да идват на лов в България.... българино събуди са ве твойта мааама...
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Забравил си да сложиш кавичките на "браво"......
3
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи,Славчо наш може да кара такива щото бил частник,а хора ,който работят за благото на държавата не може!Сигурно Тошко сценаристчето, му дава парите мажоритарно в два тура!
2
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Мутроландия явно се изненадаха много от победата на Тръмп и неговите изказвания какво ще прави като встъпи в длъжност.Мутрите от гроб бяха обърнали държавата на бащиния-храчиш по Русия и Меркел и Обама си затваряха очите за кражбите.Това ще се промени сега-дано родоотстъпниците влязат по затворите!
1
1
 
37
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Шефа на НСО е пряко подчинен на Президента.Росенчо от своя страна е пряко подчинен на Бойко.Като се има из предвид че лично същия кара скъпите коли е ясно кой ги е поискал от Горското за лично облагодетелстване.Това се е наложило защото НСО си е профукато бюджета за други прищявки на Боко!!!