Тероризъм в България? Няма данни за такива заплахи!

Изграждаме три площадки за бежанците, може да им сложим и фургони
6 дек 2016 09:00, Екип на Dnes.bg
85
Тероризъм в България? Няма данни за такива заплахи!
Снимка: архив, Булфото

"Няма потвърждение за терористична заплаха в България. Няма доказателства за наличието на такава заплаха. Има лица, които разпространяват такава информация. Службите работят и всяка една информация се проверява", обяви вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова.

"Имаме информация, че в част от чуждите медии, се разпространява информация, че на територията на България може да се извърши атентат във връзка със събитията в Харманли, но няма доказателства, които потвърждават такава реална опасност", категорична беше тя.

Още по темата

На въпрос къде са местата, където ще бъдат настанявани още бежанци и колко бежански лагера ще бъдат изградени Бъчварова съобщи, че страната ни е поискала средства за изграждането на три площадки, които да се използват в кризисни ситуации и където да се сложат фургони или палатки.

"Това е мярка, която всяка една държава е длъжна да предприеме. Ние не можем да си затворим очите и да не правим нищо приложение, че международната обстановка се усложнява", заяви вътрешният министър в оставка пред Нова тв.

Тя беше категорична, че в бежанските центрове има условия и процедури, които се спазват, за да има контрол над бежанците. Бъчварова заяви, че това е начинът, защото в притивен случай чужденците спокойно ще се разхождат из улиците.

"Искахме да направим такава площадка в Бояново, но бяхме възпрепятствани от протести, водени от депутати на БСП", допълни тя.

"Информацията, че площадките ще са седем, е невярна. Поискали сме средства само за три площадки", категорична беше Бъчварова. Тя уточни, че на всяка една от тях ще има относително малък брой бежанци – 200-300 човека.

Едно от местата е бивша застава на гранична полиция, което не се намира в населено място. То е близо до Лесово, но няма да създаде притеснение за гражданите.

Бъчварова коментира и случая, при който съдът в Атина отказа да върне на Турция трима военни, след като бяха подгонени от Ердоган. Съдът е отказал да ги върне с мотива, че не може да им се гарантира справедлив процес, докато България без съд върна на Турция "гюленисти".

"Това е решение на гръцкия съд не мога да го коментирам. Но процедурите по екстрадация са свързани с други условия, различни от тези, които действахме".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
13
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Да създадем инициативна група и когато 10-15 хиляди души потвърдят своето присъствие, излизаме и ги почваме. Убеден съм, че с примера си ще заразим и други, и няма да отстъпваме, докато не победим. Ако трябва ще се въртим на смени, така че пред Олигархичното събрание винаги да има поне 10 хил. души. Друго спасение няма. Напротив, ще става все по-зле и по-страшно, бъдете сигурни в това.Да действаме!
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ли не се прави, за да се отклони вниманието на електоралните единици от триото "Боци-Цаци-Шиши"
44
0
 
23
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Армията и МВР бяха унищожени от най - успешните според Бойко министри. Спете спокойни. Никога в българската история тези институции не са имали по слаби министри.
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа с тази политика да прибира всякаква муслиманска га-дост се самоубива. Но защо искат и нас да затрият? 500 години муслимански амуджи са ни спряли развитието. И да заселваме нови които са си още във феодализма, агресивни и мръсни, не в ли затриване на Хрустиянството и Славянството? Защо Плювналиев не избере Служебен кабинет, поне тези *** на пържени лелки да не виждаме повече? И тази сутрин пи НОВА, защо протестирали хората, кой им дал плакатите?? Всички ли журналисти са платени?
42
0
 
29
 
! Отговори
Позор преди 7 години
Как е могло това лице да е министър на такова важно министерство,та тя е не адекватна и некадърна пуска разни слухове и плаши хората просто нямам думи това е подигравка с хората.
41
0
 
20
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
На престъпниците във властта трябва да им бъдат поставени следните задачи, които трябва да бъдат изпълнени в едномесечен срок. 1. От 1-ви януари минималната пенсия да стане 300 лв., а минималната заплата 500 лв. През юни месец ново преизчисление и приравняване на доходите ни с минималните за ЕС. Щом в Македония може мин. пенсия да бъде 206 евро, значи и у нас може.2. Незабавно експулсиране на нелегалните нашественици /афганистанци, пакистанци и др./ от страната и затваряне на границата.
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчвата и Тиквата ще ни опазят от атентати...
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, те това е, вместо премиер да си имаме Падишах Бойко. За да е един петел сред много квачки, нацвъка разни бабки за министри, те слушкат ли слушкат,нищо не разбират но вечер пържат филийки на Фнучетата и им плетат терлички.Тази бабка си е подигравка с цялото МВР,независимо, че с годините това министерство запада поради липса на професионалисти. Само като чуете гл.с-р Костов как се мъчи да каже едно смислено изречение, кои са зам.министрите трябва да стане ясно, стане ли нещо да разчитаме на нас
38
0
 
17
 
! Отговори
шут преди 7 години
Тази добре ли е с кръвното?Вчера обявява в ефира ,че имало опасност от атентати ,а днес нямало такава опасност?
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
полицайте и службите трябва да бъдат разследвани и съдени по бързата процедура, плюс бърз разстрел за подпомагане унищожаването на републиката!!
36
0
 
22
 
! Отговори
Родолюбец преди 7 години
Едно трябва да ни е ясно, братя и сестри: СВОБОДАТА ДАРОМ НЕ СЕ ДАВА!С псуване по форумите и във фейса няма нищо да променим, трябват реални и незабавни действия, в противен случай ще ставе все по-страшно и по-зле.При положение, че България е над 7 млн., толкова ли не можем да се организираме и да излезем 10, 15, 20 хиляди души пред Олигархичното събрание и да наритаме веднъж завинаги националните предатели в Анадола?! Първо ще им поставим конкретни задачи, и ако не ги изпълнят, ще ги изметем
35
0
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Бъчварова, казваш то ще се чуе като гръмне. Дотогава няма опасност, нали ? :)
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То ако нямаше затъмнение щеше да научиш още доста неща. Например какво стоварват американците в базите си у нас.
33
0
 
11
 
! Отговори
до 34 преди 7 години
Борисов самичък си ги (го) сложи ;)
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То е ясно, че от тези управляващи освен проблеми и глупости не можем да очакваме. Нека поне медиите имат милост към нас и да им сложат едно пълно затъмнение. Все пак, Коледа наближава - дайте почивка и възможност на хората да не загубят апетита си!
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом народа не се бунтува, значи всичко е наред! Да строят бежански центрове, в България могат да се приемат до 3 милиона бежанци, пък ЕС ще праща парички за обгрижването им! А ако остане някой еврак, ще има и за властта!
30
0
 
24
 
! Отговори
Въртикапаков преди 7 години
Добре де, нали вчера имаше! Как така за едно денонощие изчезна? Тази объркана женица защо не си стои у дома и да бърка миш-маши на домочадието си, ами я разкарват като мечка по разни телевизии! Въобще работа за жена ли е да се бърка в политиката? Всяка сутрин за добро утро ми показват някое тъпо и агресивно женище, което се опиянява от красноречието си, реди, реди едни приказки на които и тя не вярва! По-зле са и от най-омразните политици мъже! АРЕ ЧИБА!
29
0
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Е той Борисов не успя да си опази задния двор от кмета на Симитли, вие искате границата да се пази, е няма как да стане.Хубавото е, че Баце пак ще го галят в Брюксел по празната тиква и ще му вика Меркел "Конграджулейшънс БОРИСОВ"
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази дето Борисов я сложи за министър на МВР е безочлива подигравка и гавра с всеки служител в МВР и българските граждани, които плащат от джоба си за сигурност.Срамота!!!
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставка!