Борисов: Страх ме е за утре, отваряме цистерните между 7.00 и 9.00 ч.

Най-вероятно предстои тежък съдебен процес след толкова жертви и разрушения!
10 дек 2016 22:14, Елка Василева
198
Борисов: Страх ме е за утре, отваряме цистерните между 7.00 и 9.00 ч.
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

„При отварянето на цистерната е най-големият риск. Замерва се първо концентрацията във въздуха. Много сложен експеримент и много рисков, действително много ме е страх за утре“. Това каза пред журналисти в Хитрино премиерът в оставка Бойко Борисов по повод инцидента на гарата в селото, предаде „Фокус“.

„Източването на цистерните е много сложна и бавна технология. Много внимателно трябва да се прави, тъй като се прави цистерна по цистерна“, обясни той. По думите на Бойко Борисов това е проблем в световен мащаб и трябва да се прави бавно, внимателно и без бързане.

Той посочи, че хората, които ще отварят цистерните в Хитрино, вече са правили такова отваряне и това е специалността им.

„Да стискаме палци и да се помолим, който на който Бог си се моли“, коментира премиерът в оставка.

„С риск дори да се забавим с връщането на хората в селото, по-добре да се забавим. Ще видим как да се погрижим за животните им, но животни се купуват“, каза още Бойко Борисов.

На въпрос кога се очаква да започнат действията по източване на цистерните премиерът в оставка каза: „Утре от 7.00 до 9.00 започват процесуално-следствени действия, подготвяне на арматура, технологията е много сложна".

Най-вероятно предстои тежък съдебен процес след толкова жертви и разрушения, каза още Борисов.

„ В момента машинисти се разпитват, текат процесуално-следствени действия, с главния прокурор и прокурора на Шумен сме в диалог. Службите на ДАНС и съответно Министерство на транспорта работят, свалят разпечатките от лентите, от тахошайбите, пресмятат скорост, време метър по метър“, обясни той.

На въпрос дали са намерени нови жертви премиерът в оставка посочи, че към този момент няма такава информация. „Червен кръст, с кучета, всички възможности, които имаме сме използвали“, допълни Бойко Борисов.

„От Бургас до Русе в момента навсякъде има експертни групи от прокурори и следователи, главния прокурор ги наблюдава. Той утре ще бъде в Шумен и най-вероятно ще даде някаква информация, ако преценят“, посочи министър-председателят в оставка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: Бойко БорисовХитрино
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пожарната освен ,че е дошла след час е нямала и вода аве жалка работа мани мани ЕС
92
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно,всички хора от Хитрино които са се обаждали на 112 казват че пожарната е дошла след един час и че ако са действали малко по бързо щетите от пожара нямало да бъдат толкова големи. Боце пак говори за професионализъм,специалисти и т.н. Защо ли съм по склонен да вярвам на жителите на Хитрино?
91
35
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плюете по Борисов, но той беше на мястото на инцидента, което все още не е безопасно
90
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен той си е техен на когото искат и по колкото искат ще го продават а на когото не му е изгодно няма да купува ти би ли понесъл някой да ти нарежда как и какво ще правиш в собственият си дом
89
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До енергетик-отоплител то за да ползваш газ трябва ум никога бутилката ми не стой в затворено помещение ползвам 39 години може да е било лошо миналото време но се мислеше за сигурността на хората всеки който искаше да ползва газ ходеше 3 дни на курс в топливо и му даваха зелено талонче нещо като разрешително да борави с газ
88
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хич няма да се учудя ако антибългарите от ГЕРБ са организирали този взрив за да го използват случая за поредния евтин ПР и да узурпират отново властта.
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Nadia NikolovaТи ми озвучи най-страшния кошмар...ще се видим в ада)))
86
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутро, а защо не кажеш нещо за контрабандата на горива, осъществявана от приятелчета ти, които лично ти покровителстваш. И защо е било нужнп да возите тези 26 цистерни през нощта. Имали ли са платен акциз. Отново ли с приятелчето ти Цацаров ще потулите случая като с Мишо Бирата ?
85
2
 
16
 
! Отговори
Цитати преди 7 години
Няма такава мисъл, няма такъв изказ!!!Прокурорите и следователите от Бургас до Русе работят....??? А тези от Варна до Владивисток какво правят??Замерва се първо концентрацията във въздуха. Много сложен експеримент и много рисковИзточването на цистерните е много сложна и бавна технология. Много внимателно трябва да се прави, тъй като се прави цистерна по цистернаДа стискаме палци и да се помолим, който на който Бог си се моли
84
25
 
5
 
! Отговори
Nadia Nikolova преди 7 години
Жалки сте...Вие по-добре ли ще се справите със ситуацията?Едва ли.Некадърници!
83
4
 
27
 
! Отговори
веган преди 7 години
Докато имаме подобни политици във властта, които казват, че "но животни се купуват", Бог ще продължи да ни наказа.
82
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя цистерна е гръмнатала точно толкова случайно, колкото Кулите-близнаци ги свали Бин Ладен.Сега тежкият съдебен процес ще изкрава виновен машиниста, чистачката на фирмата и некоя счетоводителка.Гади ми се!
81
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А мен ме е страх, че пак "ще те избират", Тикво!!!!
80
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човечеца, на когото жена му е била изгоряла в пекарната, искаше да му са даде Калашник.ДАЙТЕ МУ!!!
79
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То там в това село само джунгари живеят ве
78
18
 
41
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Неграмотният Борисов е на всяка манджа мерудия. Само простотии пред неграмотния му, малоброен електорат от бедни, провинциални, български пролетарии.
77
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Частното БДЖ гръмна.Интересното е че Баце не кълне частната фирма.Явно са си ПЛАЩАЛИ.Не случайно са "усвоили" 20 милиона евро по евро-програмките.Такива кинти без личното одобрение на Баце не се получавата.
76
6
 
17
 
! Отговори
Вангелия! преди 7 години
Всеки който се опита да се ПОДИГРАЕ с ЖИВОТА и ПАМЕТТА на НОРМАЛНИТЕ ХОРА от ХИТРИНО ,ШЕ СИ ПОНЕСЕ СЪДБАТА!!!
75
8
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
102,Така си е - нашичкия разбира от пожари, взривове, наводнения, престрелки /за паркомясто/, фалити на банки, атомни централи, хъбове, еврофондове, пътно строителство, съдебна система, футбол, джипове, хеликоптери, кучета, магнолии ... , разбира също от комунизъм, демокрация, евроинтеграция, евроатлантизъм, а в момента разучава хибридните войни и популизма. Но най-много му се отдават позьорството и демагогията.
74
48
 
19
 
! Отговори
Никога вече соц! преди 7 години
Борисов е на мястото на инцидента, където още е опасно, но той се опитва да помогне с решаването на конкретни проблеми и съгласуването на сложна кризисна ситуация с участието на няколко държавни служби.В същото време ген Радев е на безопасно разстояние в шуменската болница и пречи на лекарите да се грижат за пострадалите като се снима пред камерите на журналистите.Е, нека сами да прецените кой си прави ПиАр и кой си върши работата!