Напрежение в Хитрино – хората изнервени, времето лошо

Продължава извозването и изправянето на цистерните
Обновена: 16 дек 2016 09:56 | 16 дек 2016 09:44,
6
Напрежение в Хитрино – хората изнервени, времето лошо
Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Седми ден след трагедията в Хитрино. Напрежението сред хората расте, защото не могат да се приберат по домовете си. Хората са изнервени, твърди кметът на селото Нуридин Басри пред Bulgaria ON AIR.

"Дните стават много, температурите стават още по-минусови. Дано валежите да са по-малко, да няма навявания, защото къщите са без врати и прозорци, представете си за какво може да стане въпрос", коментира той.

Кметът на Хитрино заяви, че основното искане на жителите е да си влязат по домовете си.

Той съобщи, че вчера са премахнати две цистерни с газ, а днес ще продължи извозването им и изправянето на полегналите.

"Ако днес бъдат извозени три цистерни, а полегналите бъдат изправени, дано да са два-три дена евакуация, но няма да са десет", подчерта той.

Басри сподели, че е впечатлен от желанието на хората да помагат на пострадалите.

На въпрос каква ще бъде основната задача на обществения съвет днес, кметът на Хитрино каза, че заседанието е от 9 часа, на него се срещат с хората, дават им това, което е от ежедневна нужда за тях и записват това, от което имат нужда занапред.

От днес Българският червен кръст (БЧК) започва да раздава хранителните помощи по домовете. През предишните няколко дни това ставаше в специално изградени пунктове.

Желаещите да помогнат на пострадалите от село Хитрино могат да го направят като изпратят SMS на номер 1466 (1 лев без ДДС). Дарения могат да се правят и на специално създадената за целта банкова сметка:

IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913
BIC: UNCRBGSF
Банка: УниКредит Булбанк

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Хитриноцистерни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Idiot преди 7 години
Ама наистина става нагло! ся осигури им се всичко, някой хора нямат и това! ся щети за милиони, хора умряха , те - къщите , животните , айдее сиктир!
4
2
 
6
 
! Отговори
Никол преди 7 години
Всеки мисли за себе си,но не мисли за онези,които в момента застрашавайки собствения си живот работят денонощно,за да им осигурят сигурност и спокойствие...Не е коректно! Ако е възможно да се работи"ударно" без опасност за работещите щяха да го направят. СМИРЕТЕ СЕ МАЛКО,ГОСПОД ГЛЕДА...
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май,почват да наглеят!Изглежда не знаят,какво е "извънредно" положение!Карадаято ,май само подстрекава за протести !Стига ПР!
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, добре де, ако гръмне нещо както са се мушнали по домовете си кой ще е виновен после. Ясно е че са изнервени, но трябва и да са разумни. Щом все още има опасност за живота им няма кой да ги пусне.
1
12
 
8
 
! Отговори
нахранете прасята преди 7 години
Да идат на гости на родата в Бурса. Нали им е докарал фургони, с повече екстри от сегашните им къщурки.