20 дни остават и КАТ започват с глобите за скорост, пиянство...

От 21 януари влизат в сила промените в Закона за движение по пътищата
1 яну 2017 13:45,
51
20 дни остават и КАТ започват с глобите за скорост, пиянство...
Снимка: архив, Булфото

Пътната полиция вече ye има правото да прекратява служебно регистрацията на автомобили без застраховка "Гражданска отговорност", съобщи БНР.

Водач, който бъде хванат да управлява без задължителната полица, е заплашен не само с глоба, но и със затвор до една година.

Още по темата

Нарушителите на правилата за движение ще плащат по-високи глоби от 21 януари, когато влизат в сила промените в Закона за движение по пътищата.

След 20 дни полицията ще има право да отнема номерата на колата, ако шофьорът й кара с над 0,5 промила алкохол в кръвта или след употреба на наркотици.

В глобите за алкохол ще има разграничение - шофиране с между 0,5 и 0,8 промила ще се наказва с 500 лева, а между 0,8 и 1, 2 промила - с 1000 лева.

Също от 21 януари двойно ще бъдат увеличени глобите за превишена скорост.

Те ще варират от 400 до 600 лева в зависимост от това колко километра е превишението и дали е в или извън населено място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
19
 
! Отговори
ейц преди 7 години
Когато *** проумее закона за движение по пътищата,някой прости физични закони и започнем да се уважаваме защото сме първо хора,после богати или бедни то тогава ще променим начина си на живот и развитие.
24
3
 
31
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До Нико,Дай направо да направим концлагери за бедните и да ги унищожим. Ама тогава богатите няма да има от кой да крадете и ще ми ядете.....
23
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във Финландия някакъв шеф от Нокиа беше глобен за превишена скорост със 100 000 евро. Това е процент от заплатата му. Това се казва справедливо наказание. От всекиго според възможностите. Направо лозунг на комунизма.
22
2
 
7
 
! Отговори
ганчев преди 7 години
До niki - яденето не е задължително задължителна е скороста
21
12
 
5
 
! Отговори
нико преди 7 години
До niki на който му е малка заплатата ще кара пропорционално скорост заплата ако не плати ЧС изпълнител запор на колата и публична продан на имущество хората с малки заплати не се ползват с првилегии закона е един за всички
20
2
 
37
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Какъв правилник какви пет лева някой може ли да ми каже колко автомобила без номера бръмчат по провинцията особено по селата привечер и "все са с винетки и платена ГО" и нали се досещате кои ги карат. КАТ във всъщност ще глобява пак добросъвестните и не дотам такива ,но все пак с редовни автомобили.
19
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредното грабителство на обикновените хора, малко му остава на това мафиотско правителство, което иска и залъка от устата да ни открадне
18
3
 
19
 
! Отговори
В. Иванов преди 7 години
Тези неща са ясни ......но герберите са забравили правилото "..насилието поражда насилие"...Един от начините за пари е този ......Интересно ......тая управляваща пасмена защо не се отказва от партийните субсидии.След изборите СТРУКТУРАТА КАТ - ще бъде административно изцяло променена, а тия тия полицески методи - ОТПАДАТ
17
16
 
9
 
! Отговори
poncho kubadiski преди 7 години
Samo taka. Tova zaslujava edin tap narod.
16
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Грберите си отмъщават за това че не им избрахте президентката.
15
17
 
14
 
! Отговори
ДАИ преди 7 години
Докато техническите прегледи са фиктивни, и автомобилите неизправни и без гуми, нищо няма да се промени. За екология пък, да не говорим.
14
9
 
40
 
! Отговори
niki преди 7 години
Глобите трябва да са пропорционални на доходите.Не може да си учител,да взечаш 500 на месец и да те глобят 1000.Това е все едно в Англия да те глобят две учителски заплати, около 6000 паунда затова че си превишил скорост.Какво ще ядеш 2 месеца?
13
4
 
65
 
! Отговори
Морски преди 7 години
За убийство в България дават условна присъда,за каране без гражданска 1 година.За резил сме!
12
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един умен човек е казал: Ефективността от санкциите се определя не от размера им, а от неизбежността на налагането им. За съжаление в България умни хора май няма или поне умните хора нямат право на глас.
11
20
 
4
 
! Отговори
Az преди 7 години
До Простотия бгда бе, все едно пък автопарка отговаря на "стандарта" на българина... накъдето и да се обърнеш - само луксозни коли, бедна работа...
10
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъвто премиера, такива и законите които се приемат - ***, неадекватни, просташки!
9
7
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гражданската отговорност е чист легален обир!
8
8
 
65
 
! Отговори
Простотия бг преди 7 години
Това е рекета на Герб!! Какъв затвор за гражданска извинявайте, да не говорим за глобите, че не отговарят на доходите и стандарта на живот!!!На всеки се случва да кара бързо (не говоря за откачените) , я родилка, я болен...! Как може такива безумия?! И после да гласувам за Герб...извинявайте ама за най-долната партия ще гласувам, но никога за Герб!!!!!!
7
5
 
49
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Това означава ли, че прокуратурата трябва да се самосезира и всички патрулни коли на полицията без гражданска най-накрая да започнат да я плащат като всички останали?
6
2
 
17
 
! Отговори
123 преди 7 години
и 5000лв да е за превишена скорост, докато не сложат камера във всяка патрулка и със закон тя да сочи към кат-аджията докато спира и проверява автомобил и шофьора подкупите няма да спрат, нито хората да се избиват защото летят с 180 по завоите на двулентов второкласен път!