На косъм от смъртта: Англичанин предизвика лавина в Пирин

Над 10 спасители и хеликоптер спасяваха чужденеца
Обновена: 7 фев 2017 08:20 | 7 фев 2017 08:09,
21
На косъм от смъртта: Англичанин предизвика лавина в Пирин
Снимка: Булфото, архив

Английски сноубордист предизвика лавина и за малко да загине затрупан от снежната маса. В понеделник по обяд младежът излязъл от ски зоната и отишъл да прави екстремно спускане със сноуборд по улеите в местността Ечмище, под връх Тодорка, разказва "Труд".

Предизвикал лавина, снежната маса го повлякла, но за късмет не го затрупала, а отнесла само борда му. Уплашеният чужденец подал сигнал на телефон 112.

Над 10 спасители поели към мястото на падналата лавина. Открили местонахождението на англичанина към 15:00 часа. Спасителите извикали хеликоптер от София, който обаче заради силния вятър, не е успял да закачи и измъкне туристът.

Заради това се наложило спасителите с риск на живота си да влязат в лавиноопасния район. С помощта на въжета и лебедка младежът е измъкнат от опасното място.

Той е получил контузия в таза, адекватен е и контактен, но е измръзнал. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Ананотпростидушици ! преди 7 години
.... Относно правилата и глобите - хахаха - ски патрулите, ПСС и офис марионетките от 2 етж. На кабинката "би трябвало" да са да бъдат санкционирани ..... Горките ПСС-ри да ги ожалиш, ако намалят промила по време на работа и обезопасяват и маркират уместно рисковите склонове ще намалят риска както за тяхната работа така и нищо неподозиращоте туристи , който не е задължително да търсят адреналин, а предимно попадат там без да искат следвайки наторялния наклон на терена Ечмище !
13
0
 
1
 
! Отговори
Ананотпростидушици!? преди 7 години
Всички сте големи разбирачи , нищо че поне полувината От ВАС мили коментатори не са се качвали в планината и нямате елементарна представа каква е ситуацията, и правилата в нея !Ечмище е посредата на Ски зоната която Юлен Трябва да убезопасява от години насам но така и него прави - хора са загивали не веднъж поради нехайството на концесионера - ако си неопитен, слаба видимост или просто шанс следваш наклона надолу между платото и Томба няма как и да искаш да я пропуснеш ! .....
12
3
 
2
 
! Отговори
Wiia преди 7 години
Bravo na angliiskata kralica - pratila mu e helikopter daje!
11
0
 
5
 
! Отговори
Grammar nazi преди 7 години
Марийче, пак да питам - ти с изпит по физическо ли влезе журналистика, та не знаеш правилото за пълен член? И защо не си намериш грешния пълен член, вместо да триеш коментара за това? За образован човек би трябвало да не е голямо усилие...
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първата ми мисъл беше: да беше пукнало *** щом застрашава живота и на другите. Но толкова първосигналност не е на хубаво... Радвам се, че всичко в приключило благополучно все пак.
9
1
 
8
 
! Отговори
xaxa преди 7 години
Да видят кой ще му прави метани и кой ще му носи куфарите. Пък с тези проблеми в таза може да се наложи и кожените дисаги да трябва да му се носят. Трябва да си пазим името на гостоприемен народ.
8
1
 
15
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
Кой и как да го глоби бе?Кой служител,на коя институция ще се осмели да глобява британец?На тях всичко е позволено!Справка-случаят Майкъл Шийлдс!!!
7
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега да заплати всички разходи, защото не искам за моя сметка да спасяват *** англичанин.
6
9
 
25
 
! Отговори
Ако преди 7 години
беше руснак,краварофилската *** щеше да бълва обиди и люти клетви,но нали е от господарска зя тях нация,мълчат като риби!
5
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да го бяха оставили да отлежи до пролетта.
4
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
сноубордист, му кажи и повече не го обиждай. тия освен да правят поразии друго не знаят. трезвен и нормален сноубордист не съм виждал, всички са пияни *** до един.
3
2
 
31
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Сега да го метнат и от балкона тия нали за това идват да къркат и да се пробват колко са безсмъртни.
2
0
 
44
 
! Отговори
Шопо преди 7 години
Ще плати ли масрафа ?!!!
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дано си вземе поука.