В "Столипиново" се опъват, не всички искат ваксини

Министерството влезе в квартала, заради случаите с морбили
22 мар 2017 08:28, Петя Славова
88
В "Столипиново" се опъват, не всички искат ваксини
Снимка: архив, Reuters

Министерството на здравеопазването влиза в пловдивския квартал "Столипиново”, заради случаите на морбили.
Оказва се, обаче, че в квартала не всички искат да имунизират децата си. Затова ще се проверява общата организация и изпълнението на мерките за ограничаване на разпространяването на морбили, съобщава Нова тв.

До момента общият брой на пациентите, които се лекуват от заразното заболяване са седем - пет деца и две майки.

Още по темата

Новопостъпилите пациенти от тази сутрин не са имали контакт с останалите болни, уточняват епидемиолозите.

В момента с приоритет се извършва имунизацията на лица до 18-годишна възраст в огнищата на случаи от морбили – съседни семейства, роднини и приятели, които са били в контакт и е съществувала възможност от заразяване.

Едновременно в цялата страна се прави преглед на неимунизираните деца в пациентските листи на общопрактикуващите лекари и се извършва селективна имунизация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мантрата на антиваксърите: "Ако детето ви е ваксинирано защо се притеснявате ?"Ами притеснявам се, защото:1. имам и малко дете, на което още не му е дошъл срока за ваксинация и може да се разболее заради някоя антиваксърска Бг-МАМА, която не е ваксинирале отрочето си. 2. Ваксиналните реакции са 1:1 000 000, а трайните увреждания след ваксини са дори още по-малко.3. Трайните увреждания след ваксини се проявават предимно при деца с генетични дефекти, които биха се проявили така или иначе. 4.
21
2
 
9
 
! Отговори
До номер 18 преди 7 години
Освен че си жив и здрав си и доста ***. Естествено че не при всеки има усложнения, но ако ти се случи на теб е 100%. Затова първо трябва да се изследва състоянието на имунната система на детето и най-вече да се поставят моноваксини.
20
0
 
8
 
! Отговори
Как преди 7 години
точно министерството ще влезе в Столипиново?Министъра и заместниците те ли?Коя сграда ще ползват?А охраната и счетоводството?
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отивам към Столипиново, за да разпръсна малко листовки за вредите от ваксините. Дано не са забравили как се чете на български все още.
18
0
 
1
 
! Отговори
толераст преди 7 години
До Анонимен 9Недей да предлагаш,а го направи,***!
17
6
 
9
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Около мен има 3 случая на деца превърнали се в инвалиди, заради задължителни ваксинации, така че нещата не са черни и бели както твърдят без да мислят защитниците на ваксинациите. Всяка ваксина има негативни последици - много повече от официално обявените, но в повечето случаи са трудно доказуеми поради относително слабия негативен ефект или поради това, че се негативното се проявява доста време след ваксинирането и не може да се направи връзка с ваксината. Разбира се има полза и от ваксините
16
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РеалистА дали е не се е парализирало по друга причина? Аз имам всички ваксини, а съм си жив и здрав. Ваксините не вредят.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Не на ваксинитеВ Румъния има 17 смъртни случая от морбили.
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нЯМА "НЕ ИСКАМ", НЯМА "НЕДЕЙ"Който не си имунизира децата - без помощи!
13
11
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Сутринта даваха по една от телевизиите едно семейство с дете на 3 години парализирано напълно и спряло да говори след задължителна имунизация, когато е било на година и нещо, а дотогава си е било напълно нормално детенце. Така, че по-кротко с оценките какви били родителите, които не искат да имунизират децата си. Ако това се случи във вашето семейство, едва ли ще имунизирате повече децата си.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога ще върнат онова китно предаване "Романо дуняс" по телевизията? Може би ако го направят, повече от нас ще проумеят мотивите на ромите да не искат да се ваксинират, интегрират и т.н.
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се ваксинирайте, роми!!! Опитват се да ви убият!!!
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо изтрихте коментара за ваксините? Вие противници ли сте? Пак ще го напиша:Новата генерация българи:1. Имат лошо мнение за ромите2. Информират се във фейсбук и после не си ваксинират децата като тях. Плащат на лекари да им бият печати в книжките без да сложат ваксина.Родителите на такива деца са за затвора!Не виждам какво не е коректното в този коментар?
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бай ИванАко е ваксинирано, има около 4-5% шанс да се разболее, при 98% при неваксинираните заради заразността на морбили. Също, основното притеснение е болните деца, които не могат да бъдат ваксинирани - твърде малки, алергични, или на химиотерапия. Те разчитат на другите да ги пазят със стаден имунитет.
8
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как всичко гадно се лепи пи тези бедни и изстрадали хора. Предлагам всеки да приютява хора от малцинствата и да се закрие този мръсен и опасен квартал Столипиново.
7
3
 
19
 
! Отговори
до 17 преди 7 години
Защото:1. Точно за морбили се бие на 1 годинка, тоест има период от спирането на кърмата до една годишна възраст, когато всички деца са уязвими. понякога се стига до смъртни случаи.2. няма перфектна ваксина, всички действат до максимум 99%.3. При някои, като за хепатит Б, трябва да се минат три ваксинации в рамките на 6 месеца за да развиеш имунитет.4. Ако всички се имунизират, в рамките на 50 години всичко тези болести ще са история.Има и още причини, но тези не ти ли стигат?
6
6
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Ако детето ви е ваксинирано защо се притеснявате ?
5
2
 
10
 
! Отговори
до 14 преди 7 години
После ако ти се зарази детето и има сериозни последствия, няма да говориш така. Тея в Столипиново, да не са под похлупак и тея болести само там да стоят, акъл...
4
6
 
23
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Като не искат ваксини - социални помощи искат ли ???
3
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се направи изолирано гето за всички хомеопати и такива отказващи имунизации.